Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΑνάφη: Συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με υπουργούς για θέματα του νησιού

Ανάφη: Συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με υπουργούς για θέματα του νησιού

|

Στο πλαίσιο διαρκούς επικοινωνίας και συνεργασίας, ο Δήμαρχος Ανάφης κος Ιάκωβος Ρούσσος και η Αντιδήμαρχος κα Ευαγγελία Ρούσσου πραγματοποίησαν συναντήσεις με Υπουργούς για θέματα που αφορούν στους κατοίκους, στους επαγγελματίες καιστους επισκέπτες με κύριο στόχο την ανάπτυξη του νησιού, την ασφάλεια, και την ευημερία των κατοίκων  της νήσου.

Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 4 Φεβρουαρίου 2024 και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

  • ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος συζήτησαν με τον Υπουργό Αθλητισμού κο Ιωάννη Βρούτση το θέμα της ανακαίνισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού και το πρόβλημα έλλειψης εκπαιδευτικών. Η συζήτηση προχώρησε με θετική διάθεση συνεργασίας.
  • Οι Δημοτικοί Αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας κο Χρήστο Στυλιανίδη, με σκοπό να συζητήσουν για τη δρομολόγηση των πλοίων που εξυπηρετούν τη νήσο. Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα θετικά αποτελέσματα που επέφερε η δρομολόγηση του πλοίου BlueStarChios και του ζητήθηκε ο έγκαιρος προγραμματισμός των διαδρομών για τη διευκόλυνση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

  • οι Αιρετοί συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κο Θοδωρή Λιβάνιο, με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των έργων που εντάσσονται στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη για γρήγορη και αποτελεσματική εκτέλεση των έργων προκειμένου να προωθηθεί η ανάπτυξη του νησιού.
  • ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υγείας κ κ. Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματαέλλειψης υγειονομικού προσωπικού και ανέγερσης Περιφερειακού Ιατρείου. Συζητήθηκαν οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού και συμφωνήθηκε η λήψη απαραίτητων μέτρων καθώς και η επίσπευση διαδικασιών χρηματοδότησης που αφορούν στην δημιουργία νέων υποδομών υγείας στην Ανάφη.
  • Οι Δημοτικοί Αξιωματούχοι συναντήθηκαν με στελέχη του Κ.Κ.Ε όπου συζητήθηκε η χρηματοδότηση τεχνικής μελέτης για την ανέγερση ιστορικού – λαογραφικού μουσείου στην νήσο.
  • Τέλος, οι Αιρετοί επισκέφθηκαν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συναντήθηκαν με τον στρατηγό Μιχαήλ Κλούβα όπου συζητήθηκε η ολοκλήρωση του έργου «Πεδίο Προσγείωσης Μικρών Αεροσκαφών», έναέργο ιδιαίτερης σημασίας για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας από όλα τα μέρη. Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που σημειώθηκε και δεσμεύονται να συνεχίσουν την προσπάθεια για την ανάπτυξη και την ευημερία του νησιού.

Δήμος Ανάφης Δήμαρχος: κος Ιάκωβος Ρούσσος Αντιδήμαρχος: κα Ευαγγελία Ρούσσου

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.