Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Γ. Πολυχρονάκος: "Το ΠΑΣΟΚ είναι η νέα αξιόπιστη αντιπολίτευση"

Εκλογές 2023 – Γ. Πολυχρονάκος: “Το ΠΑΣΟΚ είναι η νέα αξιόπιστη αντιπολίτευση”

|

Οι εκλογές τελείωσαν… Ο Γιάννης Πολυχρονάκος κάνει παρέμβαση και με την ιδιότητα του Αν. Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ:

“Την Κυριακή οι πολίτες αποφάσισαν για το ποια κυβέρνηση θέλουν. Η απόφαση τους είναι σεβαστή και στις νέες εκλογές είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει η κυβέρνηση που επέλεξαν.

Στις εκλογές όμως της 25ης Ιουνίου, δεν θα επιλέξουμε κυβέρνηση. Θα επιλέξουμε ποια αντιπολίτευση θέλουμε.

Γιατί θα είναι ότι χειρότερο να υπάρχει μια κυβέρνηση χωρίς έλεγχο, χωρίς ουσιαστική αντιπολίτευση, χωρίς να υπάρχει μια ισχυρή και νέα αξιωματική αντιπολίτευση που θα αποτελέσει ελπίδα και έκφραση για κάθε πολίτη.

Η αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, που όμοια της δεν υπάρχει αφού είναι το μοναδικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχασε το 35% των ψηφοφόρων του, δείχνει ένα πράγμα: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι η αντιπολίτευση που θα ελέγχει και θα φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση , δίνει τη δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να κάνει ότι θέλει και να μην έχει επιπτώσεις αλλά αντίθετα να επιβραβεύεται.

Στις 25 Ιουνίου η χώρα πρέπει να αναδείξει μια σοβαρή, μια αξιόπιστη, μια αποτελεσματική αντιπολίτευση και αυτή είναι το ΠΑΣΟΚ.

Αξιόπιστη , σοβαρή και αποτελεσματική αντιπολίτευση είναι αυτή που:

1ον-Ασκεί τεκμηριωμένο έλεγχο στη Βουλή με επιχειρήματα, χωρίς κραυγές και τοξική ρητορική. Πότε άσκησε τέτοιο έλεγχο ο ΣΥΡΙΖΑ;

2ον- Έχει νέα πρόσωπα που κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τα ακραία στοιχεία της κυβέρνησης. Αντίθετα ο Σύριζα απέναντι σε αυτούς τους ακραίους, επιστράτευε τα δικά του ακραία στοιχεία, ήταν μία η άλλη.

3ον) Ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση, έχει επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις που απαντούν στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

4ον) Εκφράζει την κοινωνία και δεν επιχειρεί να επιβάλλει τις μειοψηφικές και ιδεοληπτικές της απόψεις στην κοινωνία, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αντί να κάνει αυτοκριτική επέλεξε να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι πλέον αντίπαλος του ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, αντίπαλος του είναι το ΠΑΣΟΚ.

Γιατί το κάνει; Γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση έστω και με ένα ποσοστό της τάξης του 15%.

Το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο θα συνεχίζει να αποτελεί τον εύκολο αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και να της εξασφαλίσει άλλη μία 8ετία, δεν τον απασχολεί.

Απασχολεί όμως τους πολίτες που θέλουν η χώρα να έχει μια σοβαρή, αξιόπιστη, νέα και συγκροτημένη αντιπολίτευση.

Δεν είναι τυχαίο ότι και ο κ. Μητσοτάκης επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί ξέρει ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ελέγχει την κυβέρνηση του, να του ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση. Ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να έχει ως αξιωματική αντιπολίτευση το ΣΥΡΙΖΑ και είναι ευνόητοι οι λόγοι που το κάνει αυτό: αποτυπώθηκαν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Η κοινοβουλευτική δημοκρατία που στηρίζεται στην εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία δεν μπορεί να λειτουργήσει με μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει αξιοπιστία και χάνει με 20 μονάδες διαφορά.

Το ΠΑΣΟΚ με νέα πρόσωπα, με προγραμματικές προτάσεις , σύγχρονο πολιτικό λόγο και κυρίως με αξιοπιστία και σοβαρότητα , μπορεί και πρέπει να γίνει η υπεύθυνη αντιπολίτευση που δεν θα ελέγξει μόνο την κυβέρνηση αλλά θα εμπνεύσει και θα δώσει ελπίδα στους πολίτες.

Χωρίς να θέλω να γίνω αυτοαναφορικός θα αναφερθώ στη νησιωτική πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το μοναδικό κόμμα που κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τα νησιά μας. Η πρόταση αυτή θα επικαιροποιείται και θα ενισχύεται διαρκώς. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτό που θα διεκδικεί δυναμικά πολιτικές για τα νησιά μας, θα φέρνει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή.

Για αυτό και πρέπει να έχει ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία στη νέα Βουλή, να έχει δικούς του Βουλευτές και ισχυρά ποσοστά στις Κυκλάδες και στις άλλες νησιωτικές περιοχές”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκλογές 2023 – Φιλ. Φόρτωμας: Για 2η φορά θετικός στον Covid 19

Ο υποψηφιος βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, για 2η φορά βρέθηκε θετικός στον Covid 19

Εκλογές 2023 – ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια, ποιοι είναι στις Κυκλάδες

Εκλογές 2023: Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Οι συμμετέχοντες στις Κυκλάδες

Δίκη Αλκη Καμπανού: Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας - Πότε συνεχίζεται η δίκη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Απέκτησε τεχνολογία σε θέματα κρίσεων

Παραδόθηκε στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων GPS για τον βέλτιστο συντονισμό σε έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις

Ιταλία – Σαρδηνία: Βάζει όριο επισκεπτών τις παραλίες, τι ισχύει για τις πετσέτες

Πώς η Σαρδηνία προστατεύει τις παραλίες της | Πρόστιμα για τις πετσέτες, απαραίτητη η κράτηση

ΑΟ Θήρας: Κράτησε την Τσοχατζή, “άρπαξε” την Λορένα Φίτζοκ (video)

Ο ΑΟ Θήρας συμπληρώνει το ρόστερ του - Απέκτησε την 20χρονη διεθνή Σλοβένα ακραία Λορένα Φίτζοκ (video)

ΠΝΑι – Χατζημάρκος: “Τον Ιούλιο έτοιμη η μελέτη για κατασκευή κατοικιών, επίκεντρο τα Δωδεκάνησα”

Χατζημάρκος: Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την έλλειψη κατοικιών στα νησιά - "Το θέμα το έθεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ήταν καταρχήν θετικός"

Υπουργείο Ναυτιλίας: Με πιλότο τη Νάξο σε ζητήματα λιμενικών υποδομών (!!!)

Υπ. Ναυτιλίας: Νέο ψηφιακό εργαλείο για την καταγραφή λιμενικών υποδομών στα νησιά - Η σχέση με τη Νάξο και την Ηρακλειά

Σίφνος – 8ο MuSifanto: Ενα διαφορετικό Φεστιβάλ με φόντο κάθε γωνιά του νησιού

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» διοργανώνει το 8ο “MuSifanto ” από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2023 - Τι περιλαμβάνει

Εκλογές 2023 – “Αξίζουμε καλύτερα”: Η Κυριακή Γεωργαλά στο πλευρό Πολυκρέτη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Κυριακής Γεωργαλά με τη παράτακή του (Αξίζουμε καλύτερα)

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Naxos Festival 2023 – Klaus Pfeiffer: Ο Γερμανός καλλιτέχνης που έγινε Ναξιώτης

Naxos Festival 2023: Ο Μάριος Βαζαίος μιλά για την έκθεση «Klaus Pfeiffer - Τα φτερά του Ίκαρου» που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Αιγαίο: Το “δικό μας” πανηγύρι με Ζευγώλη, Αναματερού και Στρατηγού (video)

Τρίτη 20 Ιουνίου και το "δικό μας" πανηγύρι. Από τη Νάξο έως την Ικαρία... Ποιοι λαμβάνουν μέρος (video)

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Πειραιάς: Δεκατέσσερα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.