Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΓλαύκα - Ε.Ο.Σ: Στη Σαντορίνη μας πυροβολούν με αγάπη...!!

Γλαύκα – Ε.Ο.Σ: Στη Σαντορίνη μας πυροβολούν με αγάπη…!!

|

Η Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης έκανε για άλλη μια φορά την δέσμευσή της πράξη.
Ένα τετραήμερο ταξίδι του συλλόγου ΑΜΕΑ νέων η ΓΛΑΥΚΑ του Δήμου Δραπετσώνας-Κερατσινίου στο υπέροχο και όπως αποδείχτηκε φιλόξενο νησί μας από 2 Νοεμβρίου 2023 έως 5 Νοεμβρίου 2023.

Η παραμονή των νέων της ΓΛΑΥΚΑΣ στο νησί μας ξεκίνησε με ένα υπέροχο δείπνο του εστιατορίου Περίβολος όπου ήταν εξ ολοκλήρου χορηγία του ιδιοκτήτη του τον οποίο και ευχαριστούμε.

Την δεύτερη ημέρα της παραμονής τους οι νέοι του συλλόγου φιλοξενήθηκαν στον χώρο του Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑΛ Θήρας όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Ενσωμάτωσης και καθηγητές μαθητές και επισκέπτες γίνανε ΕΝΑ μέσα από τα τραγούδια τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές την περιποίηση που προσέφερε το τμήμα Κομμωτικής του σχολείου στα κορίτσια του συλλόγου ΓΛΑΥΚΑ και έμπρακτα αποδείξαμε πως ΟΛΟΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΌΓΟ.

Την τρίτη ημέρα παραμονής ακολούθησε επίσκεψη των νέων στον Αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και γεύμα στο εστιατόριο Πανόραμα με τραγούδια και χορούς από τον πολιτιστικό σύλλογο Βόθωνα η ΣΕΡΓΑΙΝΑ με επικεφαλής την κυρία Γιάννα Μαυρομμάτη στο τραγούδι και τους Φαρισαίους στην μουσική.
Η χαρά και το κέφι των νέων ΑΜΕΑ η ΓΛΑΥΚΑ πυροδότησε ένα γλέντι που πιστεύουμε ότι θα μείνει χαραγμένο στις καρδιές όλων όσων παρευρίσκοντο στο κατάστημα.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΤΑΝ  Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ  ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ  Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ.

Και το πετύχαμε… σπάσαμε όλα τα κατεστημένα, γίναμε όλοι παιδιά, ενωθήκαμε με τα άτομα με αναπηρία και δείξαμε πως στο νησί μας υπάρχει πολύ αγάπη και αποδοχή και όπως τόνισε στον λόγο της η πρόεδρος του Συλλόγου Γλαύκα κυρία Μαρία Σενηκίδου

ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ…

Δεσμευόμαστε ως ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ πως θα στηρίζουμε πάντα , πλαίσια των δυνατοτήτων μας και των δραστήριων και ευαισθητοποιημένων ατόμων του νησιού μας, το έργο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΛΑΥΚΑ και θα προσπαθούμε πάντα να θυμίζουμε σε όλους πως η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι αυτό που μας κάνει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, τόνισε η επικεφαλής της ομάδα Βαλεντίνη Κούτουλα.

Τέλος , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την στήριξη τους όλους τους εθελοντές που ανώνυμα προσέφεραν ό,τι μπορούσαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή

Τον τέως Έπαρχο κύριο Χαράλαμπο Δαρζέντα, στέκεται αρωγός στα βήματα της ομάδας, την νέα Έπαρχο κυρία Ιουλία Καραμολέγκου από την πρώτη στιγμή έδειξε την ευαισθησία της στα θέματα που έχουν να κάνουν με τα ΑΜΕΑ και επίσης θα στηρίζει της εθελοντικές δράσεις της ΕΟΣ, την Βουλευτή κυρία Κατερίνα Μονογιού, τον Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκο Καφούρο που στέκεται αρωγός της εθελοντικής ομάδας, όπως επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Α.Τ. Σαντορίνης κύριο Γεώργιο Χατζημουτουκη, τον λιμενάρχη του νησιού μας κύριο Παναγιώτη Βαρελά και τον Διοικητή του ΚΕΔΑ Σαντορίνης κύριο Δημήτριο Βασιλάκο για τη στήριξη τους στους αγώνες της εθελοντικής ομάδας Σαντορίνης, ΚΤΕΛ Θήρας, Λεμβούχους Σαντορίνης , τον Διευθυντή του Ημερήσιου Επαλ Θήρας κύριο Νικόλαο Λιβαδάρο , της Διευθύντρια του Εσπερινού Επαλ Θήρας κυρία Εμμανουέλα Μανωλάκη, τον καθηγητή κύριο Αποστόλη Κούτουλα, τον καθηγητή κύριο Κώστα Παπαδόπουλο, όλο το διδακτικό προσωπικό του Ημερήσιου και Εσπερινού Επαλ και κυρίως του υπέροχους μαθητές τους που με τόση αγάπη περιέβαλαν τα παιδιά του Συλλόγου Γλαύκα, τον εκπρόσωπο της Νέας δημοτικής αρχής του τόπου μας Γεωργια Νομικου , εκπροσωπο της αντιπολίτευσης κύριος Κώστας Ρούσσος. Την Γιαννα Μαυρομμάτη για το υπέροχο πρόγραμμα Αρωμα Σαντορίνης μαζί με το χορευτικό Σύλλογο Παναγιά Σέργενα , επίσης μουσικούς Κυριάκο και Αντώνη Πρέκα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους επαγγελματίες και τους τοπικούς φορείς που με την προσφορά τους στάθηκαν αρωγοί για να μπορέσουμε σήμερα να καλωσορίσουμε τους αγαπημένους φίλους μας πάλι στο φιλόξενο νησί μας.

Άνθρωποι με ψυχή χωρίς προκαταλήψεις. Άνθρωποι που στηρίζουν μια ομάδα με πνεύμα εθελοντισμού και Αλληλεγγύη

Κατρίνα Αγαθή, Λορα Καραμολέγκου , Μανόλης Καραμολέγκος Remax Σαντορίνης με τον Ζιαβρα Ιωαννη και την κυρία Ευαγγελια Δαμιγου , Η Αρετή Γαλανόπουλου μαζί με την Οικογένεια Χατζημανωλακη Γιώργος Μενδρινός , Θάνος Ριβιος , Ανέστη Νονά Τον τραβελ Mondi, Τον Βαγγέλη απο την Καντινα Μεσαριά. Τον Βασίλη Αργυρόνησο Οικογένεια Τζανετης , Πετρο Νομικο , Οικογένεια Πανόραμα, Ντινα Μορικη επίσης όλους εκείνους τους Ανώνυμους που προσέφεραν Γεύμα και δώρα

Να είστε πάντα καλά και να προσφέρετε σε άνθρωπος που έχουν ανάγκη την βοήθεια σας

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

NaxosPress: Συμμετέχει στην στην 24ωρη (05/06) απεργία της ΠΟΕΣΥ, ποιοι οι λόγοι

Το NaxosPress συμμετέχει στην απεργία της ΠΟΕΣΥ – 24ωρη σιγή για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων και αξιοπρεπών μισθών

Με ευλογία Θεού και… ψαλμωδίες ο 3ος τελικός στο ΟΑΚΑ

Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλοι οδηγούνται σε πνευματική μετάνοια πριν τους τελικούς – Χειροκροτήματα αντί για ύβρεις στο γήπεδο με ψαλμωδίες και… παιδικά τραγούδια.

Attica Group: Ενισχύει τις θαλάσσιες συνδέσεις με ταχύπλοα και εκπτώσεις έως 30% για τις Κυκλάδες

Με νέα δρομολόγια από Πειραιά και Ηράκλειο, ο Όμιλος Attica (Hellenic Seaways, Blue Star Ferries κ.ά.) προσφέρει εκπτώσεις σε οικογένειες και παρέες, διευρύνοντας την τουριστική και συγκοινωνιακή κάλυψη στα νησιά του Αιγαίου.

Ν. Λεβογιάννης: «Όχι» στη μεταφορά των Κούρων, έκκληση για σεβασμό στην πολιτιστική ταυτότητα της ενδοχώρας

Ο Νίκος Λεβογιάννης καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση του ΚΑΣ για τη μεταφορά των Κούρων στο Κάστρο της Χώρας, κάνοντας λόγο για σκοταδιστική πολιτική που απειλεί την πολιτιστική κληρονομιά των χωριών της Νάξου.

Η φιλία: Ένας ανεκτίμητος θησαυρός

Η Στέλλα Νικολάκη μας λέει.. Στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής, ένας αληθινός φίλος είναι το φως που μας οδηγεί — και το χέρι που μας στηρίζει.

Γ. Βρούτσης: «Περάσαμε τον κάβο, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε κλίμα ασφάλειας και αθλητικού σεβασμού»

Συμφωνία των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τον Υπουργό Αθλητισμού, για την ομαλή ολοκλήρωση των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ

Πάρος – Παροικιά: Οι επιχειρηματίες Εστίασης κατεβάζουν ρολά αύριο Πέμπτη (05/06)

"Κλείνουμε γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν" – Η απεργία ως κραυγή αγωνίας για τη νομιμοποίηση των παραλιακών χώρων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Επιστροφή στη δράση για τους τελικούς της Basket League

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση – Στόχος η ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Μύκονος: Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζει την αναβάθμιση του γηπέδου στον Κόρφο

Με την παρουσία Ολυμπιονικών και σπουδαίων αθλητών, η Μύκονος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις αθλητικές της υποδομές

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab