Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΈκπτωτη μεν η ΝΕΛ αλλά…

Έκπτωτη μεν η ΝΕΛ αλλά…

|

Το ΣΑΣ πήρε απόφαση να κηρύξει έκπτωση την ΝΕΛ από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, έκτακτο δρομολόγιο τη Δευτέρα (22/06) από το «Άρτεμις» 

 

Όσοι περίμεναν άμεσες εξελίξεις στο θέμα των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων απογοητεύτηκαν… Ναι μεν το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) προχώρησε τη Παρασκευή στην έκπτωση της εταιρίας από τις γραμμές των δυτικών Κυκλάδων, όμως η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας που φαίνεται να κρατάει στάση αναμονής. Παράλληλα, το «Άρτεμις» βρίσκεται στη Σύρο και ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα 22 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει έκτακτο δρομολόγιο από τη Σύρο προς Πάρο και Νάξο για να μεταφέρει τους αθλητές που βρίσκονται στην πρωτεύουσα του νομού για το 10ο Πανκυκλαδικό τουρνουά. Κάτι που έχει κι αυτό τη σημασία του. Οι εξελίξεις μάλλον θα δρομολογηθούν από την επόμενη εβδομάδα και με δεδομένο ότι οι άνθρωποι της ΝΕΛ ποντάρουν στο γεγονός ότι έρχονται νέες επενδυτές που θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς ναυτικούς και κράτος… Η ουσία όμως είναι ότι χάνεται χρόνο, οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι στα νησιά των Κυκλάδων αρχίζουν να πιέζονται έντονα ενώ και από την άλλη πλευρά οι εκπρόσωποι της Hellenic Seaways αισθάνονται … άβολα από το γεγονός ότι εδώ και έξι μήνες καλύπτουν τα ..νώτα άλλων χωρίς να έχουν μία επιβεβαίωση ότι μπορεί κάτι να αλλάξει…

Ας δούμε όμως πως παρουσιάζει τις εξελίξεις το ΑΜΠΕ…

«Την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΛ υπέβαλε ο Γιάννης Αβραντίνης σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ηλίας Σταυριανός κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στο υπουργείο Ναυτιλίας και απηύθυνε έκκληση προς τα μέλη να μην προχωρήσουν σε έκπτωση της εταιρείας από τις γραμμές στις δυτικές Κυκλάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ το υπουργείο αναμένεται να τηρήσει στάση αναμονής στο αν θα κηρυχθεί άμεσα έκπτωτη από τις γραμμές των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου και παρά τη σημερινή θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία, του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος τη ΝΕΛ Ηλίας Σταυριανός έκανε γνωστό ότι την εταιρεία αναλαμβάνει μια ομάδα νέων επενδυτών, καθώς από τις 11 Ιουνίου του 2015 η ΝΕΛ είναι αποφασίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των 25.545.960 ευρώ με έκδοση μέχρι 85.153.200 νέων μετοχών της Εταιρείας.

«Μετά από ολονύχτιες συζητήσεις ο κ. Αβραντίνης προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση και την εξόφληση των οφειλομένων προς τους ναυτικούς και τη συνέχιση των γραμμών της εταιρείας υπέβαλε την παραίτησή του και τη ΝΕΛ αναλαμβάνει μια ομάδα νέων επενδυτών που εντός της ημέρας θα γνωστοποιήσουν τα ονόματά τους και την ιδιότητά τους ενώ αύριο το πρωί θα επιδιώξουν να έχουν συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα,» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΕΛ.

Είπε επίσης ότι «γνωρίζοντας πλήρως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες τους τελευταίες μήνες και την αποκοπή των νησιών από τη μεταξύ τους ακτοπλοϊκή σύνδεση, απευθύνει έκκληση προς το ΣΑΣ, επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία είναι 43 χρόνια και έχει 500 εργαζόμενους επί πολλούς μήνες απλήρωτους, να δοθεί μια ευκαιρία για μερικά 24ωρα για μια αναβολή στη συζήτηση για την ερχόμενη Τρίτη ή το αργότερο Τετάρτη.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι νέοι επενδυτές θα πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους και κρατικούς φορείς, ενώ θα ξεκινήσει η εκτέλεση των δρομολογίων των δύο γραμμών.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways Αντώνης Αγαπητός, είπε ότι ήδη έχουμε φθάσει στο μέσον της καλοκαιρινής σεζόν και η εταιρεία κλήθηκε να καλύψει την πρώτη γραμμή της ΝΕΛ λόγω μηχανικής βλάβης πλοίου της, με το επιβατηγό οχηματαγωγό «Άρτεμις» για 6 μήνες συνέχεια.

Πρόσθεσε ότι έως σήμερα «η εταιρεία έχει συνάψει 6 συμβάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς γραφειοκρατίας αλλά κυρίως της αβεβαιότητας για την εταιρία για το που θα βρίσκεται το πλοίο της αυτή τη σεζόν».

Δήλωσε ότι η αβεβαιότητα αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια και η Hellenic ενδιαφέρεται να καλύψει τη γραμμή με πιο μακρόχρονη σύμβαση μέχρι τέλος του χρόνου και στη συνέχεια να γίνει ένα νέος διαγωνισμός.

Η γνωμοδότηση του ΣΑΣ που ήταν θετική για έκπτωση της ΝΕΛ θα τεθεί υπόψιν του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα, ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αντ. Σιγάλας: “Πως θα μπορούσα να προσβάλω άτομα με ειδικές ανάγκες;”

Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας απαντάει ... σε όσους διαστρεβλώνουν την αλήθεια και λασπολογούν σε βάρος μου κάνοντας μικροπολιτική

Πανναξιακός ΑΟΚ: Επίσημοι καλεσμένοι οι μαθητές του ΕΝ. Ε. Ε. ΓΥ. -Λ. Νάξου

Οι μαθητές του ΕΝ. Ε. Ε. ΓΥ. -Λ. Νάξου βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στο ΔΑΚ Νάξου.. Ποιος ο λόγος της παρουσίας τους (photos)

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Δήμο Αθηναίων

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του τραχήλου και του προστάτη - Δείτε το πρόγραμμα

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Στοίχημα – Euroleague: Αναμέτρηση απόδειξης για τον Ολυμπιακό

Ταμείο με γκολ στο «Μεάτσα», συνδυαστικό... αλήθειας σε Ολυμπιακό .. Η πρόταση από την Foxbet.gr

Σαντορίνη – Θηραϊκή Πολιτεία: “Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο κ. Σιγάλας για τις δηλώσεις του”

"Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην εργασία και δεν πρέπει να υφίσταται κανενός είδους διαχωρισμός ανάμεσα τους".

Χ. Κόκκινος: “Κρίση των Ιμίων”… 27 χρόνια μετά: Τιμάμε τους ήρωες, επαγρυπνούμε για την ασφάλεια της πατρίδας μας!

"Οι τρεις(3)  ήρωες μας παραμένουν πάντα ζωντανοί  στη μνήμη μας και η θυσία τους στέλνει το μήνυμα της διαρκούς επαγρύπνησης και υπεράσπισης της πατρίδας μας".

Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Φεβρουάριο

Επιδότηση ρεύματος μόνο για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Αποκτά (επιτέλους) η Ελλάδα Εθνικό Δίκτυο Μονοπατιών

Χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας - Τι λένε οι αρμόδιοι υπουργοί

Eurovision 2023: Πάμε Λίβερπουλ με τον 16χρονο Βίκτωρα Βερνίκο

Ο 16χρονος Βίκτωρας Βερνίκος (καταγωγή από τις Κυκλάδες) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό με το «What They Say»

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Ανεκτέλεστο το σημερινό (26/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos”

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν τα δρομολόγια... Ποιες αλλαγές δρομολογήθηκαν από την Blue Star Ferries

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Λειψοί: Αλλαξαν το λιμάνι και πήραν … βραβείο

Ο Δήμος Λειψών στο πλαίσιο του θεσμού των Best City Awards 2023 τιμήθηκε για τη ριζική ανάπλαση του λιμένα του νησιού

Αλλαγή στο αυριανό (27/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos” από Πειραιά

Λόγω καιρικών συνθηκών έχουμε τροποποίηση σε δρομολόγια της Blue Star Ferries

Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την CaptainBook

CaptainBook: Το success story της startup που εξασφάλισε χρηματοδότηση €250.000 από κορυφαίο ευρωπαϊκό επενδυτικό Δίκτυο

Δονούσα – Ειρ. Πρασίνου: “Η ΕxcellenSeas αποτελεί πλέον μια δεύτερη οικογένεια”

Υποτροφίες ExcellenSeas: Η θάλασσα ως μέσο ώθησης και όχι ως εμπόδιο - Τι λένε Ευγενία Τζαννίνη, η Ειρήνη Πρασίνου από τη Δονούσα και η Μάλαμα Γιάννου από τον Αγιο Ευστράτιο

Springer Reisen: Επιστρέφει και φέτος στη Πάρο με απευθείας πτήση από τη Βιέννη

Ο Αυστριακός τουρ οπερέιτορ Springer Reisen έρχεται και φέτος στη Πάρο (και Νάξο) με απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη - Από 27 Μαϊου έως τέλη Σεπτεμβρίου

Κάλεσμα αύριο (27/01) στο Δημαρχειακό Μέγαρο για τις εκδηλώσεις των Αποκριών

Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων αύριο Παρασκευή για το Διονυσιακό δρώμενο που παραδοσιακά γίνεται την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του τριημέρου των Αποκριών

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries