Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΤήνος - Κορωνοϊός: Τα πρώτα μέτρα για την πρόληψη και προστασία

Τήνος – Κορωνοϊός: Τα πρώτα μέτρα για την πρόληψη και προστασία

|

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Τήνου σε μία πρόσπαθεια πρόληψης από την εξάπλωση του Κορωνοϊού – Οι οδηγίες προς τους πολίτες, οι πρώτες δράσεις και το μήνυμα του Δημάρχου, Γιάννη Σιώτου 

“Υπεράνω κάθε απόφασης-μέτρου-οδηγίας βρίσκεται η ατομική και η κοινωνική υπευθυνότητα. Σεβόμαστε τον συνανθρωπό μας, στηρίζουμε τους γιατρούς μας. Μένουμε Σπίτι γιατί… τί είναι δύο εβδομάδες μπροστά σε μία ολόκληρη ζωή;” Με το μήνυμα αυτό στην σελίδα του στα social media, ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, θέλει να αφυπνίσει τους δημότες του και κυρίως να τους πείσει ότι “πρέπει να μείνουμε σπίτι”… 

Παράλληλα, από τη θέση του Δημάρχου, οι συσκέψεις είναι καθημερινές..  Και σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου είχαμε μία ακόμη στο Δημαρχειακό μέγαρο… Και με δεδομένο ότι έχουμε μπροστά μας μια πρωτοφανή κρίση, όπως την χαρακτήρισε έχουμε αποφάσεις… Τι ; ” Προχωρούμε σε απολύμανση δημοτικών κτιρίων, σχολικών μονάδων, παιδικών χαρών, κτλ και αξιοποιούμε ένα αυτόνομο πλυστικό υψηλής πίεσης για την εφαρμογή ψεκασμού διαλύματος απολυμαντικού στους κοινόχρηστους χώρους. Επιπλέον, στηρίζουμε έμπρακτα το Κέντρο Υγείας Τήνου και προετοιμαζόμαστε για τη λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεσυνεργασιας”.

Τα μέτρα του Δήμου στην σχέση με τον δημότη 

Σε συνέχεια των κατεπειγόντων μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοΐού και των σχετικών οδηγιών – συστάσεων των αρμόδιων Υπουργείων, του Ε.Ο.Δ.Υ. και των επιστημονικών ενώσεων (Π.Ι.Σ. κλπ) κρίνεται σκόπιμη η λήψη επιπρόσθετων μέτρων, δεδομένης της κήρυξης πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ως εκ τούτου, από σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου θα γίνεται τηλεφωνικά ή/και ηλεκτρονικά ως ακολούθως:
Όλες οι αιτήσεις που θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά προς το Δήμο Τήνου θα αποστέλλονται στο mail: dimostinou2020@gmail.com

Γραφείο Δημάρχου
Η επικοινωνία των πολιτών με το Γραφείο Δημάρχου θα πραγματοποιείται στο τηλέφωνο: 22830 60106
Διοικητικές Υπηρεσίες
Το Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης θα εξυπηρετεί:
• Γραφείο Πρωτοκόλλου:
Στο τηλέφωνο: 22833-60101, fax: 22833-60111
• Γραφείο Δημοτολογίου
στα τηλέφωνα: 2283360137 και 2283360131 και fax: 22830-60115.
• Ληξιαρχείο Τήνου:
στο τηλέφωνο 2283360137.
Ληξιαρχείο Εξωμβούργου:
στο τηλέφωνο 2283360131
• Ληξιαρχείο Πανόρμου:
στο τηλέφωνο:6973803831
Εναλλακτικά, όπου καθίσταται αδύνατη η εξυπηρέτηση του κοινού εξ αποστάσεως με τους αναφερόμενους τρόπους, θα λαμβάνει χώρα αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.
Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών
Η εξυπηρέτηση των δημοτών να γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικών μεθόδων και να αποφεύγεται η φυσική παρουσία, όπου αυτό είναι δυνατό.
Αναλυτικότερα για τα τμήματα της Οικονομικής Υπηρεσίας θα ισχύουν τα εξής:
• Τμήμα Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου
(α) Δηλώσεις διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων κτισμάτων
Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας:https://tetragonika.govapp.gr/
ή με επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Δήμου για αναζήτηση της σχετικής αίτησης. Για περαιτέρω πληροφορίες στο τηλέφωνο 2283360136.
Σημείωση: Η υποβολή αιτήσεων για διόρθωση αδήλωτων τ.μ. χωρίς πρόστιμα και αναδρομική είσπραξη οφειλών έχει παραταθεί μέχρι τις 30.06.2020.
(β) Αιτήσεις χορήγησης βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ
Οι αιτήσεις να αποστέλλονται ηλεκτρονικά και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται σε αυτές τηλέφωνο επικοινωνίας και σχετικό e-mail για την παραλαβή τους. Για περαιτέρω πληροφορίες στο τηλέφωνο 2283360136.
(γ) Δηλώσεις απόδοσης τελών παρεπιδημούντων και τέλους ακαθαρίστων εσόδων 0,5% και 5% (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα, καφετέριες,εστιατόρια, μπαρ, κα.)
Οι δηλώσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά (δηλώσεις ΦΠΑ, Ισοζύγια, καταστάσεις εσόδων) να αποστέλλονται με e-mail και υποχρεωτικά να αναγράφεται τηλέφωνο επικοινωνίας για συνεννόηση σχετικά με τον τρόπο πληρωμής.
Για τη μαζική υποβολή δηλώσεων από Λογιστικά Γραφεία, παρακαλούμε να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2283360136, για συνεννόηση σχετικά με τον τρόπο υποβολής και πληρωμής τους.
(δ) Αιτήσεις έκδοσης άδειας χρήσης κοινόχρηστων χώρων
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2283360136.
Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες, σχετικά με την απόδοση τελών και λοιπών εσόδων του Δήμου, παρακαλούμε όπως οι πολίτες επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2283360136.
• Τμήμα Προμηθειών
Για την εξυπηρέτηση των προμηθευτών:
• η αποστολή των παραστατικών που εκδίδονται ψηφιακά, να γίνεται από τους προμηθευτές με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: dimos.tinou@yahoo.gr Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2283360141 και 2283360130.
Οι προσφορές θα πρέπει να αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), στην αρμόδια υπηρεσία που δημοσίευσε τη σχετική διακήρυξη και επί της οποίας αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας.
Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες, στο τηλέφωνο επικοινωνίας : 2283360140.
• Τμήμα Ταμείου
Η εξόφληση των οφειλών θα γίνεται μέσω τραπεζών ή με τη χρήση εναλλακτικών δικτύων πληρωμής (e-banking, mobile banking, ΑΤΜ) με τη χρήση κωδικών ηλεκτρονικής πληρωμής ΔΙΑΣ . Όπου δεν είναι δυνατή η εξόφλησή τους με τον παραπάνω τρόπο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 2283360119, αρμόδια υπάλληλος: Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου.

Τμήμα Οικονομικού Προγραμματισμού & Λογιστηρίου
Για οποιαδήποτε πληροφορία, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2283360143, αρμόδιος υπάλληλος: Νικόλαος Αρμακόλας.
Κοινωνική Υπηρεσία / Κέντρο Κοινότητας
Προκειμένου να αιτηθούν οποιαδήποτε παροχή μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας/Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, δηλαδή ενδεικτικά: αιτήσεις ένταξης ή ανανέωσης του δικαιώματος για τα προγράμματα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, Επίδομα Στέγασης, Επίδομα Γέννησης Τέκνου, Δωρεάν Φαρμακευτική Περίθαλψη Ανασφαλίστων, για τη λήψη Πιστοποιητικών Οικονομικής Αδυναμίας, έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης, Επισιτιστικής Αρωγής ευπαθών ομάδων κ.λπ., οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν τηλεφωνικώς με την υπηρεσία μας, στο τηλέφωνο 2283360134, αρμόδιος υπάλληλος: Αντώνιος Δελατόλας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Η εξυπηρέτηση των δημοτών θα γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικών μεθόδων και θα αποφεύγεται η φυσική παρουσία, όπου αυτό είναι δυνατό. Εναλλακτικά, όπου καθίσταται αδύνατη η εξυπηρέτηση του κοινού εξ αποστάσεως με τους αναφερόμενους τρόπους, θα γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας των τμημάτων της εν λόγω Δ/νσης είναι
Τεχνική Υπηρεσία (Τμήμα Τεχνικών Έργων & Τμήμα Η/Μ Έργων και Συγκοινωνιών )
Τηλ. επικοινωνίας: 2283360126 & 122
Τμήμα Καθαριότητας & Πρασίνου
Τηλ. επικοινωνίας: 2283360177
Τμήμα Ύδρευσης και Αποχέτευσης
Τηλ. επικοινωνίας: 2283360116
Τμήμα Δόμησης
Τηλ. επικοινωνίας: 2283360138 & 105

Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)
Η εξυπηρέτηση των πολιτών από το ΚΕΠ θα γίνεται μόνο με τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου οι δημότες να λαμβάνουν οδηγίες για τα θέματα που ενδιαφέρονται στο 2283360300, 2283360301, 2283360302 και 2283031302.
Η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών θα γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail d.tinou@kep.gov.gr k.panormou@kep.gov.gr ή μέσω φαξ στο 22830 29156 και 2283031325.

Σε περίπτωση που απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία ή/και σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις αυτή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας υπενθυμίζουμε ότι η προσωπική ευθύνη, η ατομική πρωτοβουλία, η επίδειξη υπευθυνότητας από τον καθένα προσωπικά , αποτελεί τον μοναδικό αποτελεσματικό τρόπο για την μείωση του ρυθμού μετάδοσης του κορωνοϊού.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΟΞ – Κυκλάδες: Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο οι Κατσαράς, Ηλιόπουλος

Δύο εκπρόσωποι των Κυκλάδων, ο Βαγγέλης Κατσαράς (Νάξος) και ο Αντώνης Ηλιόπουλος (Σαντορίνη) στη μάχη για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ ..

Γιάννης Αγγέλου – υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν.Αι.: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτα!

Συνεχώς η Λαϊκή Συσπείρωση και από την πρώτη στιγμή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα παζάρια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκαταστήσει ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε ελληνικά νησιά.

Σαντορίνη: Αφιερωμένη στα ζώα η 4η Οκτώβρη από τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών

Η ημέρα σήμερα υπενθυμίζει σε όλους μας την σημαντική Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Εφυγε ο “ξανθός” του Ελληνικού μπάσκετ, αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος του ελληνικού μπάσκετ. “Έφυγε” σε ηλικία 78 ετών ο “Ξανθός” της προπονητικής -αλλά και της πολιτικής- Γιάννης Ιωαννίδης.

Cycladic Identity – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Προστατεύει και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά

Ηδη υλοποιούνται εννέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων (την Αμοργό, την Ανδρο, την Δονούσα, την Ιο, την Κέα, τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σίκινο)

Διανομή ακριβών φαρμάκων κατ’ οίκον για 120.000 ασθενείς

Πρόκειται για σκευάσματα που αφορούν καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς

Aegean Airlines: «Aνοίγει φτερά» για το χειμερινό πρόγραμμα με νέους προορισμούς

Aegean Airlines Εννέα (9) νέα δρομολόγια και τρεις (3) νέες χώρες προστίθενται - Επτά (7) θερινά δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται για πρώτη φορά και το φετινό χειμώνα

Η Νίσυρος είναι πολλά παραπάνω από το ηφαίστειό της

Νίσυρος – όπως λένε όσοι γνωρίζουν – είναι ένα υπέροχο “εργαστήρι” γεωλογίας και προσφέρει εικόνες και γνώσεις που επιβεβαιώνουν το μεγαλείο της φύσης. Το νησί έχει και ενδιαφέρουσα μυθολογική… διάσταση, λίγο κλισέ, αλλά μας αρέσει!

Κέα – Δήμος: Παραδόθηκαν είδη που συγκεντρώηκαν για τους πληγέντες

Παραδόθηκαν τα είδη που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι Κέας για τους πληγέντες της κακοκαιρίας «Daniel»

ΠΝΑι: Ακλόνητο φαβορί ο Χατζημάρκος

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θεωρείται από αυτές όπου η επικράτηση του υποψηφίου που στηρίζεται από τη Ν.Δ., εν προκειμένω του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Πυροσβεστική – Αργοκοιλιώτισσα: Υπό έλεγχο η φωτιά (photos)

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Αργοκοιλιώτισσας στην Κόρωνο (photos)

Εκλογές 2023 – Δύναμη Αλλαγής: Την Τετάρτη (04/10) η κεντρική ομιλία στη Νάξο

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδου Χατζηανδρέου στη πόλη της Νάξου

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

Γαστρονομικό ταξίδι στα εξωτικά Κουφονήσια

Η παραδοσιακή κουζίνα των Μικρών Κυκλάδων περιλαμβάνει όλα τα μαγειρευτά, σε αρκετές περιπτώσεις “λευκά” και όχι τόσο κοκκινιστά το καλοκαίρι λόγω της πολλής ζέστης, συν άφθονα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

SEAJETS – Διαγωνισμός:Ταξίδεψε και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Μεγάλος διαγωνισμός: Ταξίδεψε με τη SEAJETS και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Η ομάδα Clean-Respect-Preserve ανέλαβε εθελοντική δράση στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου (εικόνες)

Η εθελοντική ομάδα Clean-Respect-Preserve βρέθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Νάξου και καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο (εικόνες)

Νάξος – Βίβλος: Τελετή αποκαλυπτηρίων στη μνήμη Αργύρη Σοφικίτη

Τελετή αποκαλυπτηρίων στη Βίβλο Νάξου - Πότε και στη μνήμη ποιου η όλη δράση από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Δικηγόροι: Ημέρα Αγιασμού για τη νέα …σεζόν

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος, προς Δικαστικούς Λειτουργούς: Η υψηλή σας αποστολή στηρίζεται από την συμπαράσταση της Αγίας μας Εκκλησία

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: Δράση (01/10) αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου στη πόλη της Νάξου, δράση αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού - Ποιοι συμμετέχουν