Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Γ. Πολυχρονάκος: Επίσκεψη στη Σύρο, συνάντηση με Λειβαδάρα

Εκλογές 2023 – Γ. Πολυχρονάκος: Επίσκεψη στη Σύρο, συνάντηση με Λειβαδάρα

|

Με το Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα συναντήθηκε κατά την επίσκεψή του στη Σύρο, ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος.

Τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και γενικότερα της τοπικής κοινωνίας ήταν αυτά που κυριάρχησαν στη συνομιλία, ενώ συζητήθηκαν και τα θέματα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του νησιού και της έλλειψης στέγης, που δεν επιτρέπει σε δημόσιους υπαλλήλους αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νησί.

Ο κ. Πολυχρονάκος τόνισε ότι «η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί Δήμοι έχει προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ και η νησιωτικότητα θα πρέπει να πάψει να αποτελεί καραμέλα που λιώνει μετά τις εκλογές. Πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζεται ο νησιωτικός Δήμος όπως ένας αστικός Δήμος της ηπειρωτικής Χώρας. Χρειάζονται αποφάσεις, σχέδιο και αποτελεσματικές τομές που περιλαμβάνουν»:

Ο κ. Πολυχρονάκος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης κ. Λειβαδάρα για την εποικοδομητική συζήτηση προσθέτοντας ότι: «τα προβλήματα των νησιών μας, μας ενώνουν, μα πολύ περισσότερο μας ενώνει η επιθυμία για την επίλυσή τους. Όμως, πρώτα απ΄ όλα η πολιτεία επιβάλλεται να αφουγκράζεται τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης».

1 -Αλλαγή του τρόπου και των κριτηρίων κατανομής των ΚΑΠ για τους νησιωτικούς δήμους. Στα κριτήρια πρέπει να ενταχθεί η νησιωτικότητα, η γεωγραφική ασυνέχεια, η έλλειψη υποδομών και υπηρεσιών.
2 -Εξαίρεση των μικρών ιδίως νησιωτικών δήμων από την απαγόρευση των προσλήψεων. Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού, σήμερα υπάρχουν δήμοι στα νησιά μας χωρίς προσωπικό.
3 -Αλλαγή του νόμου για τα δημόσια έργα στους νησιωτικούς δήμους. Σήμερα νησιωτικοί δήμοι που δεν έχουν προσωπικό στις τεχνικές υπηρεσίες, δεν μπορούν να συγκροτήσουν επιτροπές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν διαγωνισμοί και έργα.
4 -Εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους νησιωτικούς δήμους που σήμερα βρίσκονται στα χέρια της Κεντρικής Κυβέρνησης και των Περιφερειών. Είναι ένας τρόπος για να σπάσουν οι αρμοί της γραφειοκρατίας, να δίνονται άμεσα λύσεις σε τοπικά προβλήματα.
5 -Δημιουργία ειδικής μονάδας για παροχή τεχνικής υποστήριξης προκειμένου να έχουν διαχειριστική επάρκεια οι μικροί νησιωτικοί δήμοι και να χρηματοδοτούνται απευθείας από την Ε.Ε
6 -Θεσμική κατοχύρωση της δυνατότητας των νησιωτικών δήμων να προσφέρουν οικονομικές παροχές σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς και κρατικούς λειτουργούς που υπηρετούν σε δομές στα νησιά.
7 -Αύξηση της πάγιας προκαταβολής που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι Πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια των χωριών για να αντιμετωπίζουν μικρά, καθημερινά προβλήματα και να δίνουν λύσεις.
8 -Διαμόρφωση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τους νησιωτικούς δήμους με επαρκείς πόρους από το ΠΔΕ, το ΕΣΠΑ και το Ταμείου Ανάκαμψης για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η συνηγορία του ποδοσφαίρου ή κάποιοι δικοί μου ηγέτες-ήρωες ποδοσφαιριστές…

Αρθρο του Ναξιώτη καθηγητή Λαογραφίας Μανώλη Σέργη με θέμα τους ποδοσφαιρικούς μας ήρωες

Fraport: Ζητάει αποζημίωση από το Ελληνικό δημόσιο για (άγνωστα) προβλήματα στα αεροδρόμια

Aπειλεί το ελληνικό δημόσιο η Fraport με αξίωση αποζημιώσεων για προβλήματα στα 14 αεροδρόμια

Εκλογές 2023 – Γ. Βρούτσης: Επίσκεψη στην Τήνο

Ο Γιάννης Βρούτσης - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων - βρίσκεται στην Τήνο

Μύκονος: Κι όμως ανεστάλη η κατεδάφιση ακινήτου (!!!)

Δικαστήριο έδωσε 15νθήμερη προθεσμία στον ιδιοκτήτη να κατεδαφίσει, μόνο που η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει... προ διετίας.

Ουκρανία – Χερσώνα: Στις στέγες πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι

Από εκρηκτικό μηχανισμό προκλήθηκε η κατάρρευση του φράγματος Νόβα Καχόβκα στην Ουκρανία, σύμφωνα με ειδικούς - Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Χερσώνα

Κορυδαλλός: ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δύο νεκρούς

Από την επίθεση έπεσαν νεκροί οι Δ.Μ και Β.Ρ. Ο τελευταίος ήταν γνωστός στις Αρχές για τη συμμετοχή του σε ομάδες εκβιαστών και, στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία

Πανελλαδικές 2023 – ΓΕΛ: Εξετάζονται σήμερα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Τρίτη ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα, Πέμπτη, για τους υποψήφιους των ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάζονται πλέον σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Εκλογές 2023 – Θαλ. Καραμολέγκου: “Ας προσλάβουμε τον Πήτερ Παν να κάνει τις μετακομιδές ασθενών”

Αρθρο της υποψήφιας βουλευτή Κυκλάδων Θαλλελαίας Ιακωβίνας Καραμολέγκου με τίτλο "Το ΕΚΑΒ σε ρόλο ατροπού"

Σύμη – Λ. Παπακαλοδούκας: “Πολλές φορές εκτελώ χρέη οδηγού ασθενοφόρου”

Σύμη: «Πολλές φορές εκτελώ χρέη οδηγού» – Τι λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος για το μοναδικό ασθενοφόρο στο νησί

Γυμνιστές: Οι τρεις από τις δέκα καλύτερες παραλίες είναι Ελληνικές

Που βρίσκονται οι τρεις παραλίες στην Ελλάδα που θεωρούνται ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο για τους γυμνιστές

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Διεθνής ο Ναξιώτης ποδοσφαιριστής Γιάννης Μαργαρίτης

Ντεμπούτο απόψε του Γιάννη Μαργαρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Socca της Γερμανίας

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Σαντορίνη: 37χρονος έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι - Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό