Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςAxion Hellas: Σημαντική παρουσία στην Αμοργό (photos)

Axion Hellas: Σημαντική παρουσία στην Αμοργό (photos)

|

Σταθμό της 16ης δράσης της Axion Hellas αποτέλεσε η Αμοργός το διήμερο 18 και 19 Απριλίου 2024.

 

Οι κάτοικοι των νησιού είχαν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από ιατρούς 18 διαφορετικών ειδικοτήτων με χρήση φορητού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Στην Αμοργό μεταφέρθηκε τελευταίας τεχνολογίας κινητή οφθαλμολογική ομάδα για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη διαχείριση των ασθενών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της Axion Hellas στο νησί εξετάστηκαν 275 κάτοικοι και εκτελέστηκαν  733 εξετάσεις  ενώ παράλληλα οργανώθηκαν πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση μικρών και μεγάλων.

 

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ανάγκασαν τα μέλη της αποστολής της Axion Hellas να προσαρμόσουν ανάλογα το χρόνο παραμονής τους στην Αμοργό αλλά και το προγραμματισμό των παράλληλων δράσεων.

Το διήμερο παραμονής της Axion Hellas στην Αμοργό διεξήχθη εκπαιδευτική  ομιλία από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, που εστίασε στους κινδύνους και τις προκλήσεις που παρουσιάζει το διαδίκτυο, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισής τους.

 

Παράλληλα διεξήχθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών «Γίνε και εσύ ήρωας» και το πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και Robert F. Kennedy Foundation Human Rights. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος παρουσιάστηκε και το «Ocean Lab» από τη Safe Water Sports.

Στο πλαίσιο της προώθησης του αθλητισμού, και του εθελοντισμού οργανώθηκαν η δράση «Σέβομαι τη διαφορετικότητα, αγαπώ τον αθλητισμό» από την  Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και «Να κρατήσουμε τον τόπο μας πράσινο » σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η Axion Hellas από́ το 2017 μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει 15 αποστολές σε δεκάδες απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και πολιτιστικές δράσεις στους μικρούς και μεγάλους κατοίκους των ακριτικών ή δυσπρόσιτων περιοχών.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Εκ μέρους του Δήμου Αμοργού και των κατοίκων του νησιού, ευχαριστώ θερμά την AxionHellas που συμπεριέλαβε την Αμοργό στην διαδρομή της αποστολής της. Μια αποστολή προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Οι πράξεις και οι πρωτοβουλίες της AxionHellas , δίνουν νόημα στην αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης»

Πηγή φωτογραφιών :Αxion Hellas

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του νησιού καθώς  και την Ε.Δ.Ο.Κ και Α.Ν.Π.Ο Αμοργού για την προσφορά κερασμάτων .  


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

NaxosPress: Συμμετέχει στην στην 24ωρη (05/06) απεργία της ΠΟΕΣΥ, ποιοι οι λόγοι

Το NaxosPress συμμετέχει στην απεργία της ΠΟΕΣΥ – 24ωρη σιγή για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων και αξιοπρεπών μισθών

Με ευλογία Θεού και… ψαλμωδίες ο 3ος τελικός στο ΟΑΚΑ

Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλοι οδηγούνται σε πνευματική μετάνοια πριν τους τελικούς – Χειροκροτήματα αντί για ύβρεις στο γήπεδο με ψαλμωδίες και… παιδικά τραγούδια.

Attica Group: Ενισχύει τις θαλάσσιες συνδέσεις με ταχύπλοα και εκπτώσεις έως 30% για τις Κυκλάδες

Με νέα δρομολόγια από Πειραιά και Ηράκλειο, ο Όμιλος Attica (Hellenic Seaways, Blue Star Ferries κ.ά.) προσφέρει εκπτώσεις σε οικογένειες και παρέες, διευρύνοντας την τουριστική και συγκοινωνιακή κάλυψη στα νησιά του Αιγαίου.

Ν. Λεβογιάννης: «Όχι» στη μεταφορά των Κούρων, έκκληση για σεβασμό στην πολιτιστική ταυτότητα της ενδοχώρας

Ο Νίκος Λεβογιάννης καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση του ΚΑΣ για τη μεταφορά των Κούρων στο Κάστρο της Χώρας, κάνοντας λόγο για σκοταδιστική πολιτική που απειλεί την πολιτιστική κληρονομιά των χωριών της Νάξου.

Η φιλία: Ένας ανεκτίμητος θησαυρός

Η Στέλλα Νικολάκη μας λέει.. Στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής, ένας αληθινός φίλος είναι το φως που μας οδηγεί — και το χέρι που μας στηρίζει.

Γ. Βρούτσης: «Περάσαμε τον κάβο, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε κλίμα ασφάλειας και αθλητικού σεβασμού»

Συμφωνία των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, με τον Υπουργό Αθλητισμού, για την ομαλή ολοκλήρωση των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ

Πάρος – Παροικιά: Οι επιχειρηματίες Εστίασης κατεβάζουν ρολά αύριο Πέμπτη (05/06)

"Κλείνουμε γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν" – Η απεργία ως κραυγή αγωνίας για τη νομιμοποίηση των παραλιακών χώρων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Επιστροφή στη δράση για τους τελικούς της Basket League

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση – Στόχος η ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Μύκονος: Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζει την αναβάθμιση του γηπέδου στον Κόρφο

Με την παρουσία Ολυμπιονικών και σπουδαίων αθλητών, η Μύκονος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις αθλητικές της υποδομές

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab