Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚυκλάδεςAEGEAN: Νέα δρομολόγια από τη νέα χρονιά. Στις προσθήκες και το Ηράκλειο...

AEGEAN: Νέα δρομολόγια από τη νέα χρονιά. Στις προσθήκες και το Ηράκλειο – Νάξος

|

Δυο νέοι προορισμοί εξωτερικού από Αθήνα και επτά νέες απευθείας πτήσεις εσωτερικού από περιφερειακές βάσεις αποτελούν τις πλέον πρόσφατες προσθήκες του δικτύου της AEGEAN για το 2025.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας από τις αρχές του νέου έτους η AEGEAN θα συνδέει την Αθήνα με το Ιράκ, με τις απευθείας πτήσεις από το Αεροδρόμιο της Αθήνας προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ερμπίλ να ξεκινούν στις 23 Φεβρουαρίου και να εκτελούνται δυο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 14 Απριλίου 2025, θα επανεκκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις της εταιρείας από την Αθήνα προς το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή με αεροσκάφη τύπου Airbus 320neo.

Στο δίκτυο εσωτερικού, η AEGEAN προχωρά στην προσθήκη τεσσάρων νέων απευθείας δρομολογίων από το Ηράκλειο προς τη Ρόδο, τη Νάξο, την Κέρκυρα και την Κω, ενώ από το νησί της Ρόδου θα εκτελούνται από τον Ιούνιο του 2025 και ακόμα δυο νέες απευθείας πτήσεις προς τα Χανιά και τη Σαντορίνη.

Πιο συγκεκριμένα, οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» προς το αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας» θα εκτελούνται καθημερινά, με την πρώτη πτήση να είναι προγραμματισμένη για το Μάρτιο του 2025, ενώ από τον Ιούνιο εκκινούν και τα δρομολόγια από το Ηράκλειο προς την Κω -με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις-, τη Νάξο και την Κέρκυρα, με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις αντίστοιχα.

Νάξος: Από την 1η Ιουνίου ξεκινάει η αεροπορική σύνδεση με Ηράκλειο

Οι πτήσεις που θα διασυνδέουν την Ρόδο με τα Χανιά θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφος ATR 42-600 δυο φορές την εβδομάδα και έχει ήδη προγραμματιστεί η αύξησή τους σε τέσσερις στα μέσα της τουριστικής περιόδου, ενώ οι πτήσεις από τη Ρόδο  προς τη Σαντορίνη θα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Τέλος, από τον Ιούνιο του 2025, η εταιρεία θα συνδέει απευθείας και τη βάση της Θεσσαλονίκης με το νησί της Σύρου, με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

Aegean Airlines: Επιστρέφει η σύνδεση Σύρου με Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι η AEGEAN ήδη από τον Οκτώβριο του 2024 έχει ενισχύσει τη δραστηριότητά της και στα υπάρχοντα δρομολόγια από Αθήνα προς Κωνσταντινούπολη (4 καθημερινά δρομολόγια) και προς Σμύρνη (5 εβδομαδιαία δρομολόγια) αντίστοιχα, ενώ με την έναρξη του θερινού προγράμματος 2025 προσθέτει νέες απευθείας πτήσεις από Ηράκλειο, Μύκονο, Ρόδο και Σαντορίνη προς Κωνσταντινούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο του 2025 και καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου το Ηράκλειο και η Σαντορίνη θα συνδέονται με την Κωνσταντινούπολη με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, οι οποίες θα αυξηθούν σε 4 την περίοδο αιχμής, ενώ από τον Ιούνιο του 2025 απευθείας πτήσεις από και προς την Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιούνται και από τη Μύκονο και τη Ρόδο (2 εβδομαδιαίες πτήσεις αντίστοιχα).

Σημειώνεται ότι η AEGEAN από τις αρχές του 2024 επιχειρεί προς το Λονδίνο, Heathrow καθημερινά με 4 πτήσεις, ενώ έχουν αυξηθεί οι συχνότητες των πτήσεων, οι προσφερόμενες θέσεις και η δραστηριότητα της εταιρείας σε περιοχές των Βαλκανίων, όπως τα Τίρανα και η Σόφια, αλλά και τη Σαουδική Αραβία, και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την προσθήκη ενός νέου απευθείας δρομολογίου από την Αθήνα προς το  ‘Αμπου Ντάμπι.

Αντίστοιχή αύξηση καταγράφεται  και σε άλλες παραδοσιακές αγορές ενδιαφέροντος του Ελληνικού κοινού, όπως το Βερολίνο, η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη και η Λισαβώνα. Τέλος υπενθυμίζεται ότι στις 13 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και οι νέες απευθείας πτήσεις της εταιρείας από την Αθήνα προς το Λας Πάλμας, ενώ από τις αρχές Ιουνίου, το Ηράκλειο θα συνδέεται απευθείας με το Μετς της Γαλλίας.

Σημειώνεται ότι οι πτήσεις είναι ήδη διαθέσιμες στα συστήματα κρατήσεων και οι επιβάτες μπορούν να προβούν στις κρατήσεις των εισιτηρίων τους στο aegeanair.com ή μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων.

Δρομολόγιο   Έναρξη Πτήσεων  Εβδομαδιαίες Πτήσεις   Ημέρες
Αθήνα – Ερμπίλ     23 Φεβρουαρίου 2025       2                 Τετάρτη, Κυριακή
Αθήνα – Μπακού   14 Απριλίου 2025    2    Δευτέρα, Παρασκευή (από Αθήνα) Τρίτη, Σάββατο (από Μπακού)

Δρομολόγιο     Έναρξη Πτήσεων   Εβδομαδιαίες Πτήσεις    Ημέρες
Ηράκλειο – Ρόδος    30 Μαρτίου 2025   7 Δευτέρα έως Κυριακή
Ηράκλειο – Νάξος  1 Ιουνίου 2025  2  Πέμπτη, Κυριακή
Ηράκλειο – Κέρκυρα  2 Ιουνίου 2025 2    Δευτέρα, Παρασκευή
Ηράκλειο – Κως   2 Ιουνίου 2025 3   Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή

Δρομολόγιο Έναρξη Πτήσεων Εβδομαδιαίες Πτήσεις Ημέρες
Ρόδος – Χανιά 18 Απριλίου 2025 2 έως 4 Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή
Ρόδος – Σαντορίνη 3 Ιουνίου 2025 3 Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο

Δρομολόγιο Έναρξη Πτήσεων Εβδομαδιαίες Πτήσεις Ημέρες
Θεσσαλονίκη – Σύρος  3 Ιουνίου 2025   3    Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.aegeanair.com.

Πληροφορίες από: https://www.amna.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Δύσκολος Φλεβάρης» στο Αιγαίο: τι λέει η Εύη Νομικού για Κολούμπο, σεισμούς και το να είμαστε tsunami ready

Η καθηγήτρια Γεωλογικής Ωκεανογραφίας του ΕΚΠΑ ξεδιαλύνει τι συνέβη στη Σαντορίνη, γιατί το Κολούμπο παραμένει το πιο «ζωντανό» ηφαίστειο της χώρας, ποιες περιοχές χρειάζονται σχέδιο τσουνάμι.

Αθηνιός σε φόρμα, Νάξος σε… προσπέραση: ο Αύγουστος γύρισε το παιχνίδι στη Σαντορίνη

Μετά από μήνες πτώσης, ο Αύγουστος ’25 έφερε άνοδο στην κίνηση του λιμανιού της Σαντορίνης (+6% συνολικά)· Ηράκλειο Νο1 προορισμός και η Νάξος… πάνω από τη Σαντορίνη σε Ιούλιο & Αύγουστο!

Κυκλάδες: «Η παιδεία δεν είναι κόστος» — Κοινή παρέμβαση συλλόγων εκπαιδευτικών και κάλεσμα σε απεργία 1/10

Δεκάδες κενά σε δασκάλους/νηπιαγωγούς, ελλείψεις στην Παράλληλη Στήριξη, στέγαση–μετακίνηση στα νησιά: τι ζητούν οι Σύλλογοι ΠΕ Άνδρου, Νάξου–Αμοργού, Πάρου–Αντιπάρου, Σύρου–Τήνου–Μυκόνου.

Αμοργός (Ενωση Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων δωματίων) στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι: «Είμαστε με τον Άνθρωπο»

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών δηλώνουν στήριξη στον απεργό πείνας (7η μέρα) και καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Η Ένωση Ξενοδόχων & Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αμοργού συνυπογράφει: «Δεν μας στερούν την ψυχή και την αξιοπρέπεια».

Ρευματοκλοπές στα νησιά: Έκρηξη 67% – πρόστιμα-μαμούθ και βάρος στους συνεπείς

Ιαν–Αυγ 2025: 15.554 περιστατικά, ζημιά 58,5 εκατ. €. Στο «κόκκινο» τουριστικοί προορισμοί – από ξενοδοχεία μέχρι σούπερ μάρκετ. Νέα αυστηρότερα μέτρα.

Κέα: Αναβάθμιση του δρόμου Κορρησίας–Ξύλων με χρηματοδότηση από το ΕΠΑ (1,45 εκατ. €)

Έργο βελτίωσης 4,78 χλμ. με ασφαλτόστρωση 6,5 μ., έργα απορροής και διορθώσεις καμπυλών — έναρξη 1/10/2025, ολοκλήρωση 30/09/2027.

Βοιωτία: 62χρονη φέρεται να έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη (!!!)

Η γυναίκα, στέλεχος σε ΚΕΠ, φέρεται να ομολόγησε ότι έκρυψε τον θάνατο το καλοκαίρι του 2023 και έθαψε τη μητέρα της σε χώρο δίπλα στο σπίτι· οδηγείται στον Εισαγγελέα Θηβών.

Κυκλάδες: Ένα έμφραγμα, τρία νησιά, μία σωτηρία στο Ιπποκράτειο (video)

Σίφνος → Σύρος (4–5 μέρες) → Μύκονος → Αθήνα: καταγγελίες της οικογένειας για χαοτικές διακομιδές και κενά στο σύστημα υγείας των νησιών.

Φθινοπωρινό reset στη Νάξο: Κλινική Διατροφή με επίκεντρο το Naxos Medical

Ο Κλινικός Διατροφολόγος Εμμανουήλ Νιάος επιστρέφει για συνεδρίες δύο ημερών — ιδανική ευκαιρία να «μεταφράσουμε» τις καλοκαιρινές συνήθειες σε ισορροπημένη καθημερινότητα.

Σαντορίνη: Η 5η Μαΐου καθιερώνεται επίσημη αργία προς τιμήν της Αγίας Ειρήνης

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 160/Α/18-9-2025. Από το 2026 και κάθε χρόνο, οι υπηρεσίες του Δήμου Θήρας θα παραμένουν κλειστές την 5η Μαΐου.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Ηρακλειά: Αντίδραση επαγγελματιών για τις αυξήσεις στο νερό, τι αναφέρουν, ποια απάντηση πήραν

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ηρακλειάς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις αυξήσεις στο κόστος ύδρευσης και ζήτησε δίκαιο επιμερισμό δαπανών ανά νησί.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.