Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Βασ. Γλέζος: Επίσκεψη σε Νάξο και Κουφονήσι (video)

Εκλογές 2023 – Βασ. Γλέζος: Επίσκεψη σε Νάξο και Κουφονήσι (video)

|

Την Τετάρτη 19/04 ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βασίλης Γλέζος ξεκίνησε κύκλο περιοδειών στα χωριά της Νάξου.

Πρώτη στάση ήταν το Γαλανάδο, όπου με συνοδεία των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Λευτέρη Βερύκοκκο και Μιχάλη Φραγκίσκο, μέλος του συντονιστικού της ΟΜ Νάξου Στέλιο Μαρινάκη και μέλη της οργάνωσης, συναντήθηκαν με κατοίκους του χωριού και συζήτησαν για τα προβλήματα του τόπου.

Επόμενη στάση ήταν το χωριό Γλινάδο, όπου σε μια αυθόρμητη συνάντηση στο καφενείο του χωριού οι κάτοικοι μας ενημέρωσαν για τα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν, καθώς η παύση των εργασιών στο φράγμα του Τσικαλαριού έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της πεδινής Νάξου, δεδομένου ότι οι υφιστάμενες γεωτρήσεις και υδάτινες δεξαμενές αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

Τελευταία στάση ήταν το χωριό Άγιος Αρσένιος (Αγερσανί) όπου ο Βασίλης Γλέζος με τους συντρόφους της οργάνωσης μοίρασαν υλικό με τις 6 εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ενημέρωσαν τους κατοίκους για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κόμματος.

Την Πέμπτη 20/04 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκε με τον Βασίλη Γλέζο στο Φράγμα του Τσικαλαριού όπου ενημερώθηκαν για την κατάσταση της κατασκευής. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα από τα βασικότερα τα οποία θα έπρεπε να είχαν τελειώσει μέχρι τώρα, δεδομένης της ανάγκης για ύδρευση που υπάρχει στο νησί της Νάξου. Ωστόσο, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η Δημοτική Αρχή έπαυσαν το έργο.

Παράλληλα με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού, το ζήτημα της λειψυδρίας θα είναι από τα μείζονα το επόμενο διάστημα που θα αφορούν τη Νάξο αλλά και συνολικά τα νησιά μας.

Το ίδιο βράδυ βρεθήκαμε στις Εγγαρές όπου συνομιλήσαμε με κατοίκους αλλά και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τα προβλήματα του τόπου, το ζήτημα των υποδομών αλλά και για την άκρατη οικοδόμηση στην γύρω περιοχή.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Γλέζος ενημέρωσε τους/τις παρευρισκόμενους/ες για τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσον αφορά τόσο τον τουρισμό όσο και το σχέδιο για Βιώσιμη Ανάπτυξη και τα έργα υποδομών τα οποία πρέπει να γίνουν και απαντούν στις κοινωνικές ανάγκες του τόπου.

Την Παρασκευή 21/04, ο Βασίλης Γλέζος βρέθηκε στον εορτασμό της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας και παρακολούθησε μαζί με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τη λειτουργία. Ένα ιδιαίτερο έθιμο στο οποίο κάθε χρόνο παρευρίσκονται πολίτες από όλη τη Νάξο. Επίσης, περιόδευσε στο χωριό της Κορώνου όπου παρακολούθησε τα τοπικά έθιμα.

Το Σάββατο 22/04 ο Βασίλης Γλέζος με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων Μιχάλη Φραγκίσκο και Λευτέρη Βερύκοκκο πραγματοποίησαν εξόρμηση στον Κυνίδαρο όπου μίλησαν με κατοίκους του χωριού και επικοινώνησαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσον αφορά τόσο τη νησιωτικότητα αλλά και πιο συγκεκριμένα για τις δεσμεύσεις για τα ζητήματα των υποδομών όπως την υγεία, που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Την Κυριακή 23/04 ο Βασίλης Γλέζος παρευρέθηκε στο Κουφονήσι όπου μαζί με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ περιόδευσαν στο νησί και παρακολούθησαν το ιδιαίτερο έθιμο του τόπου.

Τέλος, την Δευτέρα 24/04, ο Βασίλης Γλέζος με συνοδεία μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συναντήθηκε με τον Μανώλη Μπαρδάνη, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, όπου συζήτησαν για τα προβλήματα του κλάδου, καθώς και τη δυσκολία ανεύρεσης εργαζομένων, καθώς ούτε οι εξαγγελίες για διακρατικές συμφωνίες έλευσης εργαζομένων από τρίτες χώρες κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα, παράλληλα σημείωσε το ζήτημα των χαμηλών μισθών όπως και την ανάγκη ύπαρξης χωροταξικού σχεδίου για την Νάξο.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Γλέζος σημείωσε την ανάγκη ύπαρξης συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα καλύπτουν το σύνολο του κλάδου, δεδομένου ότι αρκετοί εργαζόμενοι ορθώς δεν δέχονται να εργαστούν κάτω από τις υφιστάμενες συνθήκες που υπάρχουν στα περισσότερα νησιά.

Το ίδιο βράδυ ο Βασίλης Γλέζος βρέθηκε στο Φιλώτι όπου περιόδευσε μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μοιράζοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κόμματος και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα που κυρίως απασχολούν τους ντόπιους αλλά και για την ακρίβεια και το μεταφορικό ισοδύναμο που πλέον μαστίζουν κάθε κάτοικο των Κυκλάδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κλιάρης: “Η ασφάλεια των επιβατών είναι πάνω απ’ όλα”

Θ. Κλιάρης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί το αξιόπλοο των πλοίων»

Εκλογές 2023 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Στο πλευρό Χατζημάρκου, ο Σπύρος Αποστόλου

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, στην Περιφέρεια με τον Γιώργο Χατζημάρκο. Ο λόγος για τον Σπύρο Αποστόλου

Αντίπαρος: Απολαμβάνει τη φιλοξενία των ελληνικών νησιών ο Αλμέιδα

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Αλμέιδα, εντοπίστηκε στην Αντίπαρο

Εποχική εργασία: “ξεχάστε τα ρεπό, τώρα τρέχουμε”…

Υπερωρίες, απλήρωτα ρεπό και ψυχολογική πίεση καταγγέλλουν εργαζόμενοι, ενώ οι επιχειρήσεις ψάχνουν εναγωνίως προσωπικό. Επιστρατεύονται ανήλικοι για να καλυφθούν τα κενά

Κέα: Εκεί που φυτρώνουν …σπιτάκια (Photos)

Εικόνες που προκαλούν σοκ στην Κέα... Το πριν και το μετά της περιοχής Βρόσκοπος

Ερευνα: “Μένω σπίτι, δεν πάω διακοπές φέτος” για έναν από τους δύο Ελληνες

Εξι στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι οι δαπάνες τους φέτος θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ 4 στους 10 ότι θα είναι μειωμένη άνω του 50%

Νάξος: Εγκαίνια (03/06) της έκθεσης Εργαστηρίου Παιδικής Τέχνης

Το Εργαστήριο Παιδικής Τέχνης Φλώρακα - Χάλκου μας προσκαλεί στην Εκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη πάλαι ποτέ Σχολή Ουρσουλινών (Νάξος)

Μ Βρετανία: Αντικλεπτικά σε …μπριζόλες και τυριά (!!!)

Βρετανικά super market προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τις κλοπές τροφίμων απο τα ράφια

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Δωδεκάνησα: Πρωτόγνωρη βροχόπτωση τον Μάιο

Meteo: Μεγάλα ύψη βροχόπτωσης στα Δωδεκάνησα τον Μάιο

Σαντορίνη – Αθηνιός: Μόνο σε μία ημέρα αποβιβάστηκαν 4.400 επιβάτες (!!!)

Η Σαντορίνη αποτελεί σημείο αναφοράς για τις Κυκλάδες... Το λιμάνι του Αθηνιού γεμίζει καθημερινά από κόσμο...

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

Ύμνοι Σουηδού δημοσιογράφου για 10 ελληνικούς προορισμούς. 2η η Νάξος

Ο κος Olsson αγαπάει με πάθος τη χώρα μας και την επισκέπτεται τακτικά, είτε στο πλαίσιο δημοσιογραφικών ταξιδιών (press trips) που διοργανώνει η Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας, είτε ιδιωτικά.

“Ακριβή μου ξαπλώστα”: Το κόστος σε Νάξο, Κέα και Σίφνο… (video)

Ακρίβεια: Ακόμη και στο Σούνιο… έφτασαν 90 ευρώ οι ξαπλώστρες (video)

ZANTE FERRIES: Εκπτώσεις ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου

Εκπτώσεις (στο - 20%) στη γραμμή των Κυκλάδων για το καλοκαίρι του 2023 από την Zante Ferries

Κουφονήσια: Η γιορτή του Ψαρά ξεκινάει απόψε με άρωμα …Σκύρου

Σάββατο 27 Μαϊου και στα Κουφονήσια χορεύουν και διασκεδάζουν... Γιορτή του Ψαρά με καλεσμένους από τη Σκύρο

“Η Νάξος δια μέσου των αιώνων”: Αναβολή λόγω εκλογών και πάει Νοέμβριο

Το Ζ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Νάξος δια μέσου των αιώνων» λόγω εκλογών μετατίθεται σε νέα ημερομηνία .. Πότε θα γίνει

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Νάξος – “Παρά θίν αλός” (12ο Φεστιβάλ): Διήμερο παραστάσεων με τον θρυλικό “Οδυσσεβάχ”

12ο Φεστιβάλ θεάτρου "Παρά θίν αλός" .... "Ο "Οδυσσεβάχ" και η παρέα του - Απόψε (27/05) και αύριο (28/05) στις 8:00, στο Ιάκωβος Καμπανέλλης με είσοδο ελεύθερη