Κυριακή, 17 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΤήνος: Ξεκινά άμεσα η επισκευή στο δρόμο Χώρας (Τήνου) - Αγίου Φωκά

Τήνος: Ξεκινά άμεσα η επισκευή στο δρόμο Χώρας (Τήνου) – Αγίου Φωκά

|

Σε τροχιά υλοποίησης η επισκευή του δρόμου στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Φωκά στη Τήνο – Τι αναφέρει η ανάρτηση του Δημάρχου Γιάννη Σιώτου 

Ο Δήμος Τήνου ανακοινώνει ότι, μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 257.003,83 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ξεκινάνε οι διαδικασίες για την επισκευή των φθορών του οδοστρώματος της οδού Χώρας – Αγίου Φωκά για την αποκατάσταση της βατότητας αυτού λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.

Συγκεκριμένα, σήμερα (χθες 16 Απριλίου) η Οικονομική Επιτροπή αποδέχτηκε τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση και πλέον ξεκινάνε όλες οι απαραίτητες και προβλεπόμενες διαδικασίες για τη σύνταξη της απαραίτητης μελέτης και τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Επισημαίνεται ότι η οδός αυτή, συνολικού μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων, είναι η μοναδική που συνδέει τη Χώρα, το Κέντρο Υγείας και το μοναδικό Δημοτικό Ελικοδρόμιο της Τήνου. Επίσης, οδηγεί σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού που ετήσια δέχεται πλήθος επισκεπτών λόγω των τουριστικών εγκαταστάσεων της περιοχής και τις πολύ όμορφες ακτογραμμές. Με δεδομένο ότι υπάρχουν σημαντικές και εκτεταμένες φθορές στο οδόστρωμα, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων και δυσχεραίνουν ταυτόχρονα την πρόσβαση των επειγόντων περιστατικών υγείας στο μοναδικό ελικοδρόμιο.

 Σε σχετική του δήλωση μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στα social media, ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, αναφέρει ότι:  «Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία και παρά τα γνωστά προβλήματα με την ελληνική γραφειοκρατία, καταφέραμε, μετά από προσπάθεια δεκατριών μηνών, να διασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου κεντρικού οδικού δικτύου του νησιού μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη σημαντική προεργασία που έκαναν, ώστε να διασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση. Η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων αποτελεί μία διαρκή μας μέριμνα με βασικό στόχο την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και τη δημιουργία νέων, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής , τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών μας”

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΦΩΚΑ

Ο Δήμος Τήνου ανακοινώνει ότι, μετά την…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Σιώτος στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σοφία Τορνάρου: Η Ναξιώτισσα πολίστρια που κατέκτησε το χρυσό με την Εθνική Ελλάδος

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τη 21χρονη Σοφία Τορνάρου, διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού, που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σιγκαπούρη.

Συμβολικό δώρο Φίλιππου Φόρτωμα στον Νίκο Δένδια στην Τήνο

Ένα περιστέρι από τηνιακό μάρμαρο, δείγμα της ξακουστής μαρμαροτεχνίας του νησιού, πρόσφερε ο βουλευτής Κυκλάδων στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Σίφνος: Ο μικρός Μανώλης που έγινε το πιο γλυκό καλωσόρισμα του νησιού

Ο Μανώλης με το γιλέκο του υποδέχεται και αποχαιρετά τα πλοία στις Καμάρες, χαρίζοντας χαμόγελα σε ταξιδιώτες και ντόπιους

Αυξητική τάση στις αεροδιακομιδές – Πάνω από 1.400 περιστατικά σε επτά μήνες

Ραγδαία αύξηση στις ανάγκες επείγουσας αεροδιακομιδής, με 1.452 περιστατικά μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2025. Πρωταγωνιστικό ρόλο τα μέσα που έχουν παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ μέσω δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Νίκος Οικονομίδης: Από τα πανηγύρια στο TikTok, το «Γλέντι» που κατέκτησε τη νέα γενιά (video)

Ο σπουδαίος δημιουργός μιλά για την ξαφνική viral επιτυχία, τη δύναμη των social media, την αγάπη των νέων και τις πιο προσωπικές του στιγμές.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νέος γύρος συγκέντρωσης στα σούπερ μάρκετ: Εξαγορές που αλλάζουν τον χάρτη

Από τη «Μασούτης» και την «Κρητικός» μέχρι τη Retail & More και τον «Γαλαξία» – Το 2025 διαμορφώνει νέες ισορροπίες στο οργανωμένο λιανεμπόριο

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».