Στην Νάξο Πάρο και Αντίπαρο περιόδευσε ο υποψήφιος και ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Βλασερός απο τις 25 Μαρτίου έως και 2 Απριλίου.
Στη Νάξο είχε την ευκαιρία και την χαρά να παρευρεθεί την 25 Μαρτίου στις παρελάσεις των σχολείων που θήτευσε ως μαθητής του Γυμνασίου και Λυκείου Τραγαίας στο Χαλκί και του Δημοτικού Σχολείο Φιλωτίου αλλά και του ΕΠΑΛ Νάξου στο Φιλότι να καμαρώσει την μαθητιώσα νεολαία και να ανασύρει συγκινητικές μνήμες από το παρελθόν.
Τις επόμενες ημέρες κατά σειρά επισκέφτηκε το Σαγκρί, Κωμιακή, Κυνίδαρο, Μονή, Εγγαρές, Απείρανθο, Κόρωνο, Καλόξυλο, Χαλκί, τις Μέλανες και τέλος το Φιλότι όπου εκκλησιάστηκε στους τελευταίους κατανυκτικούς χαιρετισμούς στην Εκκλησία της Παναγίας.
Οι επαφές του στα χωριά ήταν αρκετά γόνιμες επάνω σε πολλά γενικά, αλλά και τοπικά θέματα, όπως το θέμα της υγείας. Στα ορεινά χωριά συζητήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της εγκατάλειψης τους και προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις.
Επισκέφτηκε, επίσης, τα φράγματα της Φανερωμένης, την λιμνοδεξαμενή, των Εγγαρών και το υπό κατασκευή φράγμα του Χειμάρρου που μόνο αισιοδοξία δεν προσδίδουν το λίγο νερό του φράγματος της Φανερωμένης και η μη συνέχιση των εργασιών του φράγματος του Χειμαρου, αν ληφθεί υπόψιν η φετινή ανομβρία και ο όγκος των τουριστών που αναμένονται συντόμως στη Νάξο.
Επίσκεψη πραγματοποίησε και στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα αγροτικής συνεταιριστικής επιχείρησης της οποίας το έργο δυσχεραίνεται λόγω της κρατικής αδιαφορίας προς την πρωτογενή παραγωγή της αγροτιάς.
Η πολύ ενδιαφέρουσα περιοδεία συνεχίστηκε Σάββατο στην Πάρο όπου πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις: μία στην Παροικιά και μία στη Νάουσα. Προέκυψαν χρήσιμες συζητήσεις για τα προβλήματα με πρώτο το θέμα της Υγείας σε ένα έντονα υποστελεχωμένο ΚΥ, όπως ανέφερε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του, η οποία παρευρισκόταν στην πρώτη συνάντηση.
Η επόμενη ημέρα τον βρήκε στην Αντίπαρο όπου αποκόμισε πλούσιες εμπειρίες από το πανέμορφο νησί αλλά και από τα προβλήματα του όπως της αλιείας, της διακοπής των οικοδομικών εργασιών όλο το καλοκαίρι και της έλλειψης υπαλλήλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις.