Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΔημαρχείο Θήρας: Εντυπωσίασαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φηρών με τις εργασίες τους...

Δημαρχείο Θήρας: Εντυπωσίασαν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φηρών με τις εργασίες τους για τη Σαντορίνη

|

Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με τον πιο όμορφο τρόπο για όλους εμάς στο Δημαρχείο Θήρας, καθώς είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε τους μαθητές της 5ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Φηρών.

Οι μικροί μας επισκέπτες, συνοδευόμενοι από τον δάσκαλό τους κ. Αλέξανδρο Πασχάλη, παρουσίασαν στον Δήμαρχο τις εργασίες τους στο πλαίσιο του Έτους Ανάδειξης και Υποστήριξης της Αυθεντικότητας. Μέσα από τις δράσεις του Έτους, όπως μας είπαν, τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους, να συνομιλήσουν με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, να ερευνήσουν και να ανακαλύψουν την ιστορία της Σαντορίνης.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η εργασία τους για τα υπόσκαφα της Σαντορίνης, η οποία ξεχώρισε για την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρουσίασαν τα παιδιά.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε αυτά τα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς τους για την αφοσίωση, τη δημιουργικότητα και την αγάπη τους για τον τόπο μας. Η αυθεντικότητα είναι πιό ζωντανή μέσα από τα μάτια και τις πράξεις των παιδιών.

Σημ. Οι φωτογραφίες των παιδιών δημοσιεύονται κατόπιν άδειας των γονιών τους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Μήνυμα ενότητας και ευγνωμοσύνης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Πάρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην Πάρο, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, ελπίδας και ευγνωμοσύνης προς όσους μάχονται τις πυρκαγιές.

Ξένοι αγοραστές κυριαρχούν στην αγορά εξοχικής κατοικίας – Πρωταθλήτρια η Νάξος (πίνακας)

Έρευνα της Engel & Völkers αποκαλύπτει ότι σε ορισμένες περιοχές οι ξένοι φτάνουν έως και το 90% των αγοραστών (πίνακας)

Διπλή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών σε Σαντορίνη και Γαύδο (video)

Συνολικά 90 άτομα διασώθηκαν και μεταφέρονται σε Ηράκλειο και Παλαιόχωρα. (video)

Λιμενικό Σώμα: Αίσιο τέλος στην αναζήτηση 66χρονης κολυμβήτριας στο Κουφονήσι

Η Ισπανίδα τουρίστρια εντοπίστηκε σώα στη θαλάσσια περιοχή «Πεζούλια» μετά από κινητοποίηση Λιμενικού και ιδιωτικών σκαφών.

«Μεταρρυθμίσεις» που υπονομεύουν τη συνοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και την Εθνική Άμυνα

Ο δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος αναλύει γιατί οι αλλαγές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων στερούν στρατηγικό βάθος και επιχειρησιακή συνοχή.

Δεκαπενταύγουστος 2025: 81.500 επιβάτες φεύγουν για τα νησιά – Η μεγάλη καλοκαιρινή έξοδος

Γεμάτα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Αυξημένη κίνηση και μετά την αργία

Κάδος στο κεδροδάσος: 30 μέτρα που αποκαλύπτουν την έλλειψη παιδείας

Όταν ο εθελοντισμός δεν φτάνει και η αδιαφορία σκορπίζει σκουπίδια στον αέρα

Άνοδος 6,5% στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων ΥΠΑ, «Πετάει» η Σύρος με 125,5% αύξηση

Ρεκόρ για τη Σύρο και σταθερή άνοδος σε Πάρο, Νάξο και Μήλο – Συνολικά 44,7 εκατ. επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το επτάμηνο.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.