Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Βασ. Γλέζος: Επίσκεψη σε Νάξο και Κουφονήσι (video)

Εκλογές 2023 – Βασ. Γλέζος: Επίσκεψη σε Νάξο και Κουφονήσι (video)

|

Την Τετάρτη 19/04 ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βασίλης Γλέζος ξεκίνησε κύκλο περιοδειών στα χωριά της Νάξου.

Πρώτη στάση ήταν το Γαλανάδο, όπου με συνοδεία των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων Λευτέρη Βερύκοκκο και Μιχάλη Φραγκίσκο, μέλος του συντονιστικού της ΟΜ Νάξου Στέλιο Μαρινάκη και μέλη της οργάνωσης, συναντήθηκαν με κατοίκους του χωριού και συζήτησαν για τα προβλήματα του τόπου.

Επόμενη στάση ήταν το χωριό Γλινάδο, όπου σε μια αυθόρμητη συνάντηση στο καφενείο του χωριού οι κάτοικοι μας ενημέρωσαν για τα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν, καθώς η παύση των εργασιών στο φράγμα του Τσικαλαριού έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της πεδινής Νάξου, δεδομένου ότι οι υφιστάμενες γεωτρήσεις και υδάτινες δεξαμενές αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

Τελευταία στάση ήταν το χωριό Άγιος Αρσένιος (Αγερσανί) όπου ο Βασίλης Γλέζος με τους συντρόφους της οργάνωσης μοίρασαν υλικό με τις 6 εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ενημέρωσαν τους κατοίκους για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κόμματος.

Την Πέμπτη 20/04 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκε με τον Βασίλη Γλέζο στο Φράγμα του Τσικαλαριού όπου ενημερώθηκαν για την κατάσταση της κατασκευής. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα από τα βασικότερα τα οποία θα έπρεπε να είχαν τελειώσει μέχρι τώρα, δεδομένης της ανάγκης για ύδρευση που υπάρχει στο νησί της Νάξου. Ωστόσο, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η Δημοτική Αρχή έπαυσαν το έργο.

Παράλληλα με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού, το ζήτημα της λειψυδρίας θα είναι από τα μείζονα το επόμενο διάστημα που θα αφορούν τη Νάξο αλλά και συνολικά τα νησιά μας.

Το ίδιο βράδυ βρεθήκαμε στις Εγγαρές όπου συνομιλήσαμε με κατοίκους αλλά και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τα προβλήματα του τόπου, το ζήτημα των υποδομών αλλά και για την άκρατη οικοδόμηση στην γύρω περιοχή.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Γλέζος ενημέρωσε τους/τις παρευρισκόμενους/ες για τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσον αφορά τόσο τον τουρισμό όσο και το σχέδιο για Βιώσιμη Ανάπτυξη και τα έργα υποδομών τα οποία πρέπει να γίνουν και απαντούν στις κοινωνικές ανάγκες του τόπου.

Την Παρασκευή 21/04, ο Βασίλης Γλέζος βρέθηκε στον εορτασμό της Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας και παρακολούθησε μαζί με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τη λειτουργία. Ένα ιδιαίτερο έθιμο στο οποίο κάθε χρόνο παρευρίσκονται πολίτες από όλη τη Νάξο. Επίσης, περιόδευσε στο χωριό της Κορώνου όπου παρακολούθησε τα τοπικά έθιμα.

Το Σάββατο 22/04 ο Βασίλης Γλέζος με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων Μιχάλη Φραγκίσκο και Λευτέρη Βερύκοκκο πραγματοποίησαν εξόρμηση στον Κυνίδαρο όπου μίλησαν με κατοίκους του χωριού και επικοινώνησαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσον αφορά τόσο τη νησιωτικότητα αλλά και πιο συγκεκριμένα για τις δεσμεύσεις για τα ζητήματα των υποδομών όπως την υγεία, που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Την Κυριακή 23/04 ο Βασίλης Γλέζος παρευρέθηκε στο Κουφονήσι όπου μαζί με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ περιόδευσαν στο νησί και παρακολούθησαν το ιδιαίτερο έθιμο του τόπου.

Τέλος, την Δευτέρα 24/04, ο Βασίλης Γλέζος με συνοδεία μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συναντήθηκε με τον Μανώλη Μπαρδάνη, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, όπου συζήτησαν για τα προβλήματα του κλάδου, καθώς και τη δυσκολία ανεύρεσης εργαζομένων, καθώς ούτε οι εξαγγελίες για διακρατικές συμφωνίες έλευσης εργαζομένων από τρίτες χώρες κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα, παράλληλα σημείωσε το ζήτημα των χαμηλών μισθών όπως και την ανάγκη ύπαρξης χωροταξικού σχεδίου για την Νάξο.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Γλέζος σημείωσε την ανάγκη ύπαρξης συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα καλύπτουν το σύνολο του κλάδου, δεδομένου ότι αρκετοί εργαζόμενοι ορθώς δεν δέχονται να εργαστούν κάτω από τις υφιστάμενες συνθήκες που υπάρχουν στα περισσότερα νησιά.

Το ίδιο βράδυ ο Βασίλης Γλέζος βρέθηκε στο Φιλώτι όπου περιόδευσε μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μοιράζοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κόμματος και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα που κυρίως απασχολούν τους ντόπιους αλλά και για την ακρίβεια και το μεταφορικό ισοδύναμο που πλέον μαστίζουν κάθε κάτοικο των Κυκλάδων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Ανάφη: Πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και το 2ο ενδοκυκλαδικό που αγνοείται

Προβλήματα και λύσεις στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Ανάφης - Τι συμβαίνει με τα δρομολόγια και οι υποσχέσεις που πήρε ο Δήμαρχος κος Ρούσσος

Γ. Πολυχρονάκος: Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Γ. Πολυχρονάκος: “Πάρος και Μύκονος στο έλεος των πλημμυρών – Η κυβέρνηση της «ατομικής ευθύνης» κρύβεται πίσω από τη λάσπη”

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.