Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΑμοργός - Υπόθεση Albert Calibet: Αναχώρηση αδελφού αγνοούμενου με υπόνοιες για εγκληματική...

Αμοργός – Υπόθεση Albert Calibet: Αναχώρηση αδελφού αγνοούμενου με υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια

|

Θυμωμένος και απογοητευμένος από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ δηλώνει ο αδερφός του 52χρονου Αμερικανού τουρίστα Albert Calibet, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί στην Αμοργό από τις 11 Ιουνίου, ημέρα που βγήκε για πεζοπορία.

Μιλώντας στο ABC ανακοίνωσε ότι σταματά τις έρευνες και εξέφρασε τον φόβο ότι ο αδερφός του έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Από την πλευρά της η σύντροφός του εξαφανισμένου Αμερικανού Debbie Leshane διαψεύδει την πληροφορία και επισημαίνει ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ελπίζοντας σε ένα θαύμα.

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνω την ολοκλήρωση της αναζήτησής μας για τον αγαπημένο μας Albert. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες και την αποφασιστικότητά μας, ο Albert παραμένει αγνοούμενος. Φοβάμαι ότι έχει διαπραχθεί εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν είχαμε κανένα σημάδι ζωής πουθενά στο νησί» είπε ο Oliver Calibet.

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο η Debbie Leshane όσο και ο αδερφός του εξαφανισμένου τουρίστα ήρθαν στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και ξεκινήσαν τις έρευνες αναζήτησης, στις οποίες συμμετείχαν και εθελοντές του τμήματος του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας, συναντήσαμε πολλά εμπόδια από τις ελληνικές αρχές, τα οποία δυσκόλεψαν την αναζήτησή μας και ενίσχυσαν την αγωνία μας. Υπήρξε ελάχιστη βοήθεια από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, φύγαμε από το νησί φοβούμενοι για την υγεία και την ασφάλειά μας, η ατελείωτη πεζοπορία στο νησί είχε τεράστιο αντίκτυπο στο σώμα μας» είπε στο αμερικανικό δίκτυο ο Oliver Calibet. Όπως πρόσθεσε οι ελληνικές αρχές δεν του επέτρεψαν να έχει καμία πρόσβαση στα δεδομένα του κινητού τηλεφώνου του αδερφού του.

«Δεν είναι αλήθεια, συνεχίζουμε»

Από την πλευρά της η σύντροφος του εξαφανισμένου διαψεύδει όσα λέει ο αδερφός του και τονίζει ότι οι έρευνες για τον αγαπημένο της συνεχίζονται.

Στην ομάδα του Facebook, Amorgos, όπου ενημερώνει καθημερινά για τις εξελίξεις η Debbie Leshane αναφέρει: «Διαβάζω ότι οι έρευνες για τον Albert Calibet σταμάτησαν. Δεν είναι αλήθεια. Ναι, η πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετείχαν στις έρευνες έφυγαν από το νησί, αλλά εγώ είμαι ακόμα εδώ και ψάχνω» γράφει.

«Η φίλη μου Diane, που είναι πολύ εξοικειωμένη με τα μονοπάτια πεζοπορίας από τη λίμνη Tahoe ήρθε και συμμετέχει στις έρευνες όπως και πολλοί ντόπιοι. Σηκωνόμαστε νωρίς, πεζοπορούμε και συναντιόμαστε με τους ντόπιους που μας καθοδηγούν. Στηρίξτε μας και προσευχηθείτε για ένα θαύμα» είπε.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Το Βήμα” 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπογεννητικότητα: Η Ελλάδα τρίτη χώρα σε απώλεια πληθυσμού σε ολόκληρο τον κόσμο (!!!)

Η Ευρώπη είναι η κατεξοχήν ήπειρος που χάνει σταθερά πληθυσμό, με τον αριθμό των Ευρωπαίων να συρρικνώνεται κατά 0,2% το 2023 έναντι του 2022.

Πρόταση Ημέρας: Αραμπιάτα, η «θυμωμένη» μακαρονάδα της Ρώμης

Ντομάτες, καυτερή πιπεριά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο συνυπάρχουν σε αυτό το εμβληματικό πιάτο της Ρώμης, την πικάντικη αραμπιάτα.

Ικανότητα ή τύχη είναι ο παράγοντας της επιτυχίας;

Τύχη ή επιδεξιότητα; Παιχνίδια που ισορροπούν ανάμεσα στα δύο

Golden Star Ferries: Ανεκτέλεστο και το απογευματινό δρομολόγιο του “Ανδρος Κουίν”

Στο λιμάνι της Ραφήνας θα παραμείνει σήμερα το "Ανδρος Κουίν" όπως ανακοίνωσε η Golden Star Ferries λόγω καιρικών συνθηκών

ΑΝΤ1 – Γ. Παπαδάκης: Μετά από 34 χρόνια λέει “Τέλος” στην εκπομοπή “Καλημέρα Ελλάδα” (video)

Γιώργος Παπαδάκης: «Δεν είμαι πια νέος» - Η ανακοίνωση για το τέλος του Καλημέρα Ελλάδα με δάκρυα (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Πολυώρη πρωινή διακοπή ρεύματος σε Μουτσούνα, Σχοινούσα και Κουφονήσι

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη (29/04) σε οικισμούς της Ανατολικής Νάξου Κουφονήσι και Σχοινούσα

Δήμος Αμοργού: Σκληρή απάντηση στη παράταξη “Νέα Πνοή” για το Π.Δ. 129/2025

Η Δημοτική Αρχή Αμοργού κατηγορεί τη παράταξη "Νέα Πνοή" για υποκρισία και διευκρινίζει ότι οι υφιστάμενες διατάξεις δόμησης παραμένουν σε ισχύ έως την ολοκλήρωση του ΤΠΣ.

ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων: Όχι στα ψίχουλα – Αγώνας για αξιοπρεπή ζωή και δουλειά: Ραντεβού την Πρωτομαγιά!

Σφοδρή αντίδραση στα "επιδόματα κοροϊδίας" και κάλεσμα από την ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μαΐου. - Πότε και που;

Spotify: Θα αυξήσει τη συνδρομή σε αρκετές χώρες

H μεγαλύτερη πλατφόρμα μουσικής στον κόσμο σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές σε χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής από τον Ιούνιο

Κέα: Παρουσίαση των πορισμάτων του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Κέας

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος του νησιού.

Νάξος: Καλό ταξίδι …Γιώργο, σου άξιζε ένα καλύτερο μέρος να ζήσεις

Μία φίλη και μέλος της Φιλοζωϊκής Νάξου αποχαιρετά με έναν ιδιαίτερο τρόπο μία γάτα που έφυγε... Διαβάστε το λόγο...

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Νάξος – Βασ. Κόκκοτας: Αντίο στο φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Γαλατερό

Ο πρώην Δήμαρχος Νάξου, Βασίλης Κόκκοτας αποχαιρετά το φίλο και συνεργάτη του στον Δήμο Νάξου Βαγγέλη Γαλατερό

Blue Star Ferries: 220 επιβάτες έβγαλαν εισιτήριο για Σύρο, ενώ πήγαιναν Πειραιά (!!!)

Επικράτησε το αδιαχώρητο όταν λίγο μετά τις 22:30 αφίχθη το Blue Star Mykonos καθώς στο λιμάνι περίμεναν 1.015 άτομα - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Aegean Airlines: Πτήση προς Ρόδο πήγε .. Κω, δεν προσγειώθηκε στη Νάξο

προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις της Aegean Airlines και Olympic Air λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Κυκλάδες: Πώς βρέθηκαν 155 επιβάτες του «Blue Star Μύκονος» να ταξιδεύουν για Πειραιά με εισιτήριο για Σύρο;

Οι επιβάτες αρνήθηκαν να αποβιβαστούν και ήθελαν να συνεχίσουν για Πειραιά, μολονότι το εισιτήριό τους είχε δηλωμένο τελικό προορισμό τη Σύρο

Νάξος: Πωλείται οικόπεδο έκτασης 750 m2 στο Χαλκί

Πωλητήριο σε ακίνητο (οικόπεδο) στην Κοινότητα Χαλκίου και κοντά στον δρόμο προς Μονή - Εκταση και τιμή, πληροφορίες εντός