Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕυρωεκλογές 2024 - Κατ. Μονογυιού: "Αναμέτρηση με ευρωπαϊκό αλλά και ελληνικό πρόσημο"

Ευρωεκλογές 2024 – Κατ. Μονογυιού: “Αναμέτρηση με ευρωπαϊκό αλλά και ελληνικό πρόσημο”

|

Η εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου έχει τόσο ευρωπαϊκό πρόσημο όσο και ελληνικό. Ειδικότερα, όταν κάποιοι τη θεωρούν δημοψήφισμα εναντίον της κυβέρνησης με σύνθημα την ανατροπή.

H Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ανοίξει πλέον το δρόμο για νέες ευρωπαϊκές διεκδικήσεις: περισσότερα κονδύλια για τους αγρότες μας και τους μικρομεσαίους, ρύθμιση αθέμιτων πρακτικών κάποιων πολυεθνικών που τροφοδοτούν την ακρίβεια, μια πιο αποτελεσματική πολιτική για το μεταναστευτικό και μια κοινή αμυντική ομπρέλα πάνω από την επικράτεια όλων των κρατών – μελών.

Ισχυρή Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου σημαίνει διεκδίκηση και μεγαλύτερη χρηματοδότηση προς όφελος της Ελλάδας. Για αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να μη διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα, η προσήλωση στην υλοποίηση του έργου μας και η συνέχιση της προόδου και της ευημερίας της χώρας

Σε έναν αβέβαιο κόσμο, τα επόμενα πέντε χρόνια θα κρίνουν πολλά για την άμυνα της Ευρώπης συνολικά. Γι΄ αυτό και η Ελλάδα την προτάσσει στον προγραμματισμό των Βρυξελλών. Ταυτόχρονα, όμως, προωθούμε και τις δικές μας αυτόνομες επιλογές όπως για παράδειγμα η παρουσία του Πρωθυπουργού στη Γαλλία και συγκεκριμένα στα ναυπηγεία όπου χτίζονται οι τρεις υπερσύγχρονες ελληνικές φρεγάτες Belharra.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που ελάφρυνε τους Έλληνες από άνω από 50 φόρους, που βελτίωσε το μέσο εισόδημα κατά περίπου 20% και τον κατώτατο μισθό κατά 28%. Χρειαζόμαστε εκπροσώπους που να πιστεύουν στην Ευρώπη, που να ξέρουν να μάχονται στους δύσκολους συσχετισμούς της, μένοντας μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Έχοντας τη γενναιότητα να είναι πάνω απ’ όλα βουλευτές της Ελλάδας στην Ένωση και όχι απλοί κομματάρχες εξ Ευρώπης στην Ελλάδα. Η χώρα δεν έχει ανάγκη ευρωβουλευτές που για κομματικό όφελος ζητούσαν να κοπούν κονδύλια που προορίζονταν για την Ελλάδα.

Δυστυχώς, δεν έχουμε τελειώσει με τον αριστερό και δεξιό λαϊκισμό στη χώρα μας. Αν άλλοτε παλέψαμε να μείνουμε στην Ευρώπη, το δύσκολο καλοκαίρι του 2015, σήμερα γινόμαστε Ευρώπη. Είμαστε Ευρώπη και βαδίζουμε με σιγουριά προς την καρδιά της Ευρώπης, ώστε να γίνουμε πρωταγωνιστές της. Μένουν ακόμα να γίνουν πολλά όμως ο δρόμος έχει χαραχθεί. Τα έργα που υπηρετούν αυτό το στόχο είναι πια στις ράγες τους. Σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ, συνέχεια, συνέπεια και σταθερότητα.

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ανώνυμη δωρεά-ανάσα στην Κω: 2 εκατ. ευρώ για στέγαση γιατρών αν δεν βρεθεί κρατική χρηματοδότηση

Όταν η έλλειψη στέγης στα νησιά γίνεται πρόβλημα ζωής, η προσφορά ενός συμπολίτη φέρνει ελπίδα

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι αναχωρήσεις από τα λιμάνια της Αττικής – Άνοδος 3,99% σε σχέση με πέρυσι

Μικρή αύξηση στην ακτοπλοϊκή κίνηση το φετινό καλοκαίρι – Η μεγαλύτερη άνοδος στον Αργοσαρωνικό

Κυκλάδες – Αστυνομικό δελτίο: Συλλήψεις σε Σαντορίνη, Νάξο και Μύκονο, βιασμός, παραβάσεις και κλοπές

Σειρά συλλήψεων από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες των Κυκλάδων για σοβαρά και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα

Νάξος (Φιλώτι): 20 χρόνια μνήμης και ποδοσφαίρου, το τουρνουά «Μανώλης Μάκαρης» μας συγκίνησε ξανά

Με επετειακό χαρακτήρα, το φετινό τουρνουά τίμησε τη μνήμη του Μανώλη Μάκαρη, συνδυάζοντας αθλητισμό, συγκίνηση και την παρουσία μικρών παιδιών που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Κακολύρι: Το νέο μαρτυρικό χωριό της Ελλάδας, δικαίωση μνήμης και ιστορίας

Μετά από χρόνια αγώνων, το Κακολύρι Εύβοιας εντάσσεται επίσημα στο δίκτυο μαρτυρικών χωριών, τιμώντας τη θυσία των 30 εκτελεσθέντων κατοίκων στις 24 Μαΐου 1944.

Γιώργος Αγγελόπουλος στη Νάξο, στα «Palatia» της Αγίας Άννας για αξώτικες γεύσεις και ερυθρόλευκες στιγμές

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού επιστρέφει για ακόμη ένα καλοκαίρι στο "νησί-φρούριο" των ερυθρόλευκων, μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες με φίλους και οπαδούς.

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου καλωσορίζει τον 18χρονο Γιάννη Νικολάου!

Ο νεαρός αθλητής ύψους 2,02 μ. ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας – Προέρχεται από την ΑΕΚ με εμπειρία στη Stoiximan GBL.

Αιγαίο: Εκτακτα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 αύριο Τετάρτη (13/08)

Έκτακτα δρομολόγια HIGHSPEED 3 & 4 στις 13 Αυγούστου μετά την άρση απαγορευτικού - Αναλυτικά οι ώρες αναχώρησης και άφιξης για την εξυπηρέτηση των νησιών

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες