Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΕιδεχθές έγκλημα στην Ανδρο

Ειδεχθές έγκλημα στην Ανδρο

|

Ενα άγριο έγκλημα (με παραμέτρους) στην Ανδρο έγινε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και μάλιστα σε …δόσεις με τον στραγγαλισμό 87χρονου άνδρα που έμενε στο Γαύριο… 

Μεσημέρι Τρίτης και η Άνδρος και δη το Γαύριο είναι ανάστατο λόγω της φήμης ότι έχει γίνει έγκλημα στη περιοχή με θύμα έναν 89χρονο γέροντα που ζούσε μόνο του σε σπίτι που βρίσκονταν κοντά στην αμμουδιά… Το έγκλημα μοιάζει πολύ με αυτό που είχε συμβεί πριν από μερικές εβδομάδες στην Αίγινα όπου οι δράστες σκότωσαν και στη συνέχεια έκαψαν τα θύματά τους ώστε να καλύψουν τα ίχνη τους. Άλλωστε οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν πρόσωπα που γνώριζαν τα θύματα. Ανάλογο σκηνικό και στην Άνδρο σύμφωνα με την πρώτες πληροφορίες. Ας δούμε όμως πως κάλυψε η ιστοσελίδα Enandro.gr  το έγκλημα με τρεις αναρτήσεις αλλά και τις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Άνδρου κος Σουσούδης στην ιστοσελίδα Protothema.gr

Πρώτη ανάρτηση Τρίτη 22/12/15. Ώρα 17.00: Άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Γαύριο. Έκπληκτο η κοινωνία της Άνδρου βρέθηκε μπροστά σε ένα έγκλημα που κανείς δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα συνέβαινε. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο ηλικιωμένος Γ.Χ. περίπου 86 ή 87 ετών ζούσε μόνος στο σπίτι του που είναι στο σημείο της αμμουδιάς. Ο ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ανάμεσα στα κρεβάτια από έναν αστυνομικό και έναν πυροσβέστη που άνοιξαν την πόρτα. Η εξέταση μιλά για στραγγαλισμό που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά υπάρχουν και άλλα χτυπήματα στο πρόσωπο του. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται, ο δράστης επιχείρησε να κάψει το πτώμα για να μην αφήσει ίχνη χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Δεύτερη ανάρτηση: Τρίτη 22/12/15. Ώρα 18:45: Σύμφωνα με πληροφορίες το άγριο έγκλημα στο Γαύριο δεν είναι το πρώτο. Έχει προηγηθεί ένας ακόμα σκληρός φόνος πριν μερικά χρόνια στον Φελλό χωρίς ποτέ να βρεθεί ο δράστης. Το σημερινό έγκλημα στο Γαύριο μοιάζει σαν να είχε προαναγγελθεί. Πριν περίπου ενάμιση μήνα, όπως είχε καταθέσει ο ίδιος Γ.Χ. τότε, είχε δεχτεί επίθεση μέσα στο σπίτι του από άγνωστους δράστες που μπήκαν από το παράθυρο νυχτιάτικα με κουκούλες και τον χτύπησαν στο πρόσωπο αρπάζοντας του 950 ευρώ από την σύνταξη που μόλις είχε πάρει. Τότε του είχαν κάνει σφίξιμο στο λαιμό πάλι με ζώνη και του είχαν αφήσει σημάδια. Έκτοτε πήγαινε τακτικά στον γιατρό μέχρι να γίνει καλά. Με βάση την πρώτη ληστεία, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι δράστες μάλλον ξαναγύρισαν. Για να φτάσουν όμως στον φόνο ίσως αναγνωρίστηκαν ή κάτι άλλο και έτσι αυτή τη φορά ολοκλήρωσαν την αποτρόπαια πράξη τους. Πολύ λογικό, λοιπόν, να εξετάζεται η περίπτωση ανθρωποκτονίας με κίνητρο την ληστεία από την αστυνομία που ήδη έχει ξεκινήσει ανακρίσεις. Σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών σε ορισμένα μέρη της Άνδρου και ίσως το έγκλημα αυτό να μπορεί να συνδεθεί με ανθρώπους που έχουν κάποια εξάρτηση από αυτά. Κάτι που σημαίνει πως πρέπει να χτυπήσει κάποιο “σήμα κινδύνου” στην Άνδρο. Τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα καθώς μέσα σε αυτή τη συγκυρία έχει αποφασιστεί από την ΕΛΑΣ το κλείσιμο του αστυνομικού σταθμού από το λιμάνι! Κάτι που αφήνει την την πύλη της Άνδρου σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο αφύλακτη. Ιδίως όταν υπάρχουν και αναφορές για ναρκωτικά που βρίσκουν απήχηση σε νέους του νησιού. Και όταν μάλιστα οι πρώτες υποψίες στρέφονται προς ανθρώπους που χτύπησαν δύο φορές τον Γ.Χ. μάλλον για να βρουν χρήματα για να αγοράσουν ναρκωτικά! Υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία του Γαυρίου και όλης της Άνδρου γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται ανυπεράσπιστοι από τις αρμόδιες αρχές δεδομένου ότι έχει παρατηρηθεί παραβατικότητα στις νεανικές ηλικίες και διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και στα σχολεία! Πρέπει οι αρμόδιες αρχές να επιληφθούν άμεσα και σοβαρά του προβλήματος.

Τρίτη ανάρτηση: Τετάρτη 23/12/2015. Ώρα 15:45: Λόγω της αγριότητας του εγκλήματος κλιμάκιο της ασφάλειας και της σήμανσης από Αθήνα και Σύρο αντιστοίχως έφτασαν στο Γαύριο το πρωί της Τετάρτης και με άκρα μυστικότητα και επαγγελματισμό διεξάγουν ανακρίσεις. Πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και ερεύνησαν και για γενετικό υλικό στο σπίτι του δολοφονηθέντος Γ.Χ. Το τοπικό αστυνομικό κλιμάκιο συμμετέχει και βοηθά στην έρευνα. Οι έρευνες από την ασφάλεια και την σήμανση θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Η ατμόσφαιρα στο Γαύριο είναι βαριά. Επικρατεί μια βουβή αγανάκτηση. Όπως σημειώνουν πολίτες που γνωρίζουν τα πράγματα πολλοί που ίσως είχαν σχέση με ναρκωτικά έχουν ξαφνικά εξαφανιστεί. Τέλος να σημειώσουμε πως για το θέμα του αστυνομικού σταθμού στο Γαύριο δεν έχει παρθεί ακόμα οριστική απόφαση και όπως πληροφορηθήκαμε υπάρχουν πλέον δεύτερες σκέψεις που ίσως οδηγήσουν στο να διατηρηθεί.

Δήμαρχος Άνδρου στην ιστοσελίδα Protothema.gr : «Πρόκειται για ένα τρομερό έγκλημα. Ο ηλικιωμένος έμενε μόνος του σπίτι του, ενώ πριν από ένα μήνα τον είχαν ληστέψει ξανά. Τότε του είχαν πάρει τη σύνταξη του, περίπου 900 ευρώ. Βρέθηκε και τότε τυλιγμένος με μια ζώνη στο λαιμό, ωστόσο οι ληστές δεν είχαν αποπειραθεί τότε να τον σκοτώσουν. Τον ηλικιωμένο άνδρα τον βρήκαν νεκρό μέσα στο σπίτι του ένας ανιψιός του μαζί με άνδρες της αστυνομία. Ο ανιψιός του 89ρονου είχε πάει σπίτι του και χτύπαγε την πόρτα του θείου του. Αυτός όμως δεν ανταποκρίνονταν με αποτέλεσμα, ο συγγενής του να καλέσει την αστυνομία. Όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι σοκαρίστηκαν με το θέμα που αντίκρισαν. Μάλιστα οι δράστες φαίνεται ότι προσπάθησαν να κάψουν το σπίτι και τον άνδρα, ωστόσο η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις και έσβησε μόνη της. Κάποια άτομα ανακρίνονται αυτή τη στιγμή από τους αστυνομικούς”. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Aegean Air: Ιστορικές επιδόσεις το 2024, ισχυρή εκκίνηση και στρατηγική ανάπτυξης για το 2025

Αύξηση επιβατικής κίνησης, ενίσχυση στόλου και επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υπηρεσίες χαρακτηρίζουν την πορεία της AEGEAN, σύμφωνα με την παρουσίαση του CEO Δ. Γερογιάννη.

Ο «Τυφώνας» που καθαρίζει τις ελληνικές ακτές – Μια θαλάσσια αποστολή ελπίδας και αλλαγής

Με 17,8 εκατομμύρια σκουπίδια λιγότερα, το επιχειρησιακό πλοίο του Ιδρύματος Λασκαρίδη ταξιδεύει από νησί σε νησί για να αποκαταστήσει το φυσικό μας περιβάλλον και να δώσει νέα πνοή στις παραλίες της Ελλάδας.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Παγώνουν, τι είπε ο Κικίλιας από τη Σύρο (video)

Η μείωση των λιμενικών τελών συγκράτησε το μεταφορικό κόστος. Αποφεύχθηκαν αυξήσεις έως και 15%, ύστερα από τις πρωτοβουλίες του υπουργού Nαυτιλίας. Πίνακας με παραδείγματα

Ανδρος: Η Μονή Παναχράντου εγκαινιάζει τη μόνιμη συλλογή «Τέχνης Φυλακτήριον»

Ένας νέος πνευματικός και καλλιτεχνικός θεσμός με τη συμμετοχή 46 σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, στην καρδιά της μοναστικής ζωής.

Δραματικές ελλείψεις διασωστών στο ΕΚΑΒ: Στο «κόκκινο» τα νησιά ενόψει καλοκαιριού (video)

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ προειδοποιεί για σοβαρούς κινδύνους σε Κυκλάδες και ηπειρωτικές περιοχές λόγω αδυναμίας 24ωρης λειτουργίας των ασθενοφόρων.

Κώδικα Αυτοδιοίκησης: Ενίσχυση γονεϊκότητας και κοινωνικής πολιτικής από τους δήμους

Επιδοτήσεις έως 3.000€ για κάθε γέννηση, στήριξη εκπαιδευτικών και δομών υγείας φέρνει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Ζητείται αναδρομική ισχύς για αδικημένες οικογένειες.

Ανάσα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μειώσεις μέσω λιμενικών τελών ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας

Μεσοσταθμική μείωση 3,2% και σημαντικές εκπτώσεις για οικογένειες υπόσχεται η κυβέρνηση, με στόχο πιο προσιτά ταξίδια στα νησιά για το 2025.

Η 10η γενιά Pokémon εμπνέεται από τις Κυκλάδες

Η θρυλική σειρά Pokémon φαίνεται να στρέφει το βλέμμα της στο Αιγαίο, αντλώντας έμπνευση από το κυκλαδίτικο τοπίο και τις θαλάσσιες μετακινήσεις μεταξύ νησιών.

Σίφνος – Κινητές Ιατρικές Μονάδες: Ολιστική Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας το τριήμερο 8-10 Μαΐου

Δωρεάν εξετάσεις από 12 ειδικότητες, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και πρόγραμμα πρόληψης πτώσεων για άτομα άνω των 65 ετών – Μόνο ηλεκτρονικά τα ραντεβού.

Κίνα: Από την ανάβαση με ιδρώτα, στην άνεση με κυλιόμενες σκάλες

Στην Κίνα, ένα φιλόδοξο έργο μεταμορφώνει την παραδοσιακή ανάβαση στο βουνό Lingshan, ύψους 1.500 μέτρων, με την εγκατάσταση κυλιόμενων σκαλών που επιτρέπουν στους επισκέπτες να φτάσουν στην κορυφή με άνεση.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο