Από την ημέρα που έφυγε ο Χρήστος Ροϊλός – διοικητής της 2ης ΥΠΕ – από την Αμοργό, έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη του επίσκεψη, η αλήθεια είναι ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο όσον αφορά την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αμοργού. Είχαμε τη δέσμευση ότι θα γίνει πρόσληψη επικουρικής νοσηλεύτριας όπως και μόνιμου διοικητικού προσωπικού…
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η πρόσληψη πληρώματος ασθενοφόρου, επισημοποιείται και η παράταση παραμονής για τουλάχιστον έξι ακόμη μήνες, του Γενικού Γιατρού κου Καραλοϊζου, με δυνατότητα μάλιστα περαιτέρω παράτασης. Αλλά και σήμερα με τη .. βούλα έχουμε τη πρώτη υπόσχεση να γίνεται πραγματικότητα: Ιδιώτης γιατρός επιστρέφει και πιάνει δουλειά.
Αμοργός – Κ. Υγείας: Ενίσχυση δυναμικού με ιδιώτη γιατρό που πιάνει άμεσα.. δουλειά
Οπως διαβάζουμε στη σχετική ανάρτηση – ενημέρωση στη σελίδα του Κέντρου Υγείας Αμοργού με την υπογραφή της Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, Ιωάννας Συνοδινού:
“Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την επιστροφή της γενικής ιατρού Κας Αναστασίας Κιοσσέ στο Κέντρο Υγείας Αμοργού, έπειτα από τη σύναψη σύμβασης με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ).
Η γιατρός υπηρέτησε στο Κέντρο Υγείας Αμοργού μέχρι πριν λίγα χρόνια, οπότε και αποφάσισε να συνεχίσει την επαγγελματική της πορεία ως ιδιώτης γιατρός στο νησί. Όμως, παρέμεινε κοντά στους κατοίκους και εξακολούθησε να προσφέρει τις ιατρικές της υπηρεσίες στην τοπική κοινωνία.
Η Κα Κιοσσέ είναι η οικογενειακή γιατρός των περισσότερων κατοίκων του νησιού, καθώς έχει αναλάβει τη φροντίδα πολλών από εμάς μέσω του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας. Η βαθιά γνώση των αναγκών των Αμοργιανών και η πολυετής της εμπειρία την καθιστούν πολύτιμη για τη δομή μας.
Με τη νέα της σύμβαση, επιστρέφει για να προσφέρει τις υπηρεσίες της δωρεάν στους πολίτες μέσω του Κέντρου Υγείας, για τον επόμενο τουλάχιστον ένα χρόνο. Η γιατρός θα βρίσκεται στο ΚΥ για την κάλυψη τριών εφημεριών κάθε μήνα και ενός τακτικού ιατρείου εβδομαδιαίως, ενισχύοντας σημαντικά τη λειτουργία της δομής και καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες του νησιού.
Ευχαριστούμε θερμά τη γιατρό για την επιστροφή της στο Κέντρο Υγείας Αμοργού και την προσφορά των υπηρεσιών της προς όφελος όλων των κατοίκων και των επισκεπτών.Η στήριξή της αποτελεί πολύτιμη ενίσχυση για τη δομή μας.
Ευχαριστούμε τη 2η ΥΠΕ κ τον διοικητή μας Κο Ροιλό για τις άμεσες ενέργειες !
Ως διοίκηση του ΚΥ συνεχίζουμε τις προσπάθειες ενδυνάμωσης του προσωπικού και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας”.