Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023 - Αν. Χαλκιά: "Ο κόσμος της Νάξου είναι πρόσχαρος, φιλόξενος"...

Εκλογές 2023 – Αν. Χαλκιά: “Ο κόσμος της Νάξου είναι πρόσχαρος, φιλόξενος” (video)

|

«Τα πάντα όλα» είχε η συνέντευξη που παραχώρησε στο Naxospress.gr, η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, Ανθή Χαλκιά, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, Κ. Μητσοτάκης, ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την διάλυση της Βουλής…

«ΕΙΝΑΙ η πρώτη φορά που κατέρχομαι στον πολιτικό στίβο, θέτοντας υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές στον νομό μας. Προέρχομαι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετώ στην μεγαλύτερη κοινότητα των Κυκλάδων – αυτήν της Ερμούπολης, από το 2014, συγκεκριμένα.

ΗΤΑΝ εκεί γύρω στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, όταν μου έγινε η σχετική πρόταση από τον πρόεδρο του κόμματος της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Προϋπήρξαν συζητήσεις σχετικές και επαφές. Ήταν πολύ μεγάλη τιμή για εμένα αυτή η πρόταση, γι’ αυτό και απάντησα χωρίς κανένα ενδοιασμό θετικά από την πρώτη στιγμή.

ΕΙΜΑΙ γέννημα θρέμμα Συριανή. Και μένω εκεί από τότε που γεννήθηκα. Μεγαλώνω τα παιδιά μου στην Σύρο, όπου απασχολούμαι στον τομέα ανθρώπινου δυναμικού. Και η εργασία μου μου δίνει την δυνατότητα να ταξιδεύω σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα πολύ συχνά. Γι’ αυτό και μπορώ να ισχυρίζομαι ότι γνωρίζω πολύ καλά το σπουδαίο κεφάλαιο που ακούει στο όνομα “Νησιωτικότητα”. Γνωρίζω, μπορώ να πω, τα προβλήματα των νησιών μας από πρώτο χέρι.

Οi περισσότεροι συντοπίτες μου όταν πληροφορήθηκαν ότι κατέρχομαι στις βουλευτικές εκλογές, μου είπαν… «Το περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα εμπλακείς στην πολιτική». Και δήλωσαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός αυτό».

Η κα Χαλκιά, αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές, επισημαίνοντας:

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ…
Για τα μεγάλα κεφάλαια που απασχολούν τα νησιά του νομού και όχι μόνο, η κα Χαλκιά, επισημαίνει και σχολιάζει: Κάθε νησί έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Έχει τον δικό του χαρακτήρα. Υπάρχουν προβλήματα που αφορούν στις υποδομές και στην καθημερινότητα που ασφαλώς και πρέπει να διορθωθούν-να πάψουν να υφίστανται.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΎ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
– Για την βελτίωση στον χώρο της υγείας έκανε λόγο και πρόσφατα ο πρόεδρος κος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση και προσοχή στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.
– Η χώρα μας είναι η κατ’ εξοχήν νησιωτική χώρα του κόσμου. Η παράταξή μας, ως κυβέρνηση, έκανε πάρα πολλά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και την διαχείριση του απαιτητικού κεφαλαίου που ακούει στο όνομα Νησιωτικότητα με βάση ένα δομημένο πρόγραμμα. Όμως, χρειάζεται να εντείνουμε όλοι μας στην παράταξή μας μέσα ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας με στόχο και σκοπό την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την καθημερινότητα, τις βασικές υποδομές, την Νησιωτικότητα με ό,τι αυτή συνεπάγεται κ.λπ.
– Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας πρέπει να καταστεί δυνατόν στο εγγύς μέλλον να καλύψει επαρκώς και την βαριά βιομηχανία των νησιών μας που είναι ο τουρισμός. Και η Υγεία πρέπει να υποστηρίξει το προϊόν αυτό. Και βέβαια απαιτείται το Σύστημα Υγείας να μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των κατοίκων όλων των νησιών μας. Και προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να εργαστούμε και θα εργαστούμε όλοι μας.
– Απαιτείται σωστός προγραμματισμός και πρωτίστως σταθερότητα στην υλοποίηση των αποφάσεών μας. Είμαστε και δηλώνουμε αποφασισμένοι. Και θα το κάνουμε.
– Για τον τομέα της Υγείας και την Σύρο: Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πάντα υπάρχει το καλύτερο. Δεν θα πρέπει να επαναπαυόμαστε. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και στο νοσοκομείο της Σύρου. Και βέβαια περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και σε όλες τις άλλες υγειονομικές μονάδες και δομές των νησιών μας. Επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη έγιναν πάρα πολλά για την βελτίωση όλων των υποδομών υγείας παντού στην χώρα μας. Για ένα μεγάλο όμως διάστημα η οξυμμένη υγειονομική κρίση, μοιραία πήγε πίσω τον προγραμματισμό που ως στόχο είχε την ταχεία αναβάθμιση της παροχής των υπηρεσιών υγείας. Εδώ όμως και αρκετούς μήνες που αργά και σταθερά επανερχόμαστε στην κανονικότητα, υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς ο προγραμματισμός αυτός.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ & ΤΗΝ (ΛΕΓΟΜΕΝΗ) ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και την ενδοεπικοινωνία στις Κυκλάδες: Ο τουρισμός είναι αυτός που θα δώσει το έναυσμα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες ώστε ένα προσθέσουν τα απαιτούμενα δρομολόγια. Εδώ, μαγικό ραβδί δεν υπάρχει. Αρκεί να υπάρχει βούληση ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν, ή να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν στο εγγύς μέλλον. Να ξεκαθαρίσω ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού κάνουν το καλύτερο δυνατόν, αλλά και οι εφοπλιστές υποστηρίζουν τις προσπάθειες του κόσμου αυτού, αποδεδειγμένα. Θα πρέπει όμως το κράτος να συντονίσει τις προσπάθειες και των δυο αυτών πλευρών και να προσφέρει την αναγκαία σε ορισμένες περιπτώσεις, θα έλεγα, ισορροπία ανάμεσα στις δυο αυτές πλευρές. Και όλα αυτά με στόχο την μέγιστη δυνατή ωφέλεια και εξυπηρέτηση των συμπατριωτών μας των νησιωτών.
Επιβάλλεται επίσης να υπάρξει σύνδεση μεταξύ των νησιών μας. Αναφέρομαι στην ενδοεπικοινωνία.
Στο σημείο αυτό να υπογραμμίσω ότι, ό,τι γίνει για λογαριασμό του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας, να γίνει σε συνάρτηση με την κάλυψη των αναγκών των μονίμων κατοίκων των νησιών μας.
Με τα Δωδεκάνησα είμαστε ένα. Θα πρέπει όμως πρωτίστως να φτειάξουμε τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα νησιά μας και στη συνέχεια να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τα Δωδεκάνησα.

ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Για τα λιμάνια: Είμαι σε θέση να ξέρω ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε στο εγγύς μέλλον να έχουμε τα λιμάνια που θα εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των νησιών μας.
Θέλω επίσης να αναφέρω ότι ως Νέα Δημοκρατία επιθυμούμε διακαώς να βελτιώσουμε στο μέτρο του δυνατού και των αναγκών των νησιών μας, τις λιμενικές υποδομές. Και αυτό θα κάνουμε. Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ωστόσο ότι τα χρόνια των μνημονίων λειτούργησαν σε ένα σημαντικό βαθμό ανασταλτικά στις προσπάθειες της κυβέρνησης.

ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΕ ΚΥΚΛΑΔΕΣ & ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΧΕΙΜΩΝΑ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Από τις επισκέψεις στα νησιά: Ταξιδεύω κάθε μήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων σε όλα τα νησιά μας, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, χειμώνα – καλοκαίρι. Η ποιότητα ζωής των νησιών μας σε σχέση με άλλες μη νησιωτικές περιοχές της χώρας μας είναι καλύτερη. Γι’ αυτό υποστηρίζω ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να φέρουμε και άλλο κόσμο στα νησιά μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η τηλεϊατρική, ως παράδειγμα το αναφέρω, υποστηρίζει σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες περίθαλψης. Έχει παρακάμψει πολλές διαδικασίες γραφειοκρατικές.
Ευκαιρίας δοθείσης να υπογραμμίσω ότι η αύξηση των μισθών των εργαζομένων στον χώρο της υγείας επιτεύχθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό. Όμως, δεν σταματάμε. Επιταχύνουμε κάθε προσπάθεια προς την ίδια κατεύθυνση. Μια προσπάθεια που θα αποδώσει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΝΑΞΟΥ & ΣΥΡΟΥ – «ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ…»
Θα ήθελα να είναι σε καλύτερη κατάσταση το αεροδρόμιο της Σύρου. Είναι σε εξέλιξη βέβαια κάποιες εργασίες τούτη την εποχή. Είμαστε μέσα στις προθεσμίες, όμως. Η Νάξος μπαίνει τώρα σε τροχιά αναβάθμισης του αεροδρομίου της. Θα «τρέξει» γρήγορα, μαθαίνω, και αυτό.
Κοιτάξτε να δείτε: Όταν υπάρχει βούληση πολιτική, όλα είναι δυνατόν να γίνουν. Και βέβαια, πρέπει να υπάρχει μια πρόβλεψη για το κάτι παραπάνω. Είναι ανάγκη σε κάθε περίπτωση να βλέπουμε πιο μακριά, με μια μεγαλύτερη προοπτική τα κεφάλαια αυτά.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΟ
Η Σύρος έχει μια σταθερή πορεία. Κάθε νησί έχει την δική του προοπτική και στρατηγική. Η τουριστική εξέλιξη π.χ. της Πάρου είναι ραγδαία. Ανοδική είναι και η πορεία της Νάξου. Για Μύκονο και Σαντορίνη δεν νομίζω ότι πρέπει να πω πράγματα…
Τα βήματα που γίνονται στην Σύρο είναι σταθερά…
Ένας τουριστικός προορισμός οφείλει να έχει τις απαιτούμενες υποδομές, ώστε ένα είναι σε θέση να υποστηρίξει τον τουριστικό προϊόν που διαθέτει. Πρέπει να προχωρά ανάλογα με τις υποδομές που διαθέτει. Η Σύρος χτίζει πράγματα στον τουρισμό, με αργά και σταθερά βήματα. Και κάθε χρόνο που περνά γίνεται ακόμα πιο καλή.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ
Έχω επισκεφθεί το νησί περίπου δέκα φορές. Μπορεί να μην έχω πάει σε όλα τα χωριά, όμως έχω επισκεφθεί τα περισσότερα. Μου αρέσει η Νάξος, γιατί συνδυάζει με τρόπο καταπληκτικό τα διαφορετικά τοπία της. Από το πράσινο λ.χ. της κεντρικής Νάξου, σε λίγα λεπτά είσαι κοντά στο υγρό στοιχείο: την θάλασσα. Είναι εξαιρετική η Νάξος!
Στα χωριά ο κόσμος που συναντάς είναι το κάτι άλλο! Είναι πρόσχαρος και φιλόξενος. Με εντυπωσιάζει επίσης ο εξαιρετικός πρωτογενής τομέας του νησιού σας. Η Νάξος, μου θυμίζει την Κρήτη. Διαθέτει μια εμφανή, θα έλεγα, αυτονομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Φορολογικές δηλώσεις: Εως 31 Ιουλίου χωρίς πρόστιμο οι διορθώσεις

Tη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη, κενά και παραλείψεις στους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης που υπέβαλαν έχουν οι φορολογούμενοι - Το χρονοδιάγραμμα

Μύκονος: Εφοδος της Αστυνομίας σε ιδιωτικό πάρτι και πέντε (5) συλλήψεις

Συνελήφθησαν 5 άτομα μεταξύ των οποίων οι διοργανωτές του πάρτι, κάποιοι για ηχορύπανση και ένας αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 5.000 ευρώ σε μετρητά και μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

Ο Λασκαρίδης δωρίζει ένα ακόμη πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό

Εν καιρώ ειρήνης ο "Περσέας" με τις πολύ μεγάλες ενδιαιτήσεις του μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ως πλωτό νοσοκομείο

Στοίχημα – Ελλάδα: Ποντάρουμε στην “ανάγκη” της Κηφισιάς για επιστοφή στις νίκες

Η πρόταση της ημέρας από την foxbet.gr.... Σφραγίζει την παραμονή η Κάντιθ, δίχως περιθώρια η Κηφισιά

Οι Σουηδοί “ψηφίζουν” Νάξο για το φετινό καλοκαίρι

Σύμφωνα με το Σουηδικό ταξιδιωτικό περιοδικό Vagabond από τα 220 νησιά του Αρχιπελάγους– Προτείνονται οκτώ που δεν πρέπει να χάσετε, ποια είναι

Νάξος – “Μαζί Αλλάζουμε”: Να καταδικάσει δημόσια ο Δήμαρχος την συμπεριφορά του αντιδημάρχου του

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε" για την συμπεριφορά του αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Τουρκία: Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν με νέα πρόσωπα σε επίκαιρες θέσεις

Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν – Ποιοι ορίστηκαν υπ. Εξωτερικών και Αμυνας - Ολα τα πρόσωπα και η παρουσία της Ελληνικής Κυβέρνησης

ΠΝΑΙ – Ιος: Πρόστιμο 132.000 ευρώ σε επιχείρηση για περιβαλλοντικές παραβάσεις

«Σαφάρι» σε οικοδομικές εργασίες στο νησί της Ιου διέταξε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Βατινικό: Γιατί πραγματοποιήθηκε «Λειτουργία εξαγνισμού» στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου;

Την ώρα που ο ναός έκλεινε, ένας Πολωνός έβγαλε τα ρούχα του και στάθηκε στον βωμό. Στην πλάτη του ήταν γραμμένο το σύνθημα: «Σώστε τα παιδιά της Ουκρανίας»

“Ακριβή μου ξαπλώστα”: Το κόστος σε Νάξο, Κέα και Σίφνο… (video)

Ακρίβεια: Ακόμη και στο Σούνιο… έφτασαν 90 ευρώ οι ξαπλώστρες (video)

Σαντορίνη: 37χρονος έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι - Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Μπαίνει το “Ανεμος” στις Δυτικές Κυκλάδες στα τέλη Ιουνίου

Από την Δευτέρα 26 Ιουνίου ξεκινάει τα δρομολόγια του το επιβατηγό οχηματαγωγό ΑΝΕΜΟΣ της Aegean Sea Lines, για τις Κυκλάδες. - Οι εκπτώσεις

HIGHSPEED 4: Από σήμερα (01/06) ενώνει τον Πειραιά με Παροναξία – Κουφονήσια – Αμοργό

Ξεκινάει σε λίγο (09:00) το HighSpeed 4 από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο - Κουφονήσια - Αμοργό - Πότε πιάνει Ανάφη

Κρήτη – Κυκλάδες ενώνονται από την 1η Ιουνίου με το “Santorini Palace”

MINOAN LINES: Από την 1η Ιουνίου «σαλπάρουμε» για Κυκλάδες - Ποιο είναι το δρομολόγιο του "Santorini Palace"

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Τρίποδες (Βίβλος): Πωλούνται 17 στρέμματα στη θέση Μητροπόλου

Πωλητήριο σε ακίνητο έκτασης 17 στρεμμάτων στη θέση Μητροπούλου Νάξου

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου