Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕρχονται βροχές και άνεμοι που θα αγγίξουν και το .. απαγορευτικό απόπλου...

Ερχονται βροχές και άνεμοι που θα αγγίξουν και το .. απαγορευτικό απόπλου πλοίων

|

Αλλαγή σκηνικού; Λίγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά κυρίως από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται για σήμερα Δευτέρα. Tις νυχτερινές ώρες στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ. Στα ανατολικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στο Αιγαίο.

 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κυρίως στα βορειοδυτικά.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (10/1)

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και σταδιακά στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τη νύχτα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση που από τη νύχτα θα ενισχυθούν. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 8 με 12 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 16 και στην νησιωτική χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (11/1)

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σημαντικές παρεμβάσεις στα γήπεδα Φιλωτίου και Αγερσανίου – Έτοιμα για τη νέα σεζόν

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στους συνθετικούς χλοοτάπητες – Έρχεται και νέα περίφραξη στο Φιλώτι

Η Σαντορινιά κυρία της μουσικής στη Μάνη: Ένα ταξίδι με τη Μαρίζα Κωχ

Μια μουσική συνάντηση καρδιάς με τη Σαντορινιά δημιουργό, γεμάτη τραγούδια, παραδόσεις και μνήμες από όλη την Ελλάδα.

Από τα πεύκα στο… τσιμέντο: Η περιβαλλοντική κατάρρευση των νησιών μας σε 30 χρόνια

Μέσα σε τρεις δεκαετίες, το Αιγαίο έχασε πάνω από 138.000 στρέμματα δάσους και απέκτησε 85.000 στρέμματα δόμησης – δραματικά ευρήματα για την αστικοποίηση, τη βιοποικιλότητα και το μέλλον του τουρισμού

Ποιος είναι ο άνθρωπος που καθαρίζει κάθε μέρα, εδώ και 20 χρόνια τη γειτονιά του

Ο “αθόρυβος ήρωας” μιας γειτονιάς στο Ηράκλειο που δίνει μάθημα πολιτισμού με τις πράξεις του.

Ορεινός Αξώτης: «Δούλες» της ξενιτιάς, η σκοτεινή πορεία των Ναξιωτισσών κοριτσιών προς την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη

Μια άγνωστη, σκληρή ιστορία: Από τις ελπίδες για δουλειά και πρόοδο, στις εξαφανίσεις, τις αρπαγές και τα δίκτυα εκμετάλλευσης – μέσα από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του 1902.

World Travel Awards: Ποια είναι η Ευρωπαϊκή πόλη που αναδείχθηκε για 2η χρονιά κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός

Ξεπέρασε το Παρίσι, τη Λισαβόνα και την Αθήνα, χάρη στην πολιτιστική της ενέργεια, την αρχιτεκτονική της και τα θρυλικά φεστιβάλ της.

Φορολογικές Υποχρεώσεις Ιουλίου: Η «τελευταία προθεσμία» χτυπά στις 31 του μήνα

Εισόδημα, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ρυθμίσεις και εκπτώσεις: Όλα όσα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ.

Μηλώσια 2025: Το Φιλώτι τιμά με σεβασμό τη Μαριάνθη Βασιλάκη

Μια συγκινητική αθλητική εκδήλωση γεμάτη ενέργεια, μνήμη και συμμετοχή, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου – Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025.

8 Καλοκαίρια φεστιβάλ Στρογγύλη: Η τέχνη απλώνεται στη Σαντορίνη

Αγαπημένοι καλλιτέχνες, συγκινητικά αφιερώματα, γέλιο και μουσικές βραδιές σε όλο το νησί – με ελεύθερη είσοδο για όλους

Πρόταση Ημέρας: Χοιρινό με χόρτα τσιγαριαστά

Με χοιρινό μπούτι, μυρωδικά και μπόλικα άγρια χόρτα φτιάχνουμε αυτό το αξέχαστο τσιγαριαστό.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»