Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαGolden Star Ferries: Πρόσθεσε νέο επιβατικό πλοίο στον στόλο της

Golden Star Ferries: Πρόσθεσε νέο επιβατικό πλοίο στον στόλο της

|

Την αγορά, με ίδια κεφάλαια, του F/B “Volcan De Taburiente”, ενός πλοίου που θα πλαισιώσει τα F/B “SuperFerry”, “Andros Queen”, “HSC Superexpress” & “HSC Golden Princess”, ανακοίνωσε η Golden Star Ferries.

Το νέο απόκτημα θα δρομολογηθεί ως ένα από τα νεότερα και πιο σύγχρονα πλοία που δραστηριοποιούνται στις ελληνικές θάλασσες και θα σηματοδοτήσει, σύμφωνα με την εταιρεία, «την έναρξη μίας νέας φάσης εξέλιξης, που καθιστά τη Golden Star Ferries σημείο αναφοράς στην ελληνική ακτοπλοΐα. Παράλληλα, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του νησιωτικού συμπλέγματος που θα δραστηριοποιηθεί, στη βελτίωση των συγκοινωνιακών αναγκών και της τροφοδοσίας των τοπικών κοινωνιών».

Το πλοίο που είναι προσαρμοσμένο στην Eurosolas, θα παραληφθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο και οι όποιες αναγκαίες προσαρμογές κυρίως στους χώρους επιβατών θα πραγματοποιηθούν στο Πέραμα. Η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποια γραμμή του Αιγαίου θα το δρομολογήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

Η GOLDEN STAR FERRIES σε ένα πλαίσιο αξιοπιστίας, υπευθυνότητας και εξέλιξης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την αγορά, με ίδια κεφάλαια, του F/B VOLCAN DE TABURIENTE ,  ενός πλοίου που θα πλαισιώσει με ιδανικό τρόπο τα δημοφιλή F/B SUPERFERRY, F/B ANDROS QUEEN, HSC SUPEREXPRESS & HSC GOLDEN PRINCESS.

Το νέο μας απόκτημα θα δρομολογηθεί ως ένα από τα νεότερα και πιο σύγχρονα πλοία που δραστηριοποιούνται στις Ελληνικές θάλασσες και θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας νέας φάσης εξέλιξης, που καθιστά την Golden Star Ferries σημείο αναφοράς στην Ελληνική ακτοπλοΐα. Παράλληλα θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του νησιωτικού συμπλέγματος που θα δραστηριοποιηθεί, στην βελτίωση των συγκοινωνιακών αναγκών και της τροφοδοσίας των τοπικών κοινωνιών.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 2006 στα Ισπανικά Ναυπηγεία Barrera, είναι εκ κατασκευής προσαρμοσμένο με όλους τους Ευρωπαικού κανονισμούς και πρότυπα ασφαλείας και διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: ολικό μήκος 130,43 μ. πλάτος 21,6 μ. βύθισμα 5 μ. ,δυνατότητα μεταφοράς 330  ΙΧ ή 60 Φ/Γ, 1600 επιβάτες, έχει μέγιστη ταχύτητα 24,5 κόμβων και φέρει πτερύγια ευστάθειας (Stabilizers). Με την ολοκλήρωση των εργασιών προσαρμογής του στα Ελληνικά δεδομένα θα διαθέτει καμπίνες επιβατών,κυλιόμενες κλίμακες, σαλόνια διακεκριμένης & οικονομικής θέσης, καθίσματα αεροπορικού τύπου, καταστήματα, άνετους κοινόχρηστους χώρους, και όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα ασφαλές, γρήγορ και άνετο ταξίδι, όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Θέλουμε για ακόμα μία φορά να ευχαριστήσουμε το επιβατηγό κοινό και όλους τους συνεργάτες μας για την ανταπόκριση και την υποστήριξη τους προς τα πλοία της εταιρείας μας και να διαβεβαιώσουμε για την συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των ταξιδιωτικών και μεταφορικών υπηρεσιών που θα παρέχονται.

afoi_stefanou_golden-star-ferries

Με βάση την Ραφήνα η Golden Star Ferries

Η Golden Sytar Ferries που ξεκίνησε ξεκίνησε τις δραστηριότητες της στην ελληνική ακτοπλοΐα το 2011, δραστηριοποιείται από τη Ραφήνα προς Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, πραγματοποιώντας καθημερινές αναχωρήσεις με τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία.

Πρόκειται για τα ANDROS QUEEN με μέγιστη υπηρεσιακή ταχύτητα, 23 κόμβους και ικανότητα μεταφοράς1.440 επιβατών και 360 οχημάτων, SUPERFERRY με μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβοι και ικανότητα μεταφοράς 1.440 επιβατών και 280 οχημάτων και το ταχύπλοο HSC SUPEREXPRESS με μέγιστη υπηρεσιακή ταχύτητα 35 κόμβων, και ικανότητα μεταφοράς 1070 επιβατών και 200 οχημάτων.

Οι αδελφοί Στεφάνου, από την Άνδρο, εκτός από την ακτοπλοϊκή εταιρεία Golden Star Ferries έχουν σημαντική παρουσία στην ποντοπόρο ναυτιλία με τις εταιρείες Sea Gate Navigation με ένα στόλο από 13 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και η Bright Navigation 10 Bulker.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Ευρωκοινοβούλιο: Η φωνή των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην ανεξέλεγκτη χωματερή στο Κοσσίνι (video)

Ακούστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η φωνή των κατοίκων της Τήνου ενάντια στην ανεξέλεγκτη χωματερή στο Κοσσίνι (VIDEO)

Νησιωτικότητα και Δημογραφικό έρχονται στο τραπέζι της Κυβέρνησης

Σοφία Ζαχαράκη και Στέφανος Γκίκας: Κυβερνητικές πρωτοβουλίες για δημογραφικό και νησιωτικότητα - Ποιες είναι οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι

Λέκκας για Σαντορίνη: “Δεν μπορεί να αντέξει πια, πρέπει να δώσουμε άμεσα λύσεις”

Εκτός από το θέμα των κατολισθήσεων και των υποδομών στη Σαντορίνη, πρέπει να αντιμετωπιστούν και όλα όσα κρύβαμε κάτω από το χαλί τα τελευταία 25 χρόνια, τονίζει ο Ευθύμιος Λέκκας

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ