Μια ακόμη υπενθύμιση της αυξημένης επικινδυνότητας της αντιπυρικής περιόδου ήρθε το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Ιουνίου 2025, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Ρωμανός στη Τήνο.
Η αντίδραση των αρχών ήταν άμεση και αποτελεσματική. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν:
-
6 πυροσβέστες
-
3 οχήματα
-
2 αεροσκάφη (φωτό αρχείου στην κεντρική φωτογραφία)
-
1 ελικόπτερο
Οι δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και με συντονισμένη δράση κατόρθωσαν να περιορίσουν γρήγορα τη φωτιά. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, δεν κινδύνεψαν κατοικίες ή ανθρώπινες ζωές, ενώ η πυρκαγιά τέθηκε αρχικά υπό έλεγχο και στη συνέχεια κατασβέστηκε πλήρως.
Η περιοχή του Αγίου Ρωμανού, που φημίζεται για την φυσική ομορφιά της και προσελκύει πολλούς επισκέπτες τους θερινούς μήνες, γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στην επαγρύπνηση των αρμόδιων υπηρεσιών.
Η συγκεκριμένη φωτιά είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες στις Κυκλάδες, σε μια περίοδο κατά την οποία οι μετεωρολογικές συνθήκες – με έντονους ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες – ευνοούν την εξάπλωση πυρκαγιών.
📢 Ο Δήμος Τήνου υπενθυμίζει στους κατοίκους και επισκέπτες να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η καύση ξερών χόρτων ή η αμέλεια σε κάμπινγκ και αγροτικές εργασίες.
🟠 Η αντιπυρική περίοδος είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ευθύνη όλων μας είναι η πρόληψη.