Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΔήμος Αθηνaίων: Δωρεάν στέγαση σε 200 σεισμόπληκτες οικογένειες των Κυκλάδων

Δήμος Αθηνaίων: Δωρεάν στέγαση σε 200 σεισμόπληκτες οικογένειες των Κυκλάδων

|

Ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Airbnb.org, που ιδρύθηκε από την Airbnb, θα παρέχει στέγη σε κατοίκους της Σαντορίνης, της Αμοργού, της Ανάφης και της Ίου, οι οποίοι αναζητούν προσωρινή διαμονή στην Αθήνα λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στα νησιά τους.

Όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική Αρχή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), ο δήμος θα συγκεντρώνει τα αιτήματα για προσωρινή στέγαση, θα τους παρέχει πληροφόρηση για τη διαδικασία έκτακτης στέγασης και θα τους βοηθά να βρουν κατάλυμα μέσω της Airbnb.org. Οι διαμονές είναι εντελώς δωρεάν και χρηματοδοτούνται από την Airbnb.org και τους υποστηρικτές της. Ισχύουν αποκλειστικά για κρατήσεις που γίνονται μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας και δεν καλύπτουν δαπάνες από κρατήσεις που γίνονται ανεξάρτητα από τους πληγέντες.

Οι οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις θα λαμβάνουν ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Airbnb.org για τις μονάδες πίστωσης στέγασης (housing credits) και θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν για να κλείνουν δωρεάν διαμονή, αρχικά για δέκα ημέρες, σε διαθέσιμα καταλύματα της Airbnb. Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, τα συμβαλλόμενα μέρη θα αξιολογούν από κοινού τα επόμενα βήματα στήριξης προς τους κατοίκους των Κυκλάδων.

«Συντονισμένα, γρήγορα και αποτελεσματικά, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των σεισμόπληκτων συμπολιτών μας από τις Κυκλάδες», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, και πρόσθεσε: «Από την πρώτη στιγμή, ανοίξαμε τις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, όπου φιλοξενούμε ήδη 130 άτομα. Τώρα συνεχίζουμε με μια ακόμη πολύ σημαντική πρωτοβουλία, μία κίνηση αλληλεγγύης. Συνεργαζόμαστε με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Airbnb.org για τη δωρεάν διαμονή 200 οικογενειών σε Airbnb καταλύματα στην Αθήνα. Τους ευχαριστώ θερμά που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας. Είμαστε πάντα εδώ, βοηθάμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις σεισμικές δονήσεις».

Όπως αναφέρει ο δήμος Αθηναίων, «όσοι επιθυμούν να προσφέρουν δωρεάν ή μειωμένου κόστους φιλοξενία στους σεισμόπληκτους μπορούν να επισκεφθούν το Airbnb.org για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ως οικοδεσπότες».

Ο Christoph Gorder, Εκτελεστικός Διευθυντής του Airbnb.org, ανέφερε: «Η ικανότητά μας να συνεργαστούμε γρήγορα με τον Δήμο Αθηναίων για να προσφέρουμε δωρεάν στέγαση έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν επηρεαστεί από τους σεισμούς στις Κυκλάδες, σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε οικογένειες που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Εκτιμούμε πολύ που οι δημοτικές αρχές της πόλης αξιοποίησαν το Airbnb.org για να παρέχουν προσωρινή στέγαση σε όσους τη χρειάζονται».

Πώς λειτουργεί

Οι κάτοικοι της Σαντορίνης, της Αμοργού, της Ανάφης και της Ίου που αναζητούν προσωρινή διαμονή στην Αθήνα, θα πρέπει πρώτα να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο).

Ο Δήμος Αθηναίων θα συγκεντρώνει τα αιτήματα για προσωρινή στέγαση, θα τους παρέχει πληροφόρηση για τη διαδικασία έκτακτης στέγασης και θα τους βοηθά να βρουν κατάλυμα μέσω της Airbnb.org. Οι διαμονές είναι εντελώς δωρεάν και χρηματοδοτούνται από την Airbnb.org και τους υποστηρικτές της. Ισχύουν αποκλειστικά για κρατήσεις που γίνονται μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας και δεν καλύπτουν δαπάνες από κρατήσεις που γίνονται ανεξάρτητα από τους πληγέντες.

Οι οικογένειες που πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λαμβάνουν ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Airbnb.org για τις μονάδες πίστωσης στέγασης (housing credits) και θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν για να κλείνουν δωρεάν διαμονή αρχικά για δέκα ημέρες, σε διαθέσιμα καταλύματα της Airbnb. Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, τα συμβαλλόμενα μέρη θα αξιολογούν από κοινού τα επόμενα βήματα στήριξης προς τους κατοίκους των Κυκλάδων.

Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι οικοδεσπότες

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν δωρεάν ή μειωμένου κόστους φιλοξενία στους σεισμόπληκτους μπορούν να επισκεφθούν το Airbnb.org για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ως οικοδεσπότες. Η Airbnb δεν χρεώνει καμία προμήθεια για τις κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της Airbnb.org.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος: Διακοπή οχλουσών οικοδομικών εργασιών για το καλοκαίρι, ποια είναι τα νέα δεδομένα

Νέο καθεστώς περιορισμών σε όλο το νησί με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη – Αναλυτικά οι ημερομηνίες και οι εξαιρέσεις ανά περιοχή

Παραλαβή νέου σχολικού εξοπλισμού από τον Δήμο Θήρας σε συνεργασία με την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε

Θρανία, καρέκλες και εξειδικευμένος εξοπλισμός ενισχύουν τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων – Σταθερή μέριμνα για τη βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης στο νησί

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Σε τροχιά εκσυγχρονισμού τα κρατικά αεροδρόμια, βελτιώσεις και στη Νάξο από την ΥΠΑ

Ολιστική στρατηγική για τη συντήρηση και αναβάθμιση των κρατικών αεροδρομίων υιοθετεί η ΥΠΑ – Στο επίκεντρο η καθαριότητα, οι χώροι υγιεινής και η εμπειρία των επιβατών, με άμεσες παρεμβάσεις και στη Νάξο

Πράσινο φως για τη στρατηγική επένδυση του Ομίλου Calilo στην Ίο

Με επανασχεδιασμό υπέρ της προστασίας του τοπίου και της βιώσιμης ανάπτυξης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η Στρατηγική Μελέτη για το πρώτο έργο των 42 εκατ. ευρώ στην Ίο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη σταδιακή υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου των 200 εκατ. ευρώ του Ομίλου Calilo

Andros Island 3×3 Basketball Festival: Η Άνδρος γίνεται… μπασκετικός προορισμός

Με παρουσίες όπως του Μπουρούση, Τσαλμπούρη και Σταυρακόπουλου, η Άνδρος φιλοξενεί ένα μοναδικό τουρνουά 3×3 από 25 έως 27 Ιουλίου στη Χώρα – Στόχος να γίνει θεσμός για τη νεολαία και τον αθλητισμό των Κυκλάδων

Πρόταση Ημέρας: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με φέτα και πικάντικο κασέρι Σοχού

Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με φέτα και πικάντικο κασέρι Σοχού Με άρωμα Ανατολής και μερακλίδικο ταμπεραμέντο Θεσσαλονίκης

Θέσεις Εργασίας από την ΚΛΙΜΑΚΑ σε Νάξο, Σαντορίνη, Αμοργό και Σύμη – Αιτήσεις έως 25 Ιουλίου

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων επεκτείνεται και προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ με ειδική εκπαίδευση από τον φορέα.

Φοίνικας Σύρου: Επιστρέφει στην Ευρώπη, με φιλοδοξίες και ενισχύσεις για τη νέα σεζόν

Ο Φοίνικας επιστρέφει στο Challenge Cup μετά το 2022 και ενισχύεται με διεθνείς παίκτες για μια δυναμική χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Άσκηση Αντιρρύπανσης στο λιμάνι της Μυκόνου, πρόληψη και ετοιμότητα για το θαλάσσιο περιβάλλον

Το Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου σε συνεργασία με την εταιρεία «Μετόπη» υλοποίησε εκπαίδευση και πρακτική άσκηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο