Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου: Λείπουν τουλάχιστον 25 εκπαιδευτικοί, πότε θα έρθουν;

ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου: Λείπουν τουλάχιστον 25 εκπαιδευτικοί, πότε θα έρθουν;

|

“… Ενώ το υπουργείο γνώριζε μέσα από τα πληροφοριακά συστήματα από πολύ νωρίς τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο έκανε προσλήψεις στην πρώτη φάση που κάλυψαν μόνο μικρό μέρος των αναγκών και στην δεύτερη φάση με τις ελάχιστες επιπλέον προσλήψεις το πρόβλημα παραμένει.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ελλείψεις σε καθηγητές ανά ειδικότητα: Θεολόγοι 2, Φιλόλογοι 3, Φυσικοί / Χημικοί / Βιολόγοι / Γεωλόγοι 3, Γαλλικών 1, Αγγλικών 1, Μηχανολόγοι 1, Πολ. Μηχανικοί 2, Πληροφορικής 2, Εικαστικών 11 ώρες, Ειδικής Αγωγής 9 εκπαιδευτικοί.

Από την Πάρο και από την Αντίπαρο λείπουν 25 καθηγητές!!!…”

Μέρος της ανακοίνωσης από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Πάρου-Αντιπάρου, με την οποία ενημερώνει για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν και φέτος στα σχολεία. Παράλληλα, ζητά από το υπουργείο να προβεί άμεσα σε προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ αναφέρει:

«Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολύ μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Το υπουργείο συνεχίζει να καλύπτει τις πάγιες ανάγκες με προσλήψεις αναπληρωτών. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος μετά και τη δεύτερη φάση των προσλήψεων, και ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου, εξακολουθούν να υπάρχουν πάρα πολλά κενά στα σχολεία της Πάρου και της Αντιπάρου.

Ενώ το υπουργείο γνώριζε μέσα από τα πληροφοριακά συστήματα από πολύ νωρίς τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο έκανε προσλήψεις στην πρώτη φάση που κάλυψαν μόνο μικρό μέρος των αναγκών και στην δεύτερη φάση με τις ελάχιστες επιπλέον προσλήψεις το πρόβλημα παραμένει.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ελλείψεις σε καθηγητές ανά ειδικότητα: Θεολόγοι 2, Φιλόλογοι 3, Φυσικοί / Χημικοί / Βιολόγοι / Γεωλόγοι 3, Γαλλικών 1, Αγγλικών 1, Μηχανολόγοι 1, Πολ. Μηχανικοί 2, Πληροφορικής 2, Εικαστικών 11 ώρες, Ειδικής Αγωγής 9 εκπαιδευτικοί.

Από την Πάρο και από την Αντίπαρο λείπουν 25 καθηγητές!!!

Η πάγια δικαιολογία, ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα τμήματα, δεν ευσταθεί, αφού μέσω των ηλεκτρονικών εγγραφών γνωρίζει το υπουργείο από τις αρχές Ιουλίου ποια τμήματα θα λειτουργήσουν. Το ίδιο υπουργείο εξάλλου ορίζει ποια ολιγομελή τμήματα θα λειτουργήσουν με απόφαση που βγαίνει μετά τα μέσα Αυγούστου. Είναι προφανές ότι αυτή η καθυστέρηση έχει μόνο οικονομικά κίνητρα για να εξοικονομήσει το κράτος χρήματα προσλαμβάνοντας τους αναπληρωτές όσο πιο αργά μπορεί.

Αυτή η τμηματική πρόσληψη αναπληρωτών, πέρα από τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί στην λειτουργία του σχολείου, αφού οι μαθητές χάνουν πολλές ώρες, καταστρατηγεί πολλές φορές την σειρά του πίνακα προσλήψεων. Το υπουργείο επίσης υποχρεώνει τις κατά τόπους διευθύνσεις να εμφανίζουν αριθμό κενών ίσο με των αριθμό προσλήψεων της κάθε φάσης.

Για παράδειγμα, κάποιος που θέλει να επιλέξει κάποιο συγκεκριμένο νησί, είτε γιατί έχει δουλέψει εκεί και του άρεσε, είτε γιατί έχει την οικογένειά του εκεί, είτε γιατί είναι πιο κοντά στο μόνιμο τόπο διαμονής του, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορεί να βρεθεί σε άλλο νησί γιατί δεν έχουν δοθεί όλα τα κενά στην πρώτη φάση, και στη δεύτερη φάση να προσληφθεί εκεί κάποιος αναπληρωτής με χαμηλότερη σειρά στον πίνακα.

Η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου απαιτεί να γίνονται οι προσλήψεις βάσει των αναγκών που ήδη γνωρίζει το υπουργείο και να είναι επιλέξιμα για τους αναπληρωτές όλα τα διαθέσιμα κενά που γνωρίζει η ΔΔΕ.

Φυσικά τα περισσότερα από τα παραπάνω προβλήματα θα λύνονταν αν έκανε μόνιμους διορισμούς αντί να καταφεύγει στην πιο φτηνή «λύση» των αναπληρωτών.

Είναι απαράδεκτο να έχει περάσει ενάμιση μήνας και τα παιδιά στα νησιά μας να χάνουν εκατοντάδες ώρες εβδομαδιαίως. Το υπουργείο για άλλη μια φορά αδιαφορεί για τις χαμένες ώρες, όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι μόλις γίνει κάποιο έκτακτο γεγονός (πλημμύρες, χιόνια ή κάποια άλλη φυσική καταστροφή) θα βγάλει μια βαρύγδουπη ανακοίνωση ότι για να μην χαθεί μια ώρα μάθημα θα γίνει τηλεκπαίδευση.

Επιπλέον, το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της σχολικής κοινότητας, παρά τα πολλαπλά οφέλη του, διαπιστώσαμε πως δε συμπεριλήφθηκε στη Β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ζητάμε την άμεση εφαρμογή του σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, προκειμένου να επιτευχθεί χωρίς επιπλέον καθυστέρηση η απρόσκοπτη λειτουργία του. Καλούμε το Υπουργείο να προβεί άμεσα σε προσλήψεις, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κυβέρνηση: Κλειστά τα γήπεδα της Super League 1 για δύο μήνες (video)

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας ανακοινώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σύρος – Ιερά Μητρόπολη: Περιήγηση μέσω εικονικής πραγματικότητας

Περιήγηση στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου μέσω εικονικής πραγματικότητας -Εικόνες, ξυλόγλυπτα, ξεφυλλίζουμε βιβλία

“Καλάθι Χριστουγέννων”: Ξεκινάει μεθαύριο Τετάρτη, τι περιλαμβάνει

Ξεκινά μεθαύριο Τετάρτη το «Καλάθι Χριστουγέννων» – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Αμοργός: Το προσεχές Σάββατο (161/12) η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής

Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Αμοργού... Πότε και που

Ξενοδοχεία 2023: Κατέγραψαν ίδιες περίπου πληρότητες με το 2022

Αναντίστοιχη η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων το 2023 με την πληρότητα στα ξενοδοχεία

Αμοργός – Κέντρο Υγείας: Ο Δήμος στο …κυνήγι των γιατρών

Προκήρυξη θέσης ειδικευμένου ιατρού ΕΣΥ στο ΚΥ Αμοργού – Οικονομικά κίνητρα από το Δήμο Αμοργού

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Υπό το βλέμμα Πολυτάρχου, “πέρασε” από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά νίκησε την ΦΕΑ (85-75) ανέβηκε στη 2η θέση και περιμένει την άλλη εβδομάδα το ιστορικό Παγκράτι

ΑΟ Θήρας: Κέρδισε το Μαρκόπουλο, στρογγυλοκάθισε στην κορυφή

Νίκησε με άνεση ο ΑΟ Θήρας (3-0 σετ) το Μαρκόπουλο και παραμένει στην πρώτη θέση ο ΑΟ Θήρας - Επόμενος αντίπαλος η ΑΕΚ στην Αθήνα

Ντροπή: Ερχεται “λουκέτο” μακράς διαρκείας στις εξέδρες των γηπέδων;

Το μεσημέρι ανακοινώνεται το πακέτο μέτρο μέτρων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας - Ρυθμίσεις για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και εφαρμογή του μέτρου για μία λέσχη οπαδών ανά ΠΑΕ/ ΚΑΕ

Εκλογές – Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Πρώτος σε ψήφους ο Ζήσιμος, ακούστηκαν τα πρώτα κάλαντα (video)

Με ευχές και κάλαντα ολοκληρώθηκε η εκλογική μάχη για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου (video)

Μ. Πολυκρέτης προς Δ. Λιανό “με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, αυτό το στολίδι, κοντεύει να καταντήσει όπως ένα ερείπιο”

Ανοιχτή επιστολή από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό σχετικά με το Δημαρχείο Νάξου ... Τι σημειώνει στην επιστολή του

Εστίαση – Φιλοξενία: “Οι επαγγελματίες δεν τρώνε κουτόχορτο”

Σκληρή ανακοίνωση από το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" με επίκεντρο την πρόσφατη παρουσίαση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ από το οικείο Δήμο - Γιατί λένε "Η ανοχή εξαντλήθηκε"

Γλινάδο- Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων: Διασκεδάζουμε το “Εναστρον” για καλό σκοπό

Στις 15 Δεκεμβρίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο "Έναστρον" στο Γλινάδο!! - Ποιος είναι ο λόγος;

Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Πορτάρα ή … σχάρα ψησίματος;

Αρθρο - Αποψη από επιχειρηματία στο χώρο της Εστίασης που έχει σχέση με τη Νάξο και ασκεί κριτική στη πρόταση του Δήμου σχετικά με το επικείμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Νάξος – ΜΕΑ: Παράταση κατάθεσης προσφορών την 4η Φεβρουαρίου 2024

Παρατάθηκε η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νάξο

Ευαγ. Γατσωτή (Vault): “Ανεβαίνει” σύντομα η “playlist μιας faultless μητρότητας”

Το έργο της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή “Η playlist μιας faultless μητρότητας” ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και Έλενας Τυρέα στο θέατρο Vault.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Αποκαλυπτήρια για το Great Food of Naxos

Απόγευμα Τετάρτης (06/12) και έχουμε τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου αλλά και της πρότασης για γαστρονομικό φεστιβάλ από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κθκλάδων - Η αντίδραση της Εστίασης

ΣτΕ – Μύκονος: “Ναι” σε τουριστική επένδυση, “όχι” σε μαρίνα

Υπέρ τουριστικής επένδυσης στη Μύκονο το ΣτΕ - Ενώ βάζει φρένο στα σχέδια για κατασκευή μαρίνας, απέρριψε άλλες δύο προσφυγές του δήμου για την ίδια μονάδα

Αεροδρόμιο Νάξου: Η έντονη βροχόπτωση “μετέφερε” την πρωινή πτήση της Sky Express

Εντονα τα καιρικά φαινόμενα στη Νάξο από τις πρώτες πρωινές ώρες... 36 χιλιοστά βροχόπτωσης στην Κόρωνο - "Μεταφέρθηκε" η πρωινή πτήση της Sky Express

Σαντορίνη: Παρουσιάζεται ο οδηγός “υπεύθυνου αλιευτικού τουρισμού”

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στη Σαντορίνη ( 5.30 μμ - αίθουσα Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Σαντορίνης - Βλυχάδα)