Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Τήνος "Αλλάζουμε": "Είναι ευθύνη μας το νησί να έχει...

Εκλογές 2023 – Τήνος “Αλλάζουμε”: “Είναι ευθύνη μας το νησί να έχει την κατεύθυνση που έχουμε αποφασίσει εμείς και οι δημότες μας” (video)

|

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για τα ζητήματα που απασχολούν την Τήνο και τους πολίτες της έδωσε η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Αναστασία Ψάλτη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3 και, συγκεκριμένα, στην εκπομπή Cyclades On Air, με την Μαντώ Στουρνάρα και τον Νικόδημο Λιανό.

Όπως, χαρακτηριστικά, τόνισε η επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ: «Όποιος δηλώνει αναρμόδιος σε θέματα που βρίσκονται πάνω στο νησί του, και είναι Δήμαρχος, θεωρώ ότι προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις ευθύνες του. Είναι ευθύνη μας το νησί να έχει την κατεύθυνση που έχουμε αποφασίσει εμείς και οι δημότες μας».

Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, η Αναστασία Ψάλτη αναφέρθηκε στα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα της ύδρευσης και της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί, στο σοβαρότατο ζητούμενο της επίτευξης ικανοποιητικής ιατρικής κάλυψης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς και στο πρόγραμμα και στο όραμα με τα οποία οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και η ίδια τη Δημαρχία της Τήνου.

Αναλυτικότερα, η υποψήφια Δήμαρχος Τήνου τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Α) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Τήνο, απαιτείται άμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου δεματοποίησης, όπως και άμεση συμβασιοποίηση της μεταφοράς των δεμάτων προς έναν νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο. Γιατί το να λειτουργούμε, εν έτει 2023, μόνο με έναν Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), είναι κάτι που δεν μας αξίζει.

Β) ΥΔΡΕΥΣΗ: Δυστυχώς και αδικαιολογήτως, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα μεγάλα έργα που θα μπορούσαν να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης της Τήνου. Ως νέα δημοτική αρχή, θα μεριμνήσουμε συνδυαστικά για ορθολογιστική αξιοποίηση των δημοτικών γεωτρήσεων, ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής της Λιβαδάς και αλλά μεγάλα αντίστοιχα έργα που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των όμβριων υδάτων και, παράλληλα, για να λειτουργήσει εργοστάσιο αφαλάτωσης που μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις, όποτε απαιτείται. Επίσης, χρειάζεται ειδική πρόβλεψη για νέες μονάδες αποθήκευσης, δεξαμενές για τους οικισμούς μας.

Γ) ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ: Το ζητούμενο για την Τήνο είναι να έχουμε μόνιμους γιατρούς, έτσι ώστε κατ’ αρχήν οι κάτοικοι του νησιού μας να έχουν ικανοποιητική ιατρική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και κατ’ επέκταση οι επισκέπτες μας. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα σε γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ -παράλληλα- ο Δήμος θα πρέπει να φροντίσει για τη διαβίωσή τους.

Δ) ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»: Στους ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ έρχονται άνθρωποι που θέλουν ανιδιοτελώς να προσφέρουν στο νησί, ενεργοί πολίτες, επιχειρηματίες με ικανότητες διαχείρισης και διοίκησης, με ειδικότητες σε όλους τους τομείς που απαιτείται να συνδράμει κανείς για τη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου και της ποιότητας ζωής των δημοτών. Τα προβλήματα έχουν διογκωθεί και αποτελούν τον κύριο λόγο, για τον οποίο συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι η Τήνος χρειάζεται μια μεγάλη αλλαγή τώρα!

Ε) ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»: Το πρόγραμμα των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ θεμελιώνεται σε τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά στην ανάπτυξη της δικής μας μοναδικής ταυτότητας και στρατηγικής για το πού θέλουμε να πάμε. Ο δεύτερος άξονας είναι ο επαναπροσδιορισμός της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και η σύνδεσή τους με τον πολίτη. Σήμερα υπάρχουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελός μας, αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες μελέτες βάσει ενός ολιστικού σχεδίου. Ο τρίτος άξονας είναι η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων, όπως γνωρίζουμε να οργανώνουμε και να λύνουμε προβλήματα καθημερινά, με ορθολογισμό και τεχνοκρατική διαδικασία. Η συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, με την οποία είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, θα οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων μας. Οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ έχουμε, ήδη, εξασφαλίσει τη συνεργασία και αναπτυξιακών φορέων, που θα συνδράμουν -σε επίπεδο μελετών- στον σχεδιασμό μας για την επόμενη καλύτερη μέρα της Τήνου.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της υποψήφιας Δημάρχου Τήνου και επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, Αναστασίας Ψάλτη στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3:

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Η Ναξιώτισσα Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Η 15χρονη Ναξιώτισσα - με καταγωγή από το Σκαδό - Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Τήνος: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Θετική Εξέλιξη για την υδροδότηση της Τήνου: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Υπουργείο Παιδείας: Παράταση ενός έτους για 22.000 “αιώνιους” φοιτητές

Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας ώστε να μη διαγραφούν αυτομάτως όλοι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Νάξος – Καστράκι: Ο Εσταυρωμένος στο Καστράκι

Μεγάλη Πέμπτη και με τη δύση του ηλίου ο Εσταυρωμένος στέκεται στη παραλία του Καστρακίου

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Blue Star Ferries: Εκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο για “Blue Star Paros” και “Blue Star 2” στις Κυκλάδες

Δύο έκτακτα δρομολόγια σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή από πλοία της Blue Star Ferries σε νησιά των Κυκλάδων - Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια

Aegean Air – Αγιο Φως: Μεταφορά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Σαντορίνη

Με τακτικές αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις Aegean και Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λήμνο και Σαντορίνη.

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος: Λιανός και Ανδρουλάκης σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο (video)

Εθιμοτυπική συνάντηση με μικρές ειδήσεις στο Δημαρχείο Νάξου - Τι είπαν Ανδρουλάκης και Λιανός για θέματα υποδομών (video)

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος: Το “αντίο” στον Ιωάννη “Ντεκές” Βασιλάκη

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου: Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης "Ντεκές" Βασιλάκης

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group