Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΦ. Φόρτωμας: Άμεση ένταξη μικρών τουριστικών επιχειρήσεων σε προγράμματα του ΕΣΠΑ

Φ. Φόρτωμας: Άμεση ένταξη μικρών τουριστικών επιχειρήσεων σε προγράμματα του ΕΣΠΑ

|

Την ανάγκη αναδιαμόρφωσης των προϋποθέσεων ένταξης σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, ούτως ώστε να έχουν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις των Κυκλάδων ίσες ευκαιρίες χρηματοδότησης, ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με αναφορά του που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας, επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Υπουργό και έθεσε υπόψη του την πρόσφατη επιστολή του Σωματείου Ξενοδόχων Μήλου, στην οποία αναφέρεται ότι αποκλείονται πολλές επιχειρήσεις από την προδημοσίευση της δράσης «Πράσινη παραγωγική επένδυση ΜΜΕ» του ΕΣΠΑ, καθώς δεν πληρούν τις καθορισμένες προϋποθέσεις. Ο κ. Φόρτωμας, τόσο στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Γεωργιάδη, όσο και στην σημερινή του αναφορά, τόνισε ότι η πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων στα νησιά είναι μικρής δυναμικής, με αποτέλεσμα να χάνουν τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις.

Ο Βουλευτής, με την αναφορά του, εξέθεσε προς τον Υπουργό την ανάγκη διευθέτησης του θέματος, ώστε να μην δημιουργούνται επιχειρήσεις δύο ταχυτήτων στα νησιά των Κυκλάδων, που αποτελούν την πύλη του τουρισμού της χώρας μας.

ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΦΟΡΤΩΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (1)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μήλος και Σίφνος: Δύο διαφορετικά μοντέλα τουριστικής ανάπτυξης στις Κυκλάδες

Συγκριτική μελέτη της MTC GROUP αναδεικνύει τη Μήλο ως εστία περιπέτειας και βιωματικής εξερεύνησης και τη Σίφνο ως σημείο πολιτιστικής ανάπαυσης και γαστρονομικής ταυτότητας.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Ανάκληση οικοδομικής άδειας στο Σαρακήνικο – Ανακοίνωση Δήμου Μήλου

Η ΥΔΟΜ Μήλου προχώρησε σε ανάκληση της άδειας ξενοδοχειακής μονάδας στα Καμίνια – Σαρακήνικο, έπειτα από έλεγχο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και παρέμβαση του Δήμου.

Μ. Κόνσολας: “Η Ρόδος δικαιούται μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ”

Ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου προς τον Υπουργό Οικονομικών για την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και στη Ρόδο, με αναφορά στη συνεισφορά του νησιού στα δημόσια έσοδα.

Το Bitcoin φτάνει τα 110.000 δολάρια: Η στρατηγική εξόρυξης DL διαταράσσει την αγορά

Η DL Mining, μια πλατφόρμα cloud mining που ρυθμίζεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεχωρίζει ως παγκόσμιος ηγέτης, προσφέροντας συμβατές, φιλικές προς το περιβάλλον και υψηλής απόδοσης λύσεις εξόρυξης

Η Αθήνα ξανά στο επίκεντρο: Final Four EuroLeague 2025 στο ΟΑΚΑ μετά από 19 χρόνια

Με ψήφους 8-3 έναντι του Βελιγραδίου, η Αθήνα αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη μπασκετική γιορτή της Ευρώπης – Τι αναφέρει ο Γιάννης Βρούτσης

Γερμανία – Σλοβενία: Διπλασιάζει ο Λούκα… Λουκ!

Η «μάχη» των προημιτελικών στο Eurobasket 2025 με το βλέμμα στραμμένο στον Σλοβένο σούπερ σταρ – η Γερμανία παραμένει φαβορί για το χρυσό.

Βράβευση των νέων φοιτητών από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Η εκδήλωση-θεσμός πραγματοποιείται για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της νέας γενιάς

Επίτιμος δημότης Ανάφης ο Μάριος Ηλιόπουλος

Ο ιδιοκτήτης της Seajets και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ τιμήθηκε για την προσφορά του στις Κυκλάδες και την ενίσχυση της νησιωτικής κοινωνίας

Νάξος – Απόλλωνας: Ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή πολιτών για τον ΒΙΟ.ΚΑ.

Πολίτες ζητούν την άμεση παύση λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού που εδώ και τρεις δεκαετίες ρυπαίνει τον κολυμβητικό όρμο – Παράλληλες αναφορές σε υπερτουρισμό και αδυναμία υποδομών

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.