Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΔήμος Τήνου: Μήνυση κατά ΔΕΔΔΗΕ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

Δήμος Τήνου: Μήνυση κατά ΔΕΔΔΗΕ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

|

Μήνυση κατά του ΔΕΔΔΗΕ και παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Δήμος Τήνου, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων πολύωρων διακοπών ρεύματος που βυθίζουν ολόκληρα χωριά του νησιού στο σκοτάδι, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Όπως επισημαίνει στη “Καθημερινή” ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς, οι συνεχείς βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης οφείλονται στην πλημμελή ή ανύπαρκτη συντήρηση, καθώς μεγάλο μέρος του προσωπικού έχει αποχωρήσει λόγω συνταξιοδοτήσεων. «Το πρόβλημα είναι χρόνιο αλλά φέτος έχει φτάσει στο απροχώρητο», τονίζει, κάνοντας λόγο για πλήρη αδυναμία διαχείρισης των αναγκών από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ.

Η κατάσταση είναι τραγική, όπως περιγράφουν επαγγελματίες και κάτοικοι: χαλασμένα προϊόντα, πελάτες που φεύγουν χωρίς να πληρώσουν, POS που δεν λειτουργούν, καταστήματα χωρίς απόδειξη και καταναλωτές χωρίς νερό – αφού πολλές περιοχές της Τήνου εξαρτώνται από μονάδες αφαλάτωσης που απαιτούν ρεύμα για να λειτουργήσουν.

Ενδεικτικά:

  • Η ιδιοκτήτρια του καφενείου «Τριανταράκι» στο χωριό Τριαντάρος, Μαλβίνα Μπαλάσκα, μιλά για ζημιές σε εμπορεύματα, πελάτες που δεν πλήρωσαν λόγω διακοπής ρεύματος και σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.

  • Κάτοικοι όπως η Γ.Μ., παραθερίστρια στα Κάτω Μέρη, περιγράφουν βραδιές όπου ολόκληρα χωριά έμειναν στο σκοτάδι για ώρες, με τους πολίτες να επιστρατεύουν φακούς, ρεσώ και… χιούμορ, το οποίο όμως σύντομα έδωσε τη θέση του στην αγανάκτηση.

  • Η Ελένη, 35 ετών, αναφέρει πως διακοπή ρεύματος ανέβαλε τα ιατρικά αποτελέσματά της, με συνέπεια να χάσει και το ραντεβού της με γιατρό.

Από την πλευρά του, ο ΔΕΔΔΗΕ αποδίδει τα προβλήματα σε ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, όπως η υγρασία και τα υψηλά επίπεδα αλατότητας λόγω της εγγύτητας στη θάλασσα, υποστηρίζοντας ότι ενισχύει τα συνεργεία στο νησί και προχωρά σε εργασίες περιορισμού βλαβών.

Ο Δήμος ζητά από τους κατοίκους να προσκομίσουν αποδείξεις ζημιών για να ενισχυθεί ο φάκελος της αγωγής και να διεκδικηθούν αποζημιώσεις. Παράλληλα, ζητείται άμεση παρέμβαση από την Πολιτεία ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτρική αξιοπρέπεια του νησιού.

#Τήνος #ΔΕΔΔΗΕ #ΔιακοπέςΡεύματος #ΔήμοςΤήνου #Καλοκαίρι2025 #Καταγγελία #ΝησιωτικήΕλλάδα #ΠροβλήματαΗλεκτροδότησης #Επιχειρήσεις #Τουρισμός #ΝησιάΑιγαίου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Santorini Experience 2025: Ντρισμπιώτη, Μάλτση, Παπανικολάου, Ιακωβάκης δίνουν δυναμικό «παρών»

Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Santorini Experience 2025

Κόρωνος: Νέα δανειστική βιβλιοθήκη από τον Γιάννη Γερασιμίδη, πολιτιστική «ανάσα» στο χωριό

Μια ακόμη πρωτοβουλία του Γιάννη Γερασιμίδη που συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του τόπου, με στόχο να φέρει το βιβλίο πιο κοντά σε κατοίκους και επισκέπτες.

Νάξος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης στο ύψος του Λυκείου

Σπασμένος σωλήνας ύδρευσης πλημμύρισε τον δρόμο μπροστά στο ΓΕΛ «Μανώλης Γλέζος». Άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αποκατάσταση της ζημιάς σε λίγες ώρες.

40 χρόνια Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με μια μοναδική δημιουργία του Δημήτρη Παπαϊωάννου

Η παράσταση THIS THAT KEEPS ON – a personal archaeology ζωντανεύει για μία μόνο βραδιά στο Ηρώδειο, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της «Μεταμόρφωσης» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Δημοσκόπηση: Πλειοψηφία Βρετανών υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Αυξανόμενη στήριξη καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την επιστροφή των Γλυπτών, ενώ ένας στους τρεις ζητά να επαναπατριστούν όλα τα αμφιλεγόμενα εκθέματα.

Τουρκία – Μεγάλη του Γένους Σχολή: Καμία εγγραφή νέων μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

«Καμπανάκι» για τον ελληνισμό της Πόλης – Συνολικά 302 μαθητές φοιτούν φέτος στα ελληνικά σχολεία Κωνσταντινούπολης και Ίμβρου.

Γαύδος: 578 μετανάστες σε λιγότερο από 24 ώρες – Συναγερμός για τις τοπικές αρχές

Με 9 βάρκες έφτασαν εκατοντάδες μετανάστες στο ακριτικό νησί. Πλέον οι φιλοξενούμενοι στην Αγυιά Χανίων φτάνουν τους 1.139, με τις συνθήκες να χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Αμοργός: Προβολή της ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» με μουσική του Έννιο Μορρικόνε

Ο Σύλλογος «Νήσος Αμοργός» σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς τιμούν τον κινηματογράφο με την αριστουργηματική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε στα Κατάπολα.

Φιλώτι -Εκκλησιαστικό και Λαογραφικό Μουσείο: Στην καρδιά της Νάξου, εκεί όπου οι παραδόσεις ζωντανεύουν

Ανάμεσα στις πλαγιές του Ζα, το κεφαλοχώρι αποκαλύπτει τη γοητεία των Κυκλάδων μέσα από τα σοκάκια, τις γιορτές και το Λαογραφικό του Μουσείο.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι