Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΑύγουστο έρχεται το 78αρι (video)

Αύγουστο έρχεται το 78αρι (video)

|

“Ανάσταση” από τη Μεγάλη Τρίτη για τους Παριανού καθώς ο Υπουργός Μεταφορών κος Σπίρτζης δήλωσε ότι «αρχές ή μέσα Αυγούστου θα κατέβει το 78αρι στο νέο αεροδρόμιο της Πάρου» Αναφέρθηκε σε Νάξο και Μήλο – η ανακοίνωση της ΑΜΚΕ 

Μεγάλη Τρίτη μεσημέρι και στο αεροδρόμιο της Πάρου προσγειώνεται το Dash 100 που μεταφέρει τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύου κο Χρήστο Σπίρτζη που «κατέβηκε» στο νησί με σκοπό να προχωρήσει σε ενημέρωση γύρω από τη πορεία των έργων του νέου αερολιμένα Πάρου. Και τα χαμόγελα μετά το πέρας της ενημέρωσης έδωσαν και πήραν… Λες και είχε Ανάσταση η Πάρος. «Το αργότερο στις 15 Ιουλίου θα είναι έτοιμα τα κτήρια, οι υποδομές και οι δρόμοι…» και «στα μέσα Αυγούστου θα έχουμε την κάθοδο του μεγαλύτερου αεροπλάνου, του Dash 400 με διαθεσιμότητα 78 θέσεων…» και το ακόμη καλύτερο; «Αμέσως μετά το πέρας των υποθέσεων στις επεκτάσεις αεροδρομίων σε Πάρο και Σύρο έρχεται η σειρά των αεροδρομίων Νάξου και Μήλου» στο τελευταίο όμως δεν υπήρχε …χρονοδιάγραμμα (όχι πριν το 2019) αλλά οκ…

Ο κος Σπίρτζης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ενημέρωσε τους  δημάρχους Πάρου και Αντιπάρου, τον έπαρχο, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους των  Δημοτικών και Κοινοτικών Διαμερισμάτων,  εκπροσώπους φορέων,  πολίτες της Πάρου και Αντιπάρου, σχετικά με την πορεία των έργων του νέου αερολιμένα Πάρου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος και ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος.

Ακολουθεί και η σχετική ανακοίνωση από την ΑΜΚΕ που περιγράφει το σκηνικό της συνάντησης και αναφέρει ότι «Κατά την επίσκεψή του ο κ. Υπουργός, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Πάρου και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, επισκέφθηκε το χώρο του εργοταξίου στο νέο αεροδρόμιο Πάρου και ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης τόσο της αρχικής εργολαβίας που αφορά την κατασκευή του πεδίου ελιγμών, όσο και για την δημιουργία των εγκαταστάσεων εδάφους που δημιουργούνται. Ακολούθως συμμετείχε σε σύσκεψη με αντικείμενο τη δημιουργία των κτηρίων του νέου αεροδρομίου στο δημαρχείο ενώ τέλος συμμετείχε μαζί με το διοικητή της ΥΠΑ σε ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Πάρου – Αντιπάρου, ο έπαρχος Πάρου, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων και ιδιώτες. Στην ενημερωτική εκδήλωση ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι κτηριακές εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες στις 15 Ιουλίου του 2016 ενώ το κτήριο που μελέτησε η ΑΜΚΕ σε συνεργασία με την ΥΠΑ εμβαδού 773 τ.μ., σύντομα θα μεταξελιχθεί με δαπάνες του δημοσίου σε κτήριο 1.500,00 τ.μ., ενώ ήδη εξελίσσεται η σύνταξη μελετών για μεγαλύτερο κτήριο στο μέλλον. Ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας το ρόλο της τοπικής κονωνίας στη σύνταξη των μελετών και την πίεση για την υλοποίηση του έργου και τέλος απάντησε σε ερωτήσεις παρισταμένων και για άλλα θέματα της αρμοδιότητάς του που αφορούν το νησί.

Η ΑΜΚΕ στο σημείο αυτό θέλει να εκφράσει τις ευχαριστίες της στους αφανείς συντελεστές πολίτες και φορείς και να καλέσει τους πολίτες να εξακολουθήσουν να συμβάλουν οικονομικά ώστε να έχουμε έγκαιρα τη δυνατότητα χρηματοδότησης του οδικού δικτύου προς το αεροδρόμιο, αλλά και για να καλύψουμε με αμεσότητα όλες τις ανάγκες που θα υπάρξουν στο στάδιο της κατασκευής. Τα χρήματα που ήδη έδωσαν οι συμπολίτες μας έπιασαν τόπο. Ας συμβάλλουμε όλοι ώστε η Πάρος να κερδίσει το πρωτόγνωρο στοίχημα».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Κουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος περιγράφει το θρίλερ των τελευταίων ημερών για την αποκατάσταση των βλαβών και καλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε περιορισμό της κατανάλωσης.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: «Πράσινο φως» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συρματοπλέγματος

Η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση της περίφραξης γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.

Cycladic Whispers: Όταν η Νάξος μιλά με τη φωνή της τέχνης

Η Katharina Bolesch και ο Alexander Reichardt γιορτάζουν 25 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας στο νησί, μέσα από την έκθεση που φιλοξενείται στην Fish & Olive Gallery στο Χαλκί.

Κώστας Μπιζάς: Με ευλάβεια η Πάρος τιμά την Παναγία την Εκατονταπυλιανή

Ο Δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς απευθύνει μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αντιπύρ: Η τεχνική που σώζει σπίτια και ζωές – Πότε εφαρμόζεται

«Πώς οι Έλληνες πυροσβέστες χρησιμοποιούν ελεγχόμενη φωτιά για να σταματήσουν την εξάπλωση των πυρκαγιών»

Νάξος: Όταν η “βασίλισσα των Κυκλάδων” σε μαγεύει χωρίς πυξίδα (photos)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.