Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Ειρήνη Σοφού: Υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με τους Οικολόγους "Πράσινους-Πράσινη...

Εκλογές 2023 – Ειρήνη Σοφού: Υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με τους Οικολόγους “Πράσινους-Πράσινη Ενότητα”

|

Με χώρο δράσης την Σέριφο, η Ειρήνη Σοφού μπαίνει στον πολιτικό στίβο..

Δύο εβδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση και η γεννημένη στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κρήτη, Ειρήνη Σοφού, εξηγεί γιατί επέλεξε να πολιτευτεί με τους Οικολόγους “Πράσινους – Πράσινη Ενότητα”….

Η ανακοίνωσή της  

“Αποφασισα να κατεβω υποψηφια βουλευτης μετά από σοβαρες, επιμονες και ουσιαστικες προτάσεις που εγιναν από το κομμα των Οικολογων- Πρασινων – Πράσινη Ενοτητα.
Προφανώς θα καταλαβαν ότι οι δεσμοι μου με την νησιωτικη Ελλάδα και ιδιαίτερα με τα στολιδια του Αιγαίου , τα Κυκλαδονησια είναι δεσμοι αγαπης. Μέσα σε αυτό το υπεροχο συμπλεγμα μικρών και μεγάλων νησιών ένα νησί , η λατρεμενη Σέριφος έχει παιξει και παίζει ένα πολύ ιδιαίτερο ρόλο στην ζωή μου και ποιος είναι αυτός? ” Την αγαπω”. Για μένα ή αγάπη είναι το πιο αγνο αλλά και καταλληλοτερο κινητρο για να κάνεις με όλες σου τις δυνάμεις αυτό που χρειάζεται ο τόπος σου.

Την αγαπησα από την πρώτη στιγμή που την είδα και έρχομαι κοντά της εδώ και 25 χρόνια ανελλιπως. Αγαπησα την άγρια ομορφια της, τα επιβλητικα βραχωδη τοπια, ενοιωσα την ηρεμη ατμοσφαιρα, θαυμασα την παραδοσιακή κυκλαδιτικη αρχιτεκτονικη,περπάτησα στα ατμοσφαιρικά της σοκάκια, κολύμπησα στις πανέμορφες παραλίες της, προσκύνησα στα κάτασπρα ξωκλήσια της, έμαθα την πλούσια ιστορία της.
Όλα αυτά ρίζωσαν στην καρδια μου, κατακτησαν τον νου μου.
Το πλούσιο υπόβαθρο της γεμάτο από χίλια δυο πολύτιμα μεταλλεύματα καμωμένα από σίδερο και γρανίτη μίλησαν κατευθείαν στις αισθήσεις μου.
Όλα αυτά δεν γίνεται να μην κλέψουν την καρδιά σου!!!

Πολλά χρόνια τώρα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω το νησί της καρδιάς μου να μείνει αναλλοίωτο μακριά από τον καταστροφικό ανθρώπινο παραγοντα, να βοηθήσω την υποβαθμισμένη και φθίνουσα δυστυχώς υγεία στην νησιωτικη Ελλάδα , την υποτροπιαζουσα στοιχειώδη παιδεία, την αποφυγή τοποθέτησης ανεμογεννητριών αλλά αλλης μορφής πράσινης ενέργειας που δεν θα καταστρέψει το πανέμορφο τοπίο της αλλά θα την ωφελήσει.

Και τώρα είναι για μένα η καταλληλη στιγμή και θα προσπαθήσω να κάνω πραγματικότητα τα οράματα που είχα και έχω για την αγαπημένη μου Σέριφο.

Δυστυχώς τα τελευταία 4 χρόνια η ζωή μας έχει μπει σε ένα διαρκή και σκληρό αγώνα ταχύτητας για επιβίωση με την ακρίβεια να καλπάζει σε όλα τα στοιχειώδη αγαθά.
Η παιδεία και η υγεία από κοινωνικά αγαθά έχουνε καταντήσει σε ακριβό εμπόρευμα που μόνο οι προυχοντες- έχοντες μπορούν να απολαύσουν. Η πρόσφατη παραίτηση – κόλαφος του γιατρού μας Θανάση Κονταρη το επιβεβαιώνει εξωφθαλμα.

Η σημερινή Κυβέρνηση πρωτοστάτησε στην αναδιανομη πλούτου που είχε να γνωρίσει η χωρα μας από τα κατοχικά χρόνια με τους κάθε λογής ” Πατσηδες” να βγάζουν στο σφυρί την Ελληνική περιουσία.

Όλα είναι πλέον κάτω από το μικροσκόπιο της ιδιωτικοποίησης ακόμη και το αγαθό του νερού!!!

Δημοκρατία, Σύνταγμα δεν υφίσταται και το δικαιωμα λόγου έκφρασης κοσκινιζονται μέσα από τα συστημικά ΜΜΕ και μοιάζει με …σύντομο ανέκδοτο!
Αυτό το δυστοπικό σκηνικό δεν έχει καμμία θέση στην χώρα μας!!!

Η χειρότερη και πιο επικίνδυνη μεταπολιτευτική Κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα δεν πρέπει να ξαναηγηθει στην χώρα μας!

Η κοινωνίες των Κυκλαδων , οι άνθρωποι της που κάθονται στο τόπο τους σαν ακοιμητοι φρουροι δεν τις εγκαταλειπουν, δεν φευγουν, κάνουν οικογένειες, εμπνέονται και έχουν μάθει να ονειρεύονται ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ!!
Ειναι ΗΡΩΕΣ για μένα που έχουνε κάθε δικαίωμα στην ευημερία και στα όνειρα που δεν μπορεί να είναι προνομια των ολιγων και εκλεκτων ούτε και των πολυπληθων αστικων κοινωνιων!!

Μίνι βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Την καταγωγή μου την οφείλω στην Μεγαλόνησο Κρητη αλλά και στην Κόρινθο. Σπούδασα στην Αμερική και είμαι κάτοχος B.A. in Literature and Arts και M.A στην Ψυχολογία και στις ανθρωπιστικες Επιστήμες του Πανεπιστημίου του Buffalo στην πολιτεία της Ν.Υορκης.

Εζησα και δούλεψα ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του. Buffalo για 10 χρόνια. Στην Ελλάδα ασχολουμαι με την διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας στον ιδιωτικό τομεα και είχα υπό την ιδιοκτησια μου Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών. Είμαι μέλος του Συλλόγου Γονέων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και στην Ελεγκτική Επιτροπή του ΣΥΔΑΝΕΦ.Εχω κάνει οικογένεια και απέκτησα ένα γιο.

ΣΟΦΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Μήνυμα ενότητας και ευγνωμοσύνης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Πάρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην Πάρο, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, ελπίδας και ευγνωμοσύνης προς όσους μάχονται τις πυρκαγιές.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.