Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςHermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Hermoupolis Heritage: Πολίτες έβαψαν και καθάρισαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

|

Η Ερμούπολη είναι μια πόλη με αστείρευτη γοητεία. Όμως, για να παραμείνει «μαγική», χρειάζεται και την ενεργή φροντίδα των ίδιων των κατοίκων της. Αυτό απέδειξε για ακόμη μια φορά η εθελοντική κίνηση «Μια πόλη μαγική, Ερμούπολη», που την περασμένη εβδομάδα έβαλε στόχο να δώσει νέα ζωή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης.

Με τη συνεργασία της Λίας Θραψιάδη και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι εθελοντές καθάρισαν και έβαψαν τους εξωτερικούς τοίχους του ιστορικού σχολικού κτιρίου, που είχε υποστεί βανδαλισμούς στην πρόσοψή του. Ένα εμβληματικό κτίριο, γεμάτο μνήμες για γενιές μαθητών, που συνεχίζει να εκπαιδεύει αλλά και να υποδέχεται επισκέπτες ως σημείο ξενάγησης, απέκτησε ξανά την καθαρότητα και την αξιοπρέπεια που του αξίζει.

Η φιλοσοφία της ομάδας είναι απλή αλλά ουσιαστική: ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους και πρέπει όλοι να νοιαζόμαστε γι’ αυτόν. Η παρέμβαση δεν ήρθε για να αντικαταστήσει τις αρμοδιότητες του Δήμου, αλλά για να ενισχύσει την έννοια της προσωπικής ευθύνης. Όπως οι παλιές νοικοκυρές που άσπριζαν τα κατώφλια τους για να δώσουν φρεσκάδα στη γειτονιά, έτσι κι εδώ οι πολίτες ανέλαβαν δράση για να ομορφύνουν το περιβάλλον τους.

Η χαρά θα είναι διπλή: οι μικροί μαθητές θα επιστρέψουν σε έναν χώρο πιο καθαρό και φιλόξενο, έτοιμο να τους υποδεχθεί στη νέα σχολική χρονιά, ενώ η γειτονιά αποκτά ξανά την εικόνα που της αρμόζει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κίνηση δρα με αυτόν τον τρόπο. Στο παρελθόν, έχουν φροντίσει εξωτερικούς τοίχους σε 57 διαφορετικά σημεία της πόλης, καλύπτοντας tags και συνθήματα, άλλοτε με ίδια έξοδα κι άλλοτε με μικρές δωρεές. Η ομάδα σέβεται την τέχνη του δρόμου, αλλά τονίζει ότι πρέπει να συνυπάρχει δημιουργικά με την ιστορία, την αισθητική και την ταυτότητα κάθε τόπου.

Κι έτσι, βήμα-βήμα, η Ερμούπολη συνεχίζει να κρατάει τον τίτλο της «μαγικής πόλης» – χάρη στους ίδιους τους πολίτες της.

#Ερμούπολη #Σύρος #Εθελοντισμός #ΜιαΠόληΜαγική #1οΔημοτικόΣχολείο #Καθαριότητα #ΤοπικήΚοινωνία #Κυκλάδες


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σίφνος: Πρώτη στην Ελλάδα για την καλύτερη σχέση ποιότητας – τιμής, σύμφωνα με τη The Sun

Διεθνής διάκριση για το νησί του Τσελεμεντέ, που αναδείχθηκε κορυφαία επιλογή για αυθεντικές εμπειρίες και ποιοτικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα: Επικίνδυνη κλιμάκωση με στόχο στελέχη της Χαμάς

Σφοδρές διεθνείς αντιδράσεις για την επιχείρηση στην πρωτεύουσα του Κατάρ – Βαριές κατηγορίες περί «μαφιόζικης τακτικής» από αναλυτές.

Ευχαριστήριο των γονέων – κηδεμόνων Αγγιδιών προς το ΚΤΕΛ Νάξου

Με λόγια συγκίνησης οι οικογένειες εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την ασφαλή και συνεπή μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Ενοικιάζεται δυάρι νεόδμητο στο Καστράκι Νάξου

Πλήρως εξοπλισμένο διαμέρισμα με θέα θάλασσα και βουνό, διαθέσιμο από 1 Σεπτεμβρίου 2025 έως 30 Ιουνίου 2026

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κέρο στο πλαίσιο του Koufonisia Festival (photos)

Με ξεχωριστές παρουσιάσεις, ντοκιμαντέρ και την παρουσία της τ.ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Κουφονήσι τίμησε την ιστορία και το μυστήριο της Κέρου.

Αμοργός: Επανέναρξη δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας (πίνακας)

Ο Δήμος Αμοργού ανακοίνωσε την επιστροφή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Σαντορίνη – Δήμος: Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή Επισκοπής Γωνιάς – Καμαρίου

Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2025 ξεκινούν ξανά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήρας, προσφέροντας δημόσια συγκοινωνία από την περιοχή του ΑΒΙΣ έως την Καμάρα.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Αλέξανδρος Καλαμπόγιας η τρίτη φετινή μεταγραφή

Ο 22χρονος γκαρντ με εμπειρία από Ίκαρο Καλλιθέας και Ηλιούπολη ενισχύει την ομάδα της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Αύγουστος 2025: Ο τρίτος πιο θερμός στην ιστορία σύμφωνα με το Copernicus

Καύσωνες στην Ευρώπη και την Ασία, εκατοντάδες θάνατοι στην Ισπανία και ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασιών στη Γαλλία – «Επείγουσα η μείωση εκπομπών», προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Koufonisia Festival: Οι καιρικές συνθήκες κράτησαν τη συναυλία στα Κουφονήσια κι όχι στη Κέρο

Μια μοναδική μουσική διαδρομή από την αρχαιότητα έως σήμερα, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.