Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςΑμοργός: Απάντηση από τη Δημοτική Αρχή για την καταγγελία διάνοιξης αγροτικής οδού

Αμοργός: Απάντηση από τη Δημοτική Αρχή για την καταγγελία διάνοιξης αγροτικής οδού

|

“Δυστυχώς την δεύτερη κιόλας ημέρα και ενώ η διάνοιξη γίνονταν στο αδειοδοτημένο τμήμα του δρόμου μας διαβιβάστηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος Νάξου καταγγελία της δημοτικής συμβούλου της παράταξης της μειοψηφίας προς όλες τις υπηρεσίες Αρχαιολογία, Δασαρχείο, Τμήμα Πολιτισμού Περιφέρειας, Διεύθυνση Υδάτων, Εισαγγελία, κ.α. για «παράνομη διάνοιξη».  H δημοτική σύμβουλος δεν μπήκε καν στον κόπο να επικοινωνήσει με την τεχνική υπηρεσία για να λάβει, ως συνηθίζει, ενημέρωση για το έργο, πόσο μάλλον να κοινοποιήσει την καταγγελία της και στον δήμο για να αναζητήσουμε τους δράστες!!!”

Ποιος το αναφέρει και γιατί; Ο λόγος στην Δημοτική Αρχή Αμοργού, που απαντάει στα δημοσιεύματα και καταγγελίες για διάνοιξη αγροτικής οδοποιίας σε περιοχή Λεβρωσσό – Ψιλή Αμμο.

Αμοργός: Πραγματοποιήθηκε διάνοιξη δρόμου εν μέσω σεισμικών δονήσεων;

Γίνεται αναφορά στην κα Ελευθερία Ψυχογιού με τον Δήμαρχο κο Καραϊσκό στη προσωπική του σελίδα να σημειώνει ” Εμείς εργαζόμαστε με κάθε μέσο που διαθέτουμε για να υλοποιήσουμε το όραμα που μας εμπιστεύτηκε η Αμοργός …..πάντα με ψυχραιμία και εργατικότητα…….και άλλοι σκορπούν τον πανικό με κραυγές για να κερδίζουν μόνο εντυπώσεις!!!”

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Δήμου Αμοργού αναφέρει: 

Η αδειοδότηση της αγροτικής οδοποιίας Λεβρωσσό – Ψιλή Άμμος ολοκληρώθηκε με την έκδοση των ΠΠΔ το 2018. Από το 2019 μέχρι σήμερα ο Δήμος μας προσπάθησε δύο φορές να εντάξει σε χρηματοδότηση το έργο αυτό χωρίς αποτέλεσμα: στο Α. Τρίτσης (το πρόγραμμα ανεστάλη προσωρινά χωρίς να έχουμε την απόφαση ένταξης) και στο ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου για οδούς που δίνουν πρόσβαση σε τοπόσημα (στο οποίο εντάχθηκε μόνο η βελτίωση της οδοποιίαςΜοναστήρι – Αγία Άννα).

Στις 24 Νοεμβρίου 2024 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δημοσίευσε πρόσκληση για την χρηματοδότηση βελτίωσης υφιστάμενης αγροτικής οδοποιίας. Ο Δήμος μας υπέγραψε σχετική σύμβαση με τοπικούς χωματουργούς για την διάνοιξη της οδοποιίαςΛεβρωσσός – Ψιλή Άμμο όπως και της επίσης αδειοδοτημένης οδοποιίας Ασφοντηλίτης – Χάλαραπροκειμένου να υποβάλει εμπρόθεσμα στο σχετικό πρόγραμμα με προθεσμία υποβολής 17/01/2025. Παράλληλα αποστείλαμε σύμφωνα με την αδειοδότηση του έργου τα σχετικά αιτήματα στο Δασαρχείο και την Αρχαιολογία για την έκδοση των σχετικών πρωτοκόλλων εγκατάστασης και της ενημέρωσης, που απαιτούνται πριν την επέμβαση. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα παρατάθηκε μέχρι τις 28/02/2025 . Έχοντας υπογράψει πριν από λίγες ημέρες το σχετικό πρωτόκολλομε την Δασική Υπηρεσία κινηθήκαμε στην διάνοιξη της οδού.

Στο σημείο εκκίνησης του δρόμου και προκειμένου να μην προβούμε σε εκτεταμένους εκβραχισμούς σύμφωνα με την μελέτη, κάτι που θα υποβάθμιζε το συγκεκριμένο σημείο, αφού γύρω του υπάρχουν δύο μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα, ενώ έχει ήδη αδειοδοτηθεί και μια ακόμα μονάδα, κρίθηκε σκόπιμο να μπαζωθεί το κομμάτι βόρεια από την τελευταία στροφή της οδού προς Λεβρωσσό, ώστε να δημιουργηθεί σχετική πρόσβασημήκους περίπου 30μέτρων προς την αδειοδοτημένη χάραξη, λαμβάνοντας και μέριμνα για την ανεμπόδιστη διέλευση των όμβριων υδάτων. Παράλληλα είχαμε ήδη ζητήσει από τοπικό μηχανικό να αποτυπώσει την σχετική αλλαγή και να την προωθήσουμε στις υπηρεσίες για τροποποίηση της εγκεκριμένης μελέτης, μεταφέροντας επιπλέον και το πρώτο τεχνικό απορροής από το σημείο της αρχικής χάραξης στο νέο σημείο εκκίνησης του δρόμου.

Δυστυχώς την δεύτερη κιόλας ημέρα και ενώ η διάνοιξη γίνονταν στο αδειοδοτημένο τμήμα του δρόμου μας διαβιβάστηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος Νάξου καταγγελία της δημοτικής συμβούλου της παράταξης της μειοψηφίας προς όλες τις υπηρεσίες Αρχαιολογία, Δασαρχείο, Τμήμα Πολιτισμού Περιφέρειας, Διεύθυνση Υδάτων, Εισαγγελία, κ.α. για «παράνομη διάνοιξη» στην οποία αναφέρονται:

H δημοτική σύμβουλος δεν μπήκε καν στον κόπο να επικοινωνήσει με την τεχνική υπηρεσία για να λάβει, ως συνηθίζει, ενημέρωση για το έργο, πόσο μάλλον να κοινοποιήσει την καταγγελία της και στον δήμο για να αναζητήσουμε τους δράστες!!!

Αναφορικά με την παρέμβαση, στα πλαίσια και της αποτύπωσης της τροποποίησης, είχαμε ήδη λάβει προφορική ενημέρωση από τις υπηρεσίες, τόσο ότι δεν υπάρχουν αρχαιότητες στην περιοχή, όσο και ότι δεν υφίσταται εκεί κάποιο «κεντρικό ρέμα», παρά στα όσα σκοπίμως και εσφαλμένα αναφέρεται η δημοτική σύμβουλος, προκειμένου για να τρομοκρατήσει. Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε ως φορέας την σχετική τροποποίηση στο αρμόδιο τμήμα περιβάλλοντος, για να λάβει την σχετική έγκριση και θα συνεχίσουμε με την διάνοιξη του νέου και περιβαλλοντικά φιλικότερου και ορθότερου δρόμου.

Σκοπός μας είναι όταν αξιολογηθεί η πρόταση μας από την αρμόδια για την χρηματοδότηση υπηρεσία, ο δρόμος να είναι υφιστάμενος.

Η οδοποιία αύτη, μεταξύ άλλων, θα δώσει και πρόσβαση στην παραλία Ψιλή Άμμο, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση και αξιοποίηση αυτής της πανέμορφης παραλίας, και κυρίως στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου ελεύθερου κάμπινγκ που λυμαίνεται την περιοχή.

Προφανώς αυτοί που κόπτονται για να μην γίνει ο δρόμος, τέτοιου είδους τουρισμό θέλουν για την Αμοργό, κρίνοντας μάλιστα και από αντίστοιχες συμπεριφορές στο πρόσφατο παρελθόν. Συμπεριφορές που οδήγησαν την δική μας παράταξη να τους αποπέμψει μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που ορίζει ο νόμος. Αυτό επιβάλει πρωτίστως ο σεβασμός στην λαϊκή επιταγή που λαμβάνουμε.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εικονική περιήγηση στον ναό του Απόλλωνα μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (vid)

Η τεχνολογία φέρνει στο φως τον αρχαίο ναό του 6ου αιώνα π.Χ., προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία περιήγησης και σύνδεσης με την ιστορία του κυκλαδικού πολιτισμού.

Η Τέχνη που ενώνει τα νησιά: Έρχεται η 3η Χορευτική Σύμπραξη Κυκλάδων στη Νάξο;

Μαθητές από 7 νησιά της Περιφέρειας ανεβαίνουν στη σκηνή με ψυχή, ταλέντο και φαντασία — Μια γιορτή πολιτισμού με επίκεντρο τον χορό και τη συνεργασία

Από την ταράτσα του Πύργου Μπαζαίου: Μια κραυγή για τη γη της Νάξου

Ένα βλέμμα στον πλούτο και την παρακμή της ναξιώτικης γης μέσα από τα μάτια ενός επισκέπτη – Μήνυμα αφύπνισης και ευθύνης

Κυκλάδες: Ισχυροί άνεμοι στο επίκεντρο και πάλι η Τήνος, τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα (πίνακας)

Ριπές που άγγιξαν τα 95 km/h την Κυριακή – Πού θα παραμείνουν τα 8 μποφόρ και τι προβλέπει η ΕΜΥ για τις Κυκλάδες τη Δευτέρα 23 Ιουνίου

Χίος σε πύρινο κλοιό: Τρία ανεξέλεγκτα μέτωπα – Εκκενώσεις, διακοπές ρεύματος και ενισχύσεις από όλη τη χώρα

Μεγάλη φωτιά στη Χίο: Εκκενώνονται διαδοχικά περιοχές – Εκατοντάδες πυροσβέστες στη μάχη – Έρευνες για εμπρησμό από τη ΔΑΕΕ

ΚΚΕ Νάξος: Συλλαλητήριο (22/06) ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Διαμαρτυρία στην Πλατεία Μανδηλαρά απόψε στις 7:00 μ.μ., με αίτημα την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις πολεμικές εξελίξεις στο Ιράν

Μια βραδιά ιστορικής μνήμης και διαλόγου στην Απείρανθο με τον συγγραφέα Δημήτρη Βεριώνη

Παρουσιάστηκε το βιβλίο "Θάνατοι στη Χούντα" παρουσία του συγγραφέα και πλήθους κόσμου στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού

Νάξος – Χαλκί: Ο “Αντίλαλος” δίνει φωνή στις γυναίκες του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη

Το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος» παρουσιάζει απόψε μια μουσική παράσταση-φόρο τιμής στους δύο μεγάλους Έλληνες δημιουργούς και στις γυναίκες-ηρωίδες των τραγουδιών τους

Αμοργός: Το “μαργαριτάρι του Αιγαίου” που κλέβει την καρδιά των Γάλλων

Αυθεντική, ήρεμη και μακριά από την πολυκοσμία, η Αμοργός αναδεικνύεται σε διαμάντι του ελληνικού καλοκαιριού μέσα από τα μάτια των γαλλικών ΜΜΕ

Στον αυτόματο πιλότο το ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες, έκκληση για μόνιμες λύσεις πριν να είναι αργά

Καλοκαίρι με εκατομμύρια επισκέπτες και 2-3 διασώστες ανά νησί – Οι Κυκλάδες σε κρίσιμο σταυροδρόμι για την υγεία και την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών.

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.