Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Μύκονος: Υποψήφιος δήμαρχος ο Ανδρέας Φιορεντίνος

Εκλογές 2023 – Μύκονος: Υποψήφιος δήμαρχος ο Ανδρέας Φιορεντίνος

|

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στο νησί της Μυκόνου, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, κάνει γνωστή, μέσω της “Κοινής Γνώμης”, ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Φιορεντίνος.

Μέσω ανοιχτής επιστολής του, ο Ανδρέας Φιορεντίνος τονίζει ότι αποφάσισε να κατέβει στα κοινά της Μυκόνου, επισημαίνοντας ότι το νησί των ανέμων έχει “σήμερα – περισσότερο από ποτέ- ανάγκη από μια ομάδα με όραμα προόδου, με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά, και δημιουργικό πείσμα για να επιλύουν τοπικά προβλήματα, νοικοκυρεμένα και πάντα με γνώμονα το κοινό καλό, το καλό όσων ζουν στο νησί αλλά και όσων το επισκέπτονται με συνέπεια εδώ και χρόνια και το αγαπούν”.

Η ονομασία του συνδυασμού είναι Μύκονος Επόμενη μέρα” και πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν πως ήδη μία σημαντική ομάδα δυναμικών ανθρώπων, με όραμα και διάθεση για δημιουργία, έχει συστρατευθεί στο πλευρό του Ανδρέα Φιορεντίνου, προκειμένου να λάμψει η Μύκονος στη θέση που της αρμόζει.

Ήρθε η ώρα για να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα είναι στα μέτρα του νησιού μας και θα το αναδείξουν ακόμα περισσότερο σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής μας, με έμφαση στη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τις ίσες ευκαιρίες, για όλες και όλους”, σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του, ο Ανδρέας Φιορεντίνος.

Στόχος του συνδυασμού, όπως υποστηρίζει ο νέος υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου, είναι να οδηγήσουν το νησί στην επόμενη ημέρα “με βιώσιμη και ανθεκτική τοπική οικονομία και απεριόριστες αντοχές μπροστά σε κάθε είδους προκλήσεις των καιρών”.

Η ανοιχτή επιστολή του Ανδρέα Φιορεντίνου

Μυκονιάτες και Μυκονιάτισσες, πολίτες της Μυκόνου.

Τα δύο χρόνια παγκόσμιας πανδημίας έχουν αφήσει πάνω μας ανεξίτηλα τα σημάδια τους και την βεβαιότητα ότι αξίζει να υπερασπίζεσαι και να προστατεύεις με κάθε κόστος αυτά που αγαπάς. Τις οικογένειές μας, τον τόπο μας, αυτά που πιστεύουμε και μας καθοδηγούν στη ζωή μας.

Ο τόπος μας, η Μύκονος, είναι ένας ευλογημένος τόπος, που μας έχει προσφέρει τα πάντα. Η Μύκονος, εδώ και γενιές μας αγκάλιασε, μας χάρισε αφθονία και σήμερα εμείς πρέπει με τη σειρά μας να φροντίσουμε το νησί μας.

Γιατί ο τόπος μας, η Μύκονος, έχει σήμερα – περισσότερο από ποτέ- ανάγκη από μια ομάδα με όραμα προόδου, με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά, και δημιουργικό πείσμα για να επιλύουν τοπικά προβλήματα, νοικοκυρεμένα και πάντα με γνώμονα το κοινό καλό, το καλό όσων ζουν στο νησί αλλά και όσων το επισκέπτονται με συνέπεια εδώ και χρόνια και το αγαπούν.

Ήρθε η ώρα να σεβαστούμε τα όρια του νησιού μας, τις παραδόσεις μας, τον φυσικό πλούτο της Μυκόνου και όλα εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν μοναδικούς στον κόσμο.

Ήρθε η ώρα για να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα είναι στα μέτρα του νησιού μας και θα το αναδείξουν ακόμα περισσότερο σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής μας, με έμφαση στη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τις ίσες ευκαιρίες, για όλες και όλους.

Δηλώνω παρών στην προσπάθεια αυτή και θέτω υποψηφιότητα για Δήμαρχος της Μυκόνου.

Δίπλα μου θα σταθεί η οικογένειά μου με την οποία περάσαμε δύσκολες στιγμές και πιστεύουμε ότι η Μύκονος αξίζει μία νέα ευκαιρία για προκοπή. Εδώ και πέντε γενιές ζούμε στο νησί και συμμετέχουμε παραγωγικά στο τουριστικό γίγνεσθαι του τόπου, με συνέπεια και ενδιαφέρον για την κοινότητα.

Ζητώ από τις φίλες και φίλους Μυκονιάτες να μου δείξουν εμπιστοσύνη και να σταθούν δίπλα μου για να οδηγήσουμε τη Μύκονο στην “Επόμενη Μέρα”, με βιώσιμη και ανθεκτική τοπική οικονομία και απεριόριστες αντοχές μπροστά σε κάθε είδους προκλήσεις των καιρών.

Σας ευχαριστώ

Ανδρέας Ν Φιορεντινος -υποψήφιος δήμαρχος Μυκόνου

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Φιορεντίνο

Γεννήθηκε στη Μύκονο και επαγγελματικά δραστηριοποιείται όλη του τη ζωή στον τουρισμό, όντας ξενοδόχος. Ο Ανδρέας Φιορεντίνος έχει υπηρετήσει τον Τουρισμό από θέσεις ευθύνης, έχοντας μεταξύ άλλων διατελέσει, Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας από τον Φεβρουαρίου 2021 μέχρι και σήμερα, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ενώ επί σχεδόν 20 χρόνια υπήρξε Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΟ Μυκόνου: Ο Πέτρος Γερομιχαλός αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα για τη νέα χρονιά

Ο έμπειρος φόργουορντ ενισχύει τη Μύκονο στην παρθενική της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, φέρνοντας εμπειρία και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών

Ο Μάιος έφυγε αφήνοντας λίγες σταγόνες και πολλά… σημάδια για το καλοκαίρι (πίνακες)

Περισσότερη ζέστη, λιγότερες βροχές και μια υδρολογική εικόνα με ενδείξεις για ένα ακόμα ξηρό καλοκαίρι στην Παροναξία

42 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται στους νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ξεκινούν οι πληρωμές

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το Μ.Ι. – Από Δευτέρα στους λογαριασμούς 325.405 πολιτών η επιστροφή του κόστους μετακίνησης για το 2024.

Νέο πλωτό ασθενοφόρο στους Φούρνους: Σημαντική ενίσχυση για την υγειονομική ασφάλεια του ακριτικού νησιού

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του υπερσύγχρονου περιπολικού σκάφους–ασθενοφόρου που ενισχύει τις διακομιδές από Φούρνους και Θύμαινα. Παρών ο Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας.

Μάνος Κόνσολας: Υπέρ της κοινής διεκδίκησης για κρίσιμα νησιωτικά ζητήματα

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στηρίζει συντονισμένες πρωτοβουλίες για ΦΠΑ, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δημόσια υγεία – Πρόταση για νέες παροχές και κίνητρα σε γιατρούς στα νησιά.

Καινοτόμο έργο διαχείρισης όμβριων υδάτων από το ΕΜΠ στη Νάξο

Η Νάξος στο επίκεντρο ερευνητικού έργου του ΕΜΠ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon – Πιλοτική εφαρμογή συστημάτων συλλογής και αξιοποίησης ομβρίων υδάτων για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

Μύκονος 2025: Ρεκόρ τιμών τον Ιούλιο, αλλά με “κενά” στον Σεπτέμβριο

Παρά τη δυναμική εκκίνηση της σεζόν και τις υψηλές τιμές στα πεντάστερα, η περιορισμένη ζήτηση του φθινοπώρου επαναφέρει το ζήτημα της εποχικότητας

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Πύργος Μπαζαίου: Ξεκινάει σήμερα η διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη (πρόγραμμα)

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Πάρος: «Διακομιδές ντροπής»: Δύο ημέρες ταλαιπωρίας για ηλικιωμένη ασθενή που ταξίδεψε στη Σύρο (!!!)

Σφοδρή κριτική από τον Κώστα Αργουζή για την άρνηση ενεργοποίησης του υγειονομικού ελικοπτέρου Πάρου – Τι καταγγέλλει για την αλυσιδωτή διακομιδή και το κόστος για κράτος και ασθενή