Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Τήνος "Αλλάζουμε": "Είναι ευθύνη μας το νησί να έχει...

Εκλογές 2023 – Τήνος “Αλλάζουμε”: “Είναι ευθύνη μας το νησί να έχει την κατεύθυνση που έχουμε αποφασίσει εμείς και οι δημότες μας” (video)

|

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τα ζητήματα που απασχολούν την Τήνο και τους πολίτες της έδωσε η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Αναστασία Ψάλτη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3 και, συγκεκριμένα, στην εκπομπή Cyclades On Air, με την Μαντώ Στουρνάρα και τον Νικόδημο Λιανό.

Όπως, χαρακτηριστικά, τόνισε η επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ: «Όποιος δηλώνει αναρμόδιος σε θέματα που βρίσκονται πάνω στο νησί του, και είναι Δήμαρχος, θεωρώ ότι προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις ευθύνες του. Είναι ευθύνη μας το νησί να έχει την κατεύθυνση που έχουμε αποφασίσει εμείς και οι δημότες μας».

Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η Αναστασία Ψάλτη αναφέρθηκε στα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα της ύδρευσης και της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί, στο σοβαρότατο ζητούμενο της επίτευξης ικανοποιητικής ιατρικής κάλυψης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και στο πρόγραμμα και στο όραμα με τα οποία οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και η ίδια τη Δημαρχία της Τήνου.

Αναλυτικότερα, η υποψήφια Δήμαρχος Τήνου τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Α) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Τήνο, απαιτείται άμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου δεματοποίησης, όπως και άμεση συμβασιοποίηση της μεταφοράς των δεμάτων προς έναν νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο. Γιατί το να λειτουργούμε, εν έτει 2023, μόνο με έναν Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), είναι κάτι που δεν μας αξίζει.

Β) ΥΔΡΕΥΣΗ: Δυστυχώς και αδικαιολογήτως, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα μεγάλα έργα που θα μπορούσαν να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης της Τήνου. Ως νέα δημοτική αρχή, θα μεριμνήσουμε συνδυαστικά για ορθολογιστική αξιοποίηση των δημοτικών γεωτρήσεων, ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής της Λιβαδάς και αλλά μεγάλα αντίστοιχα έργα που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των όμβριων υδάτων και, παράλληλα, για να λειτουργήσει εργοστάσιο αφαλάτωσης που μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις, όποτε απαιτείται. Επίσης, χρειάζεται ειδική πρόβλεψη για νέες μονάδες αποθήκευσης, δεξαμενές για τους οικισμούς μας.

Γ) ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ: Το ζητούμενο για την Τήνο είναι να έχουμε μόνιμους γιατρούς, έτσι ώστε κατ’ αρχήν οι κάτοικοι του νησιού μας να έχουν ικανοποιητική ιατρική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κατ’ επέκταση οι επισκέπτες μας. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ -παράλληλα- ο Δήμος θα πρέπει να φροντίσει για τη διαβίωσή τους.

Δ) ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»: Στους ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ έρχονται άνθρωποι που θέλουν ανιδιοτελώς να προσφέρουν στο νησί, ενεργοί πολίτες, επιχειρηματίες με ικανότητες διαχείρισης και διοίκησης, με ειδικότητες σε όλους τους τομείς που απαιτείται να συνδράμει κανείς για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Τα προβλήματα έχουν διογκωθεί και αποτελούν τον κύριο λόγο, για τον οποίο συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι η Τήνος χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή τώρα!

Ε) ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»: Το πρόγραμμα των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ θεμελιώνεται σε τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά στην ανάπτυξη της δικής μας μοναδικής ταυτότητας και στρατηγικής για το πού θέλουμε να πάμε. Ο δεύτερος άξονας είναι ο επαναπροσδιορισμός της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και η σύνδεσή τους με τον πολίτη. Σήμερα υπάρχουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελός μας, αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες μελέτες βάσει ενός ολιστικού σχεδίου. Ο τρίτος άξονας είναι η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων, όπως γνωρίζουμε να οργανώνουμε και να λύνουμε προβλήματα καθημερινά, με ορθολογισμό και τεχνοκρατική διαδικασία. Η συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, με την οποία είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, θα οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων μας. Οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ έχουμε, ήδη, εξασφαλίσει τη συνεργασία και αναπτυξιακών φορέων, που θα συνδράμουν -σε επίπεδο μελετών- στον σχεδιασμό μας για την επόμενη καλύτερη μέρα της Τήνου.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της υποψήφιας Δημάρχου Τήνου και επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Αναστασίας Ψάλτη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3:

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νοσοκομείο Νάξου: Ηρθε (4ος) παιδιάτρος, οι επόμενες κινήσεις

Αναλαμβάνει δράση ένας ακόμη (4ος) Παιδίατρος - Η εικόνα του Νοσοκομείου και οι επόμενοι που έρχονται

Κέα – ΟΤΑ Awards 2023: Η τηλεμετρία διακρίθηκε με το 1ο βραβείο

Η τηλεμετρία της Κέας διακρίθηκε με το 1ο βραβείο

Ναξιακά Γράμματα: Νέο τεύχος (47ο), η κυκλαδική ναοδομία στο προσκήνιο

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (47) των "Ναξιακών Γραμμάτων" - Τι περιλαμβάνει

Πειραιάς: Σύλληψη τριών στελεχών ταχύπλοου λόγω πτώσης ναυτικών στην θάλασσα

ρεις συλλήψεις διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά μετά την πτώση δύο ναυτών στη θάλασσα - Εατελούσαν εργασίες καθαρισμού στο SpeedRunner Jet

Νάξος: Σε λειτουργία το ΚΕΠ Νάξου, ετοιμάζονται σε Δρυμαλία και Μικρές Κυκλάδες

Παραδόθηκε στους πολίτες το ΚΕΠ στη Χώρα – Με εντατικούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες στα υπόλοιπα σε Δρυμαλία και Μικρές Κυκλάδες - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός

Μήλος – Εστίαση & Καταλύματα: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο

Στη Μήλο οι μεγαλύτερες αυξήσεις εσόδων τουρισμού το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο – Εκτός λίστας η Νάξος – Το ρεκόρ της Μυκόνου

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές, χρήματα τη Παρασκευή στους λογαριασμούς

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Σήμερα Δευτέρα (25/9) εκπνέει η πρώτη προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εκλογές – Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου”: Ανοιχτή επιστολή προς υποψηφίους

Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου” και "παρέμβαση" ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών - Ανοιχτή επιστολή με ερωτήσεις όπου ζητούν απαντήσεις από τους υποψήφιους των συνδυασμών

Σύρος – AnimaSyros: Ξεκινάει αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Ξεκινάει στις 26 Σεπτεμβρίου με το πλουσιότερο πρόγραμμα στην ιστορία του, φιλοξενώντας δημιουργούς από 53 χώρες και σχεδόν 300 ταινίες

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η Νάξος ψήφισε (και πάλι) Αχτσιόγλου

Και τη 2η Κυριακή (24/09) η Νάξος έστειλε το δικό της μήνυμα... Πως ψήφισε η πόλη της Νάξου και το Φιλώτι

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Πάρος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 70χρονο

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Πάρο

Συνελήφθη διοικητής ΑΤ σε νησί των Κυκλάδων – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία

Συνελήφθη διοικητής Αστυνομικού Τμήματος στις Κυκλάδες – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία για να μην κάνει ελέγχους - Με προυπηρεσία σε Μύκονο και Κουφονήσια

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)

Κρήτη: Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Με πέντε περίπου ώρες καθυστέρηση ξεκίνησε από τον Πειραιά το επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω μηχανικής βλάβης