Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΤο απαγορευτικό χτύπησε τις Κυκλάδες

Το απαγορευτικό χτύπησε τις Κυκλάδες

|

Ακυρώθηκαν τα σημερινά ακτοπλοαϊκά δρομολόγια λόγω των κάκιστων καιρικών συνθηκών που υπάρχουν στο Αιγαίο 

Δεμένα στα λιμάνια παραμένουν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, τα περισσότερα πλοία, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη. Οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την ομαλή αναχώρηση των εκδρομέων του Πάσχα, οι οποίοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία για να ενημερωθούν για το εάν εκτελούνται τα δρομολόγια. ι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την ομαλή αναχώρηση των εκδρομέων του Πάσχα, οι οποίοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία για να ενημερωθούν για το εάν εκτελούνται τα δρομολόγια. Σύμφωνα με την ΕΜΥ θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται σε βορειοανατολικό Αιγαίο, νότιο Ευβοϊκό, Στενό Καφηρέα, Κεντρικό νοτιοανατολικό νοτιοδυτικό Αιγαίο, Ικάριο, Κρητικό, Καρπάθιο και θάλασσα Σάμου.

Ειδικότερα, από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κρήτη – Κυκλάδες – Δωδεκάνησα.  Και βέβαια ούτε κουβέντα για ταχύπλοα…

Κανονικά θα αποπλεύσουν το «Νήσος Μύκονος» (16.00) και το «Speed Runner» (16.30), ενώ κανονικά εκτελούνται και τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό.

Το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων.

Blue Star Ferries

Με ανακοίνωσή της, η Blue Star Ferries ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, τα δρομολόγια των πλοίων της διαμορφώνονται ως εξής:

*«Διαγόρας»: Το δρομολόγιο του πλοίου, από Πειραιά 15:00 για Κάλυμνο-Κω-Νίσυρο-Τήλο-Σύμη-Ρόδο-Καστελόριζο και επιστροφή, δεν θα εκτελεστεί. Το πλοίο θα αναχωρήσει το Μ.Σάββατο 11/04/15, από Πειραιά 07:00 για Κάλυμνο (17:20-17:40), Κω (18:40-19:10), Νίσυρο (20:25-20:45), Τήλο (21:55-22:15), Σύμη (23:45-00:05 επομένης), Ρόδο (01:35-02:00), Καστελόριζο 05:40.

*«Blue Star Naxos»: Το δρομολόγιο του πλοίου, από Πειραιά 17:30 για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Δονούσα-Αιγιάλη (Αμοργό)-Αστυπάλαια και επιστροφή, ακυρώνεται.

*«Blue Star 2»: Το δρομολόγιο του πλοίου, από Πειραιά 18:00 για Σαντορίνη-Κω-Ρόδο και επιστροφή, ακυρώνεται.

*«Blue Star Patmos»: Το δρομολόγιο του πλοίου, από Πειραιά 20:00 για Ψαρά-Χίο-Μυτιλήνη και επιστροφή, ακυρώνεται. Το πλοίο θα αναχωρήσει τη Μ. Παρασκευή 10/04/15, από Πειραιά 22:00 για Ψαρά (04:20-04:40 επομένης), Χίο (07:00-07:30), Μυτιλήνη 09:55.

*«Blue Star Paros»: Το δρομολόγιο του πλοίου, από Πειραιά 21:00 για Πάρο-Νάξο και επιστροφή, ακυρώνεται.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

*«Blue Star Delos»: Το δρομολόγιο του πλοίου, από Πειραιά 07:25 για Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη και επιστροφή, ακυρώνεται.

*«Blue Star 1»: Το δρομολόγιο του πλοίου, από Πειραιά 09:00 για Σύρο-Μύκονο και επιστροφή, ακυρώνεται.

*«Blue Star Paros»: Το δρομολόγιο του πλοίου, από Πειραιά 09:00 για Τήνο-Μύκονο-Νάξο και επιστροφή, ακυρώνεται.

*«Blue Star Naxos»: Το πλοίο θα αναχωρήσει από Πειραιά 22:00 (αντί 17:30) για Πάρο (02:20-02:40 επομένης), Νάξο (03:25-03:45), Ηρακλειά (04:45-04:55), Σχοινούσα (05:00-05:10), Κουφονήσι (05:40-05:50), Κατάπολα (Αμοργό) (06:30-07:00), Νάξο (08:40-09:30), Πάρο (10:15-10:45), Πειραιά 15:00.

HellenicSeaways

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το Ε/Γ-Ο/Γ «Αριάδνη» της «HellenicSeaways» παραμένει στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δρομολόγια της Μ.Πέμπτης, 20:00 από Μυτιλήνη για Χίο-Πειραιά, και της Μ.Παρασκευής, 12:30 από Πειραιά για Χίο-Μυτιλήνη, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα. Εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, το πλοίο θα εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο τη Δευτέρα, 13:00 από Μυτιλήνη για Χίο-Πειραιά. Οι επιβάτες ενημερώνονται με μέριμνα της εταιρείας.

Στο λιμάνι της Ραφήνας το απαγορευτικό απόπλου ισχύει από τις 5.30 το απόγευμα της Μ.Πέμπτης.

Από το Λαύριο, το δρομολόγιο του Aqua Spirit, που ήταν προγραμματισμένο για τις 15:00 για Κέα, Κύθνο, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Ιο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη, πιθανότατα δεν θα πραγματοποιηθεί.
Κίνηση

Να σημειώσουμε ότι χθες, Μεγάλη Τετάρτη 08/04/2015 αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά για διάφορα νησιά του Αιγαίου 17.828 επιβάτες με 17 δρομολόγια πλοίων, έναντι 16.892 πέρυσι Μ.Τετάρτη 16/04/2014.

Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν τη Μεγάλη Τετάρτη 08/04/2015 9 δρομολόγια πλοίων ενώ αναχώρησαν 3.396 επιβάτες έναντι 4.330 πέρυσι 16/04/2014.

Από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν χθες 5 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1045 επιβάτες.

Για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά είχαν προγραμματιστεί 19 δρομολόγια, τη Μεγάλη Παρασκευή 17, το Μεγάλο Σάββατο 8 και την Κυριακή του Πάσχα 4.

Από το λιμάνι της Ραφήνας σήμερα είχαν προγραμματιστεί 11 δρομολόγια, τη Μεγάλη Παρασκευή 10, το Μεγάλο Σάββατο 6 και την Κυριακή του Πάσχα ένα.

Και τέλος από το λιμάνι του Λαυρίου είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 8 δρομολόγια, 5 τη Μεγάλη Παρασκευή και 4 το Μεγάλο Σάββατο. Για την Κυριακή του Πάσχα δεν υπάρχει ακόμα προγραμματισμός
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: 10 χρόνια «ελληνικού ήχου» και συναυλία στην Κέρο

Από τις 20 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, το φεστιβάλ γιορτάζει τη δεκαετία του με επτά συναυλίες και αποκορύφωμα τη μυσταγωγική βραδιά στην Κέρο.

Εκδήλωση Κλασικής Μουσικής στην Παναγία Εκατονταπυλιανή για τα 100 χρόνια του Συλλόγου Παρίων – Αντιπαρίων

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου και του κουαρτέτου εγχόρδων «Αέναο», τιμήθηκε η ιστορία και η προσφορά του Συλλόγου «Η Εκατονταπυλιανή»

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Καταγγελίες για ακατάλληλες εγκαταστάσεις, απαντήσεις on camera από τον Φώτη Μαυρομμάτη (video)

Στο προσκήνιο οι συνθήκες φοίτησης μαθητών με αναπηρία στη Νάξο – Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση, τι απαντά ο αντιδήμαρχος Παιδείας. (video)

Νάξος: Πρόσκληση στους κατόχους voucher για εγγραφή στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ανακοίνωση – Πρόσκληση για εγγραφές με voucher στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τις Δομές ΚΔΑΠ

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος – Χαλκί: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για κλοπή της Ελληνικής σημαίας από το Μνημείο Ηρώων

Σοβαρό περιστατικό προσβολής συμβόλων – Στα χέρια της Αστυνομίας οι δράστες - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αμοργός – Γιορτή Ξεροτήγανου: Απόψε (02/09) ένα γλυκό έθιμο που έγινε θεσμός

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου η Αιγιάλη γεμίζει με άρωμα μελιού, κανέλας και μουσικής (αφίσα)

Αρχαία Αρκεσίνη στην Αμοργό: Από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο έως το Ενετικό Καστέλι

Από τις πρώτες ιδιότυπες πόλεις των Κυκλάδων μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο, μια μοναδική ιστορική διαδρομή πάνω σε λείψανα αιώνων.

Τήνος: Ομόφωνο ψήφισμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου ζητά από την κυβέρνηση την πλήρη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2022/542 για τη στήριξη της νησιωτικότητας.

Ιταλία – Ισπανία: Μεγάλο ντέρμπι στη Λεμεσό, προβάδισμα για τη «Ρόχα»

Η μάχη της 4ης αγωνιστικής στο Eurobasket 2025 αναμένεται συναρπαστική – Η Ισπανία δείχνει να βρίσκει ρυθμό και ποντάρει στη «βαριά φανέλα» της.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.