Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαΗ Τήνος στην εκπομπή του σεφ Άκη Πετρετζίκη

Η Τήνος στην εκπομπή του σεφ Άκη Πετρετζίκη

|

H πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή, το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, επιστρέφει στις οθόνες μας. Ο αγαπημένος μας σεφ βάζει τα κατσαρολικά στο ντουλάπι, αφήνει πίσω του το στούντιο και ξεκινά να ταξιδεύει στην Ελλάδα.

Αποστολή του; Να εξερευνήσει τις κουζίνες στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας. Από τα Ψαρά μέχρι την Ήπειρο και από τον Έβρο ως τον Ψηλορείτη, ο αγαπημένος μάγειρας μας παίρνει μαζί του σε μια αντισυμβατική γαστρονομική περιπέτεια. Μαγειρεύει σε τεράστια καζάνια, κρυφοκοιτάζει μέσα στις ξένες κατσαρόλες, πλέκει σκόρδα, «κυνηγάει» μανιτάρια, χορεύει γύρω από πλούσια τραπέζια, φτιάχνει ντόπια ζυμαρικά και εμπνέεται από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές της χώρας.

Συνοδοιπόροι του στο «Akis’ Food Tour» II είναι οι τηλεθεατές που του προτείνουν τα μέρη που επισκέπτεται αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι κάθε περιοχής που τον βοηθούν να ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματικά «υψηλή γαστρονομία» στις ντόπιες κουζίνες, στα χωράφια και τα βουνά της Ελλάδας. Βάλτε πινέζες στα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη και ετοιμαστείτε. Ο Άκης μας ξεναγεί σε Λέσβο, Χίο, Ψαρά, Κάρπαθο, Ορεινή Κρήτη, Τήνο, Φλώρινα, Γρεβενά, Κόνιτσα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Βόρειο Έβρο και στη Θεσσαλονίκη των παιδικών του χρόνων.

Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης κάνει πρεμιέρα από το ακριτικό νησί της Λέσβου. Ο Άκης φτάνει στο φημισμένο προσκύνημα του Ταξιάρχη στα βόρεια του νησιού και δοκιμάζει το κισκέκι, ένα ιδιαίτερο γιορτινό φαγητό που σιγοβράζει 24 ώρες σε μεγάλα καζάνια. Σηκώνει μανίκια και συμμετέχει μαζί με τους άντρες του χωριού στη διανομή του φαγητού. Στο ίδιο χωριό, συναντά τον Στέλιο Σταμάτη, έναν από τους τελευταίους παραδοσιακούς αγγειοπλάστες του Αιγαίου.

Στο χωριό Πέτρα μαθαίνει τον παραδοσιακό τρόπο που τρώγονται τα όσπρια στο νησί και παραμιλάει με τα μελωμένα ρεβύθια με κρέας σε πήλινο σκεύος που μόλις έχουν βγει από τον ξυλόφουρνο. Τα ιδιαίτερα μαθήματα νησιώτικής γαστρονομίας συνεχίζονται στο χωριό Αγία Παρασκευή όπου οι γυναίκες του χωριού τον βάζουν να πλάσει «κουπέπια», τραγανά κουπάκια από τραχανά που γεμίζονται με κάθε είδους υλικά.

Το απόγευμα, με θέα το ηλιοβασίλεμα του Μολύβου, μια παρέα ντόπιων μυεί τον Άκη στην πιο νόστιμη ιεροτελεστία: τον μαθαίνει τον σωστό τρόπο να πίνει το ούζο της Λέσβου μαζί με δεκάδες παραδοσιακούς ουζομεζέδες. Την επόμενη μέρα, ο Βαγγέλης ο Τεκές, ο πλανόδιος ψαράς του Μολύβου συναντά τον Άκη και τον παίρνει μαζί του σε μια…εμπορική αποστολή.

Και αφού ξεπουλήσουν, το «Akis’ Food Tour», συνεχίζεται στα νότια του νησιού. Στο ορεινό χωριό της Αγιάσου παρακολουθούμε πως σερβίρονται τα κόλλυβα με κρασί και ψωμί, βλέπουμε τον Άκη να γεύεται την περίφημη βασιλόπιτα με τα χίλια φύλλα και στη συνέχεια μαθαίνουμε τη συνταγή για κεφτέδες από φύλλα παπαρούνας.

Στο τέλος του επεισοδίου, ο αγαπημένος μάγειρας μαγεύεται από την αστική κουζίνα που γεύεται στις κουζίνες των αρχοντικών της Μυτιλήνης και ζαλίζεται από τις γεύσεις, τις μυρωδιές, τις ελιές, τα τυριά και τις νοστιμιές που ανακαλύπτει στην αγορά της πόλης.

Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί!

Το πιο γευστικό tour ξεκινά στον Alpha!

«Akis’ Food Tour» με τον Άκη Πετρετζίκη – Πρεμιέρα Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, στις 20:00

Πηγή: https://tinostoday.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Το Δένδρο της Μνήμης: Δωρεά γλυπτού μνημείου θυμάτων Τεμπών στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Αποτελεί μνημείο προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών, συντίθεται μεταξύ άλλων από έναν ασύμμετρο βράχο στον οποίο θα στηριχθεί ένα μεταλλικό δέντρο ύψους 4 μέτρων

Επιμελητήριο Κυκλάδων – Εκλογές: Μόνο επείγουσες υποθέσεις θα εξυπηρετούνται στις 15,18 & 19 Νοεμβρίου

Οι υποθέσεις που αφορούν την εκλογική διαδικασία θα εξυπηρετούνται κανονικά στα τηλέφωνα των γραφείων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Νάξος – Κωμιακή: Προληπτικός – διαγνωστικός έλεγχος για τον σακχαρώδη διαβήτη

Προληπτικός – διαγνωστικός έλεγχος για τον σακχαρώδη διαβήτη στο Π.Π.Ι. Κορωνίδας αύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

Νάξος – Πετράκης: Αγάπησε το κρασί, δημιούργησε το δικό του οινικό καταφύγιο

Ο Μανώλης Πετράκης - πρώτης γενιάς οινοποιός - αγάπησε το κρασί και δημιούργησε το δικό του οινικό καταφύγιο στη Νάξο ..

Δονούσα: Ενημέρωση για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων

ενημέρωση για την κατασκευή υπεράκτιων αιολικών πάρκων κοντά στη Δονούσα - Πότε και που

Σαντορίνη: Ανοιχτή επιστολή έστειλαν φορείς για τη παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου

Ανοιχτή επιστολή φορέων εν όψει της παρουσίασης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Θήρας - Τι αναφέρουν

Πρόταση Ημέρας: Μακαρονάδα με παντζάρια και πέστο ρόκας

Μία διαφορετική προσέγγιση με πρωταγωνιστές τα ζυμαρικά

Υπουργείο Αθλητισμού: Ιστορική στιγμή για την ανάπτυξη της ελεύθερης κατάδυσης

Ιστορική στιγμή για την ανάπτυξη της ελεύθερης κατάδυσης που «γεννήθηκε» στην Αμοργό - Υπογραφές

Η «Αναγέννηση» του ρόλου του Ταξιδιωτικού Πράκτορα: Μια Σύγχρονη Ανάγκη

Αρθρο του Νίκου Μάρτικα για τον τουρισμό και τις αλλαγές που έρχονται με βάση τα νέα δεδομένα...

Νάξος – Αγερσανί: Το τελευταίο “αντίο” σήμερα στον Γιάννη Καρεγλά

Το μεσημέρι της Κυριακής συγγενείς και φίλοι στον Αγιο Αρσένιο αποχαιρετούν τον αγαπητό Γιάννη Καρεγλά

Ακτοπλοϊα – Παρατηρητήριο Τιμών: Αυξήθηκε η τιμή στο εισιτήριο Πειραιάς – Ρόδος, μείωση στο Πειραιάς – Πάρος

Πώς διαμορφώνεται ο χάρτης των τιμών στην ακτοπλοΐα με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών - Η εικόνα στις Κυκλάδες σε συμβατικά και ταχύπλοα

ΔΕΔΔΗΕ: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα ξημερώσει αύριο (09/11) η πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου, τα Αγγίδια και η Στελίδα αύριο Σάββατο

Ιος: Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου ξενοδοχείου

Εγκρίθηκε έργο για νέο ξενοδοχείο στην Ίο – Σε ποιά περιοχή θα γίνει

Γιάννα Σταυράκη: “Τα τελευταία χρόνια δηλώνω Ναξιώτισσα” (video)

Η αγαπημένη ηθοποιός Γιάννα Σταυράκη εξηγεί στον Νίκο Σκορδιαλό γιατί αγαπάει τη Νάξο (video)

Νάξος – “Μία βραδιά κάτω από την Ελιά”: Ερχονται σεμινάρια, ο Luca Piscazzi νέος “πρεσβευτής” γαστρονομίας

Ο Luca Piscazzi είναι ο νέος πρεσβευτής των γαστρονομικών δράσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας - Τι περιμένουμε τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Αμοργός: Τιμητική βραδιά για τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Η Αμοργός, ο Δήμος και ο Αθλητικός Ναυτικός Πολιτιστικός Όμιλος θα τιμήσουν τον cpt Γιάννη Φωστιέρη

Taste Atlas: Αρσενικό Νάξου, το ημίσκληρο τυρί, 2ο καλύτερο στον κόσμο

Με βαθμολογία 4.6/5: Το ελληνικό ημίσκληρο τυρί που είναι 2ο καλύτερο στον κόσμο – Το μέλλον του Αρσενικού Νάξου αβέβαιο

Νάξος – Κεραμωτή: Γερακίνα τραυματίστηκε από 11 σκάγια (!!!)

Πυροβολημένη με 11 σκάγια από κυνηγετικό όπλο βρέθηκε μία Γερακίνα – Σε σοβαρή κατάσταση η υγεία της

Κώστας Τέο: Ενιωσε αδιαθεσία, δεν πρόλαβε, η καρδιά του τον πρόδωσε στα 44 του χρόνια

Πέθανε ο αθλητικογράφος Κώστας Τέο - Κάλυπτε το ρεπορτάζ της ΑΕΚ