Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΓλαύκα - Ε.Ο.Σ: Στη Σαντορίνη μας πυροβολούν με αγάπη...!!

Γλαύκα – Ε.Ο.Σ: Στη Σαντορίνη μας πυροβολούν με αγάπη…!!

|

Η Εθελοντική Ομάδα Σαντορίνης έκανε για άλλη μια φορά την δέσμευσή της πράξη.
Ένα τετραήμερο ταξίδι του συλλόγου ΑΜΕΑ νέων η ΓΛΑΥΚΑ του Δήμου Δραπετσώνας-Κερατσινίου στο υπέροχο και όπως αποδείχτηκε φιλόξενο νησί μας από 2 Νοεμβρίου 2023 έως 5 Νοεμβρίου 2023.

Η παραμονή των νέων της ΓΛΑΥΚΑΣ στο νησί μας ξεκίνησε με ένα υπέροχο δείπνο του εστιατορίου Περίβολος όπου ήταν εξ ολοκλήρου χορηγία του ιδιοκτήτη του τον οποίο και ευχαριστούμε.

Την δεύτερη ημέρα της παραμονής τους οι νέοι του συλλόγου φιλοξενήθηκαν στον χώρο του Ημερήσιου και Εσπερινού ΕΠΑΛ Θήρας όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Ενσωμάτωσης και καθηγητές μαθητές και επισκέπτες γίνανε ΕΝΑ μέσα από τα τραγούδια τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές την περιποίηση που προσέφερε το τμήμα Κομμωτικής του σχολείου στα κορίτσια του συλλόγου ΓΛΑΥΚΑ και έμπρακτα αποδείξαμε πως ΟΛΟΙ ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΌΓΟ.

Την τρίτη ημέρα παραμονής ακολούθησε επίσκεψη των νέων στον Αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και γεύμα στο εστιατόριο Πανόραμα με τραγούδια και χορούς από τον πολιτιστικό σύλλογο Βόθωνα η ΣΕΡΓΑΙΝΑ με επικεφαλής την κυρία Γιάννα Μαυρομμάτη στο τραγούδι και τους Φαρισαίους στην μουσική.
Η χαρά και το κέφι των νέων ΑΜΕΑ η ΓΛΑΥΚΑ πυροδότησε ένα γλέντι που πιστεύουμε ότι θα μείνει χαραγμένο στις καρδιές όλων όσων παρευρίσκοντο στο κατάστημα.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΤΑΝ  Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ  ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ  Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ.

Και το πετύχαμε… σπάσαμε όλα τα κατεστημένα, γίναμε όλοι παιδιά, ενωθήκαμε με τα άτομα με αναπηρία και δείξαμε πως στο νησί μας υπάρχει πολύ αγάπη και αποδοχή και όπως τόνισε στον λόγο της η πρόεδρος του Συλλόγου Γλαύκα κυρία Μαρία Σενηκίδου

ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ…

Δεσμευόμαστε ως ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ πως θα στηρίζουμε πάντα , πλαίσια των δυνατοτήτων μας και των δραστήριων και ευαισθητοποιημένων ατόμων του νησιού μας, το έργο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΛΑΥΚΑ και θα προσπαθούμε πάντα να θυμίζουμε σε όλους πως η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι αυτό που μας κάνει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, τόνισε η επικεφαλής της ομάδα Βαλεντίνη Κούτουλα.

Τέλος , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την στήριξη τους όλους τους εθελοντές που ανώνυμα προσέφεραν ό,τι μπορούσαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή

Τον τέως Έπαρχο κύριο Χαράλαμπο Δαρζέντα, στέκεται αρωγός στα βήματα της ομάδας, την νέα Έπαρχο κυρία Ιουλία Καραμολέγκου από την πρώτη στιγμή έδειξε την ευαισθησία της στα θέματα που έχουν να κάνουν με τα ΑΜΕΑ και επίσης θα στηρίζει της εθελοντικές δράσεις της ΕΟΣ, την Βουλευτή κυρία Κατερίνα Μονογιού, τον Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκο Καφούρο που στέκεται αρωγός της εθελοντικής ομάδας, όπως επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Α.Τ. Σαντορίνης κύριο Γεώργιο Χατζημουτουκη, τον λιμενάρχη του νησιού μας κύριο Παναγιώτη Βαρελά και τον Διοικητή του ΚΕΔΑ Σαντορίνης κύριο Δημήτριο Βασιλάκο για τη στήριξη τους στους αγώνες της εθελοντικής ομάδας Σαντορίνης, ΚΤΕΛ Θήρας, Λεμβούχους Σαντορίνης , τον Διευθυντή του Ημερήσιου Επαλ Θήρας κύριο Νικόλαο Λιβαδάρο , της Διευθύντρια του Εσπερινού Επαλ Θήρας κυρία Εμμανουέλα Μανωλάκη, τον καθηγητή κύριο Αποστόλη Κούτουλα, τον καθηγητή κύριο Κώστα Παπαδόπουλο, όλο το διδακτικό προσωπικό του Ημερήσιου και Εσπερινού Επαλ και κυρίως του υπέροχους μαθητές τους που με τόση αγάπη περιέβαλαν τα παιδιά του Συλλόγου Γλαύκα, τον εκπρόσωπο της Νέας δημοτικής αρχής του τόπου μας Γεωργια Νομικου , εκπροσωπο της αντιπολίτευσης κύριος Κώστας Ρούσσος. Την Γιαννα Μαυρομμάτη για το υπέροχο πρόγραμμα Αρωμα Σαντορίνης μαζί με το χορευτικό Σύλλογο Παναγιά Σέργενα , επίσης μουσικούς Κυριάκο και Αντώνη Πρέκα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους επαγγελματίες και τους τοπικούς φορείς που με την προσφορά τους στάθηκαν αρωγοί για να μπορέσουμε σήμερα να καλωσορίσουμε τους αγαπημένους φίλους μας πάλι στο φιλόξενο νησί μας.

Άνθρωποι με ψυχή χωρίς προκαταλήψεις. Άνθρωποι που στηρίζουν μια ομάδα με πνεύμα εθελοντισμού και Αλληλεγγύη

Κατρίνα Αγαθή, Λορα Καραμολέγκου , Μανόλης Καραμολέγκος Remax Σαντορίνης με τον Ζιαβρα Ιωαννη και την κυρία Ευαγγελια Δαμιγου , Η Αρετή Γαλανόπουλου μαζί με την Οικογένεια Χατζημανωλακη Γιώργος Μενδρινός , Θάνος Ριβιος , Ανέστη Νονά Τον τραβελ Mondi, Τον Βαγγέλη απο την Καντινα Μεσαριά. Τον Βασίλη Αργυρόνησο Οικογένεια Τζανετης , Πετρο Νομικο , Οικογένεια Πανόραμα, Ντινα Μορικη επίσης όλους εκείνους τους Ανώνυμους που προσέφεραν Γεύμα και δώρα

Να είστε πάντα καλά και να προσφέρετε σε άνθρωπος που έχουν ανάγκη την βοήθεια σας

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέα: Η πρώτη τρισδιάστατη αποτύπωση του σπηλαίου «Τρυποσπηλιές»

Αποστολή του ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Εμμανουήλ Βασιλάκη κατέγραψε με τεχνολογία αιχμής το σπήλαιο και άνοιξε τον δρόμο για την ανάδειξη ενός μνημείου γεωλογικής κληρονομιάς.

Σύρος: 3ο «Σκάκι στα Τυφλά» και «Νότες στο Αιγαίο» – Μια γιορτή αλληλεγγύης, μουσικής και σκακιού

Η ΑΡΩΓΗ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, διοργανώνει για τρίτη χρονιά το ξεχωριστό αυτό τριήμερο εκδηλώσεων με σκάκι, μουσική και μηνύματα ζωής.

Αύγουστος στα αεροδρόμια Fraport: Ρεκόρ 6,78 εκατ. επιβατών – Σε πτώση Σαντορίνη και Μύκονος

Η κορύφωση της τουριστικής σεζόν έφερε αύξηση 4% στην κίνηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και έντονες διαφοροποιήσεις ανά προορισμό.

Η Κέρος «μίλησε», συναυλία-ορόσημο στο 10ο Φεστιβάλ Κουφονησίων

Η μνήμη του Lord Colin Renfrew τιμήθηκε σε μια μοναδική μουσική εμπειρία στον ιερό τόπο της Κέρου, όπου η μουσική έγινε φωνή της Ιστορίας.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου ενισχύεται με τον Ντίνο Ολύμπιο

Ο 27χρονος forward με εμπειρία σε πολλές ομάδες και άνοδο στην Elite League, έρχεται να δώσει νέα δυναμική στο ρόστερ της ομάδας.

Πιπεριές Φλωρίνης με ξινοτύρι Πιτταρά και με την υπογραφή της Μαριέττας Γαλάνη

Η συνεργάτιδα του naxospress και ερευνήτρια της τοπικής κουζίνας μας χαρίζει μια παραδοσιακή συνταγή με ιστορία, μυστικά και γεύση που ταξιδεύει.

Νάξος – Σαγκρί: Μαθήματα προσφοράς από τα παιδιά, δώρισαν στο σχολείο πολυμηχάνημα από το χαρτζιλίκι τους

Πέντε μικρές φίλες πέρασαν το καλοκαίρι τους δημιουργικά και στήριξαν με αγάπη το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Λεβερκούζεν – Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Η αλλαγή προπονητή φέρνει νέα δεδομένα και πίστη στην έδρα

Οι «ασπιρίνες» ψάχνουν την πρώτη νίκη, απέναντι στην αήττητη Άιντραχτ που βρίσκεται στην κορυφή.

Νάξος – Κωμιακή: “Έφυγε” πλήρης ημερών η Μαρία Κορρέ

Μέσα σε λίγες ώρες, το χωριό βυθίστηκε στη θλίψη με τον χαμό δύο αγαπημένων μορφών της τοπικής κοινωνίας.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας