Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΆνδρος: Στη 10άδα με τους ομορφότερους φάρους του κόσμου

Άνδρος: Στη 10άδα με τους ομορφότερους φάρους του κόσμου

|

Σε έναν πρωτότυπο κατάλογο με 24 προορισμούς από όλο τον κόσμο διακρίθηκε πρόσφατα η Άνδρος.

Απευθυνόμενοι στους Γάλλους ταξιδιώτες με ειδικά ενδιαφέροντα, οι συντάκτες της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας generationvoyage.fr συγκαταλέγουν το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με τον μοναδικό φάρο Τουρλίτη στην 10η θέση σε λίστα με όμορφες τοποθεσίες παγκοσμίως με φάρους που εντυπωσιάζουν και που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του αφιερώματος, «ο φάρος είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο ασφάλειας και καθοδήγησης. Αν και σταδιακά χάνουν τη χρησιμότητά τους, οι φάροι παραμένουν επικά μνημεία που καταδεικνύουν την ανθρώπινη εφευρετικότητα και ανθεκτικότητα. Οι περισσότεροι που σώζονται σήμερα είναι θαύματα αρχιτεκτονικής και μηχανικής που ακόμη προσελκύουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών».

Ο κατάλογος περιλαμβάνει περιοχές από την Ουαλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Χιλή, την Αργεντινή, την Ιρλανδία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Ταυτόχρονα, ο γαλλικός ιστότοπος που έχει εκατομμύρια αναγνώστες δημοσίευσε αναλυτικό ταξιδιωτικό άρθρο για την Άνδρο, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές πτυχές του κυκλαδίτικου προορισμού.

Το εκτενές αφιέρωμα ξεκινάει με τη Χώρα που «σε αντίθεση με άλλες κυκλαδίτικες πρωτεύουσες, διαφοροποιείται με τα υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά με κόκκινες κεραμοσκεπές. Τα πλακόστρωτα δρομάκια και η πλατεία Καΐρη με το μεγάλο μαρμάρινο, ιστορικό σιντριβάνι γοητεύουν τον κάθε επισκέπτη. Τα υπολείμματα του Κάτω Κάστρου στην άκρη της χερσονήσου της Χώρας από τον 13ο αιώνα, αποτελούν ένα από τα πιο φωτογενή σημεία του νησιού, ενώ τα μουσεία της Χώρας εντυπωσιάζουν με τις πλούσιες συλλογές τους. Η Άνδρος επιφυλάσσει ευχ​ριστες εκπλήξεις σε όλη την έκτασή της, όπως με το Μπατσί, ένα από τα πιο τουριστικά σημεία του νησιού που θυμίζει καρτ ποστάλ, το Γαύριο, το λιμάνι του νησιού που διατηρεί τον δικό του «χαρακτήρα» και πολλά ακόμη γραφικά χωριά που «ζουν» μέσα στο πράσινο.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι πανέμορφες παραλίες του νησιο​ύ με τα τιρκουάζ και πρασινογάλαζα νερά, το εντυπωσιακό δίκτυο μονοπατιών, τα αιωνόβια μοναστήρια με τους ιστορικούς θησαυρούς τους και η ιδιαίτερη τοπική κουζίνα με την φρουτάλια, την πεντανόστιμη ομελέτα να «κλέβει την παράσταση», είναι μερικά από τα διακριτά σημεία υπεροχής του προορισμού.

Σημείωνεται πως είχε προηγηθεί αναλυτική ενημέρωση για το νησί σε δημοσιογράφο του γαλλικού μέσου στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Βερολίνο, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από το γεγονός πως η Άνδρος παραμένει αυθεντική, χωρίς τον μαζικό τουρισμό άλλων νησιών.

«Η Άνδρος προσφέρει έναν συνδυασμό ποιοτικών εμπειριών που την καθιστούν μια εξαιρετική Κυκλαδίτικη επιλογή για χαλάρωση, διασκέδαση, παραθερισμό και δραστηριότητες μόλις δύο ώρες από την Ραφήνα. Σας προσκαλούμε στο δικό μας, ξεχωριστό καλοκαίρι», αναφέρει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου Νίκος Μουστάκας.

Πληροφορίες από: https://www.cnn.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κουφονήσια: Σκληρή απάντηση των επιχειρηματιών στον αντιδήμαρχο Οικονομικών

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων καταγγέλλει «λαϊκισμό και κακοδιαχείριση» – Αμφισβητεί την «κοινωνική πολιτική» του Δήμου και ζητά δίκαιη τιμολόγηση στο νερό

Εκπαίδευση: Ένας στους τέσσερις νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ζήτησε άδεια αμέσως μετά τον διορισμό

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλά για «δομικό πρόβλημα» που αφήνει κενά κάθε Σεπτέμβριο – Σχεδόν 30% οι άδειες στα νησιά του Αιγαίου

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ – Αυστηρότερες ποινές και εισαγωγή της έννοιας της υποτροπής

Από σήμερα εφαρμόζεται ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Τι αλλάζει για κινητό, κράνος, ζώνη, ταχύτητα και αλκοόλ

Κουφονήσια: 3.135 € από το Koufonisia Festival για τα παιδιά του νησιού

Οι εθελοντικές δωρεές του φετινού Φεστιβάλ στηρίζουν τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις

Ιάκωβος Καμπανέλλης: «Ο μπαμπάς ο πόλεμος» ζωντάνεψε στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ωδείου Τερψιθέας τίμησε τον Ναξιώτη δημιουργό με μια δυνατή σατιρική παράσταση

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Τέταρτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας φέτος

Μικρή Βίγλα ... 31 νεογέννητες χελώνες έφτασαν στη θάλασσα με τη βοήθεια εθελοντών και Λιμεναρχείου

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Κουφονήσια: Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς για τα «φουσκωμένα» τιμολόγια νερού (video)

Κατσαράς «Έπρεπε να γίνει εξορθολογισμός – Δεν θέλαμε η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες να μείνουν χωρίς νερό»

Κ. Μουστάκη για ΕΕΕΕΚ Νάξου: «Δεκατρία παιδιά μοιράζονται μια αίθουσα που δεν κάνει ούτε για καταφύγιο ζώων» (video)

Η Κατερίνα Μουστάκη στον ΣΚΑΪ για το ΕΕΕΕΚ Νάξου «Δεκατρία παιδιά μοιράζονται μια αίθουσα που δεν κάνει ούτε για καταφύγιο ζώων» – Έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας για άμεση λύση

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media