Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΑντίπαρος: Πωλήθηκαν πέντε βίλες έναντι 42 εκατ. ευρώ

Αντίπαρος: Πωλήθηκαν πέντε βίλες έναντι 42 εκατ. ευρώ

|

Μπορεί τα πρώτα σοβαρά χιόνια να πέφτουν στα ελληνικά βουνά και οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα να είναι πλέον ξεκάθαρα χειμωνιάτικες, ωστόσο οι συναλλαγές σε πολυτελή εξοχικά ακίνητα στη νησιωτική χώρα δεν έχουν σταματήσει.

Πριν από μερικές μέρες μάλιστα ολοκληρώθηκε αγοροπωλησία που θέτει τον πήχυ για τα εξαιρετικής ποιότητας και τοποθεσίας παραθεριστικά ακίνητα σε υψηλότατα επίπεδα. Ειδικότερα πωλήθηκαν μαζί, έναντι τιμήματος που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται στα 42 εκατ., πέντε βίλες στην Αντίπαρο που βρίσκονται σε έκταση 36 στρεμμάτων συνολικά. Πρόκειται για τρεις βίλες πέντε υπνοδωματίων και άλλες δύο βίλες επτά υπνοδωματίων ποιοτικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από κτηματομεσιτικές πηγές, σε παραθαλάσσια περιοχή στην ανατολική ακτή του νησιού.

Πωλητής είναι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς, ο οποίος έχει τοποθετηθεί εδώ και χρόνια στην αγορά ακινήτων της Αντιπάρου και διαθέτει ακόμα αρκετές σημαντικές ιδιοκτησίες εκεί. Αγοραστής είναι ο επίσης εφοπλιστής Ιωάννης Μαρτίνος, υιός του Ντίνου Μαρτίνου, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός και για την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής ναυτιλιακής πλατφόρμας Signal Maritime.

Η συγκεκριμένη περιοχή της Αντιπάρου φιλοξενεί κι άλλα υψηλής ποιότητας ακίνητα μεταξύ των οποίων και το θερινό σπίτι του Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Τομ Χανκς. Μάλιστα, και ο Τομ Χανκς αγόρασε πρόσφατα δεύτερο ακίνητο στην περιοχή, ενώ λίγο βορειότερα διατηρεί βίλα και ο αγοραστής των πέντε ακινήτων, Ιωάννης Μαρτίνος. Οι καλές περιοχές του νησιού και τα ποιοτικά ακίνητα πετυχαίνουν ολοένα και υψηλότερες τιμές.

Ωστόσο η κινητικότητα αυτή έχει βγάλει στην αγορά και άλλα χαμηλότερης ποιότητας ακίνητα, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν τη δημοφιλία του νησιού. Ανθρωποι με γνώση της αγοράς επισημαίνουν όμως ότι ζητούνται εξωπραγματικά τιμήματα για ακίνητα χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γεγονός που θέτει σε ρίσκο το σύνολο της αγοράς. Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως το ελληνικό γραφείο της Sotheby’s International Realty έχει δημοσιευμένες αγγελίες για έξι βίλες στην Αντίπαρο με τιμές που ξεκινούν από 1,5 εκατ. έως και 6,7 εκατ., ενώ ορισμένα εκ των μεγαλύτερων δεν έχουν καν δημοσιευμένες τιμές.

Πολλοί πιστεύουν πως, όπως και στη Μύκονο φέτος έτσι και στην Αντίπαρο το επόμενο διάστημα, οι τιμές θα σταθεροποιηθούν ή και θα διορθωθούν και μόνο τα πολύ υψηλής ποιότητας και χαρακτηριστικών παραθεριστικά ακίνητα θα συνεχίσουν να ξεχωρίζουν.

Το Παρατηρητήριο Τιμών Εξοχικής Κατοικίας, που επιμελείται η Geoaxis, εταιρεία πιστοποιημένων εκτιμητών ακινήτων, υπολογίζει πως οι τιμές πώλησης εξοχικών κατοικιών στα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων βρέθηκαν φέτος στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας δεκαετίας. Μάλιστα, η τάση είναι ανοδική. Το 2023 υπήρξε η πέμπτη διαδοχική χρονιά κατά την οποία καταγράφηκε αύξηση τιμών των εξοχικών κατοικιών σε δημοφιλή νησιά. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται στα υπερπολυτελή ακίνητα μοναδικών χαρακτηριστικών.

Με βάση την ανάλυση της Geoaxis, η μέση τιμή πώλησης πολυτελών κατοικιών στη Μύκονο ανέρχεται σε 13.360 ευρώ/τ.μ., στη Σαντορίνη σε 11.270 ευρώ/τ.μ., στην Πάρο σε 8.000 ευρώ/τ.μ. και στην Τζια σε 5.460 ευρώ/τ.μ. Αξιοσημείωτη είναι, ευνόητα ίσως, η διαφορά που καταγράφεται στις διάμεσες τιμές ζήτησης μεταξύ πολυτελών και τυπικών κατοικιών. Ετσι, στη Μύκονο μια πολυτελής κατοικία μπορεί να κοστίζει μέχρι και 5,4 φορές περισσότερο από μια τυπική θερινή κατοικία, στη Σαντορίνη 5,5 φορές, στην Πάρο 3,9 φορές, στη Σέριφο 2,3 φορές και στην Κέα 2,8 φορές.

Με πληροφορίες από τη σελίδα Kathimerini.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Με φόρα από το 5-1 η «γαλανόλευκη» στο Καραϊσκάκης

Η Εθνική Ελλάδας μετά την πεντάρα στη Λευκορωσία υποδέχεται τη Δανία, σε ένα κρίσιμο τεστ για την πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.

Ενοικιάζεται ισόγεια κατοικία στο Καστράκι Νάξου με απεριόριστη θέα

Διαθέσιμη από Σεπτέμβριο 2025 έως Ιούνιο 2026 – Δύο υπνοδωμάτια, ενιαίος χώρος, μοναδική τοποθεσία

Νάξος – Πανηγυρίζει η Παναγία Θεοσκέπαστη στο Κάστρο: Μοναδικός ορθόδοξος ναός με ιστορία αιώνων

Η δίκλιτη εκκλησία μέσα στα τείχη του Ενετικού Κάστρου συνδέεται με την οικογένεια του Μάρκου Σανούδου και παραμένει ζωντανό μνημείο πίστης και παράδοσης.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κυκλάδων: Δωρεάν φοίτηση με τμήματα σε Νάξο & Σαντορίνη – Εγγραφές έως 15 Οκτωβρίου

Μια νέα ευκαιρία για ενήλικες που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση – Σε δύο χρόνια αποκτούν απολυτήριο Γυμνασίου, με δωρεάν φοίτηση και απογευματινά μαθήματα.

Κατερίνα Γιαννακά: «ΔΕΘ χωρίς νησιωτικότητα – Ο Μητσοτάκης θυμάται τα νησιά μόνο στις διακοπές»

Σφοδρή κριτική από το στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατίας για την απουσία ουσιαστικών μέτρων για τη νησιωτική Ελλάδα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου για τη νέα σχολική χρονιά

Με πατρική στοργή ο Σεβασμιώτατος απευθύνει ευχές σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, τονίζοντας την αξία της γνώσης, της αγάπης και της συνεργασίας.

Αντώνης Πιτταράς: «Η μείωση ΦΠΑ προσπέρασε ξανά τις Κυκλάδες»

Σφοδρή κριτική του Δημοτικού Συμβούλου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές – «Απουσία πίεσης, απουσία αποτελέσματος»

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας