Τρίτη, 15 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΑμοργός: "Φέρτε τον Αλμπερτ πίσω", οι σκέψεις της συντρόφου του Ντέμπι...

Αμοργός: “Φέρτε τον Αλμπερτ πίσω”, οι σκέψεις της συντρόφου του Ντέμπι Λεσέιν

|

Η πεζοπορία θα ήταν κοπιαστική, αυτό το γνώριζε καλά. Το είχε, εξάλλου, ξανακάνει. Μόνο που την τελευταία φορά που διέσχιζε τα αμοργιανά μονοπάτια ανάμεσα σε σκίνα, πουρνάρια και ασπαλάθους του άγριου μεσογειακού τοπίου, όπου μόνο οι ξερολιθιές μαρτυρούν κάπου – κάπου ανθρώπινη παρουσία, ήταν με τον Αλμπερτ.

Η Ντέμπι Λεσέιν, η σύντροφος του Αλμπερτ Κάλιμπετ που εξαφανίστηκε στην Αμοργό στις 11 Ιουνίου και έκτοτε αγνοείται, βρισκόταν στην Καλιφόρνια όταν έλαβε στο κινητό της ένα μήνυμα από εκείνον, το πρωί εκείνης της ημέρας -07.20, ώρα Ελλάδας. Της έδειχνε μια πεζοπορική πινακίδα, που υπολόγιζε τη διαδρομή προς Λαγκάδα στα πενήντα λεπτά περπατήματος και προς τη Χώρα σε κάτι περισσότερο από τέσσερις ώρες.

«Ο Αλμπερτ έλεγε πως η Αμοργός είναι ο τόπος που ο χρόνος σταματάει», λέει η Ντέμπι Λεσέιν στην «Καθημερινή» από την Αμοργό όπου βρέθηκε αμέσως μετά την δήλωση εξαφάνισής του, για να συμμετέχει και η ίδια στις επιχειρήσεις εντοπισμού του. Εκτοτε, η κούραση της καθημερινής διάσχισης του έντονου ορεινού ανάγλυφου του νησιού θα υποβιβαζόταν από τη συνεχή αγωνία. «Τον ψάχνουμε από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου. Είμαι συντετριμμένη», λέει, καθώς ο χρόνος εκεί όχι μόνο πια δεν σταματάει, αλλά κυλάει ολοένα πιο αμείλικτα.

«Ο Aλμπερτ έλεγε πως η Αμοργός είναι ο τόπος που ο χρόνος σταματάει»-1
Η Ντέμπι Λεσέιν δείχνει τη διαδρομή που ακολούθησαν οι διασώστες

«Φέρτε τον Αλμπερτ σπίτι»

Αν όλα είχαν πάει βάση σχεδίου, ο Αλμπερτ και η Ντέμπι θα συναντιόνταν στην Ιο στις 20 Ιουνίου. Εκείνος είχε φύγει για την Ελλάδα ήδη από τις 5 του μήνα. Μαζί θα ταξίδευαν στην Ελλάδα, στην Ισπανία, και πάλι πίσω στην Ελλάδα για να πάρουν την πτήση για το σπίτι τους στις ΗΠΑ, στις 5 του Αυγούστου. Η Αμοργός υπήρξε για χρόνια αγαπημένος προορισμός του 59χρονου. «Ο Αλμπερτ λατρεύει την Ελλάδα. Οταν ερχόμαστε στην Αμοργό κάνουμε πεζοπορίες και παίρνουμε μαζί καρότα για τα γαϊδουράκια. Οταν δεν πεζοπορούμε έχουμε πάντα μαζί μια τσάντα με γατοτροφή για τις πολλές αδέσποτες γάτες του νησιού», λέει η Ντέμπι περιγράφοντας μερικά στιγμιότυπα των προηγούμενων ελληνικών καλοκαιριών τους.

Ο Αλμπερτ Κάλιμπετ υπηρέτησε ως αξιωματικός της αστυνομίας για 27 χρόνια. Τα τελευταία πέντε, μετά τη σύνταξή του είχε ζητήσει να απασχολείται στο Σώμα με μειωμένο ωράριο και χαιρόταν που το αίτημά του είχε γίνει αποδεκτό ακόμα μία χρονιά. «Εχει μια τεράστια καρδιά και θα κάνει τα πάντα για να είναι σίγουρος πως οι άνθρωποι γύρω του είναι ασφαλής και χαρούμενοι. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος σαν εκείνον, που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σώζοντας άλλους ανθρώπους, μπορεί να αφεθεί μόνος του σε ένα βουνό», λέει η Ντέμπι Λεσέιν.

Αγαπητός καθώς ήταν στην κοινότητά του στις όχθες του Ειρηνικού, οι συγγενείς και φίλοι του κατάφεραν να οργανώσουν μια καμπάνια χρηματοδότησης από τον κόσμο και να μαζέψουν περισσότερα από 45.000 δολάρια για να χρηματοδοτηθεί μια μικρή αποστολή διασωστών στην Ελλάδα. «Οταν φτάσαμε εδώ την Παρασκευή 14 Ιουνίου, φέραμε δύο έμπειρους διασώστες από την Καλιφόρνια. Έμειναν μία εβδομάδα και ήρθαν μετά άλλοι τέσσερις. Έφυγαν όλοι στις 26 Ιουνίου», εξηγεί η σύντροφός του.

Πίσω στις ΗΠΑ, η εξαφάνιση του Άλμπερτ Κάλιμπετ έχει απασχολήσει τοπικά Μέσα και οι δικοί του έχουν οργανώσει μια καμπάνια με κεντρικό σύνθημα «Φέρτε τον Άλμπερτ σπίτι». Αλλά κανείς τους δεν είναι βέβαιος σε ποιον απευθύνεται. Κανείς τους δεν μπορεί να πει τί πραγματικά του συνέβη.

Η επίμονη αναζήτηση

Η Ντέμπι Λεσέιν δεν έχει εικόνα της επιχείρησης εντοπισμού που στήθηκε με τη γνωστοποίηση της εξαφάνισής του. Αστυνομικές πηγές είπαν στην «Κ» ότι οι Αρχές του νησιού κινητοποιήθηκαν την ίδια εκείνη μέρα. Μέχρι την Παρασκευή επιχειρούσε στο νησί πραγματογνώμονας με δύο εκπαιδευμένους σκύλους, καθώς και οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες. «Έχουμε διαθέσει πολλούς πόρους», λέει πηγή της αστυνομίας. «Πυροσβέστες από τη Σύρο και την Αμοργό, ειδικά πεζοπόρα τμήματα. Τη δεύτερη μέρα η πυροσβεστική συνέδραμε με ελικόπτερο, ενώ πραγματοποιήθηκε και παραθαλάσσια έρευνα από το λιμενικό. Η αστυνομία διέθεσε δύο drones και σκύλο».

Μαζί με τις Αρχές κινητοποιήθηκαν και ιδιώτες. Ελικόπτερο εθελοντών από την Πάρο καθώς και σκάφη συνέδραμαν όσους αναζητούσαν τον Άλμπερτ Κάλιμπετ στο μονοπάτι 8 που φέρεται να είχε πάρει. Όμως η σύντροφός του θεωρεί ότι αν οι έρευνες θα είχαν βοηθηθεί αν είχε γίνει άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου. «Η αστυνομία έχει αιτηθεί στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να δοθούν στοιχεία από το τηλέφωνό του», είπε στην «Κ» η ίδια αστυνομική πηγή χωρίς όμως αυτό να έχει διεκπεραιωθεί σχεδόν 20 μέρες μετά την εξαφάνισή του.

«Ο Aλμπερτ έλεγε πως η Αμοργός είναι ο τόπος που ο χρόνος σταματάει»-2
Η Ντέμπι Λεσέιν βλέπει υλικό από drone που της παραχώρησαν εθελοντές στην Αμοργό

 

Ο Αλμπερτ Κάλιμπετ εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη. Στο μικρό νησί των Κυκλάδων οι κάτοικοι λένε πως αν τον βλέπανε θα τον αναγνώριζαν. Οι Αρχές δεν έχουν καθόλου στοιχεία που να υπονοούν εγκληματική ενέργεια. Μέλη της οικογένειάς του έχουν αναχωρίσει για Αμερική. Η Ντέμπι Λεσέιν παραμένει στην Αμοργό και αναζητά εθελοντές για να συνεχίσει να ψάχνει για τον Άλμπερτ. «Σκοπεύαμε να πάμε ένα ταξίδι μαζί τον Σεπτέμβριο. Είχαμε κάνει πλάνα μέχρι και την Πρωτοχρονιά. Ζούσαμε τη ζωή και απλώς κάναμε σχέδια», λέει.

Με πληροφορίες από τη σελίδα kathimerini.gr 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Ο Κώστας Μακεδόνας έρχεται (16/07) για μια βραδιά γεμάτη μουσική και συναίσθημα

Ο αγαπημένος ερμηνευτής έρχεται την Τετάρτη 16 Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία στον Μουσικό Περίβολο, με τη συμμετοχή της Χριστιάνας Γαλιάτσου

«ΜΗΛΩΣΙΑ 2025» στο Φιλώτι: Αθλητισμός, μνήμη και πολιτισμός (πλήρες πρόγραμμα)

Το Φιλώτι τιμά πρόσωπα και παραδόσεις μέσα από δυναμικές διοργανώσεις του Συλλόγου «ΖΕΥΣ» – Ένα πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα για όλους

Πάρος: Ώρα μηδέν για τη νέα δομή υγείας, δύο εκτάσεις στο τραπέζι, αποφασίζει το Υπουργείο

Ομόθυμη η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για σύγχρονες υγειονομικές υποδομές – Το κάλεσμα του Δήμου Πάρου για τεχνική και νομική αξιολόγηση από τις αρμόδιες αρχές

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών ο εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο

Αρχιερείς, τοπικές αρχές και ευλαβείς προσκυνητές τίμησαν τον Άγιο Νικόδημο στην πατρίδα του, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό στην πόλη της Νάξου

Τήνος – Μελωδίες και μήνυμα ζωής στην Τήνο: Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού από τη Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών

Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μουσική και ανθρωπιά, με παράλληλη δράση στήριξης της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από τον Σύλλογο Γυναικών Τήνου

Νικοδήμεια 2025: Λαμπρός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία σε Χώρα Νάξου και Γλινάδο

Με πάνδημη συμμετοχή, λαμπρές παρουσίες Ιεραρχών και την υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας εορτάστηκε ο Αγιορείτης Άγιος σε Χώρα και Γλινάδο

Σίριους – Μιάλμπι: Κλείνει τον πρώτο γύρο με… διπλασιασμό!

Σίριους – Μιάλμπι: Όλα δείχνουν... διπλό! Η φορμαρισμένη Μιάλμπι στοχεύει κορυφή στην Allsvenskan με νίκη στην Ουψάλα. Ανάλυση, στατιστικά και στοίχημα.

Ποντάροντας πέρα από την παραλία: Γιατί οι νησιώτες επιλέγουν το Hexabet από το σπίτι

Ποντάροντας Πέρα από την Παραλία: Γιατί οι Νησιώτες Επιλέγουν το Hexabet από το Σπίτι

Νάξος – Γλινάδο: Παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας, η λειτουργία στον Αγιο Νικόδημο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου στο Γλινάδο Νάξου, τιμώντας την παραμονή της εορτής του Αγίου.

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Ο κυρ Θόδωρας και τα donats του Αγίου Προκοπίου, 31 καλοκαίρια σε μία παραλία

Στην άμμο της Νάξου, ο ήχος «donuts, βρε donuts» δεν είναι απλώς κάλεσμα για λουκουμάδες, είναι η φωνή του ίδιου του καλοκαιριού. Μια ιστορία με αλάτι, ιδρώτα και πολλή αγάπη.