Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΤιμώμενο "πρόσωπο" η ΕΑΣ Νάξου για την ανιδιοτελή της προσφορά στην κοπή...

Τιμώμενο “πρόσωπο” η ΕΑΣ Νάξου για την ανιδιοτελή της προσφορά στην κοπή πίτας της Ο.ΝΑ.Σ

|

Η Ένωση Αγροτικών Συναιτερισμών Νάξου, το τιμώμενο “πρόσωπο” στην φετινή κοπή πίτας της Ο.ΝΑ.Σ.

Η εκδήλωση της κοπής της πίτας της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή, 19/2/17, στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Γαλατσίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος Μαντζουράνης συνοδευόμενος από τον Πατέρα Σεραφείμ, ο εκπρόσωπος της Ι. Μητρόπολης Παροναξίας Αιδεσιμολογιότατος Πατήρ Νεκτάριος Αλεξόπουλος και ο Πατήρ Χρήστος Λογαράς.

Από το Ελληνικό Κοινοβούλιο παρευρέθηκαν οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Μανώλης Γλέζος και κ. Ιωάννης Βρούτσης. Επιπροσθέτως, παρευρέθηκαν ο κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας πολιτευτής με τη Ν.Δ., από τη Σαντορίνη και ο Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών -καρδιολόγος κ. Ιωάννης Βλασερός, Τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Δ.Σ. του Ναξιακού Οργανισμού Βιοϊατρικών Επιστημών.

Από τον Δ. Γαλατσίου παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μάνος Ελευθερίου, η Αντιδήμαρχος κα Δάσκα-Σώμου Μαίρη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μαγκανάρης και κ. Κώστας Μπάστας.

Από τον Δ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος  και  Έπαρχος Νάξου κ. Ιωάννης Μαργαρίτης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απειράνθου κ. Γεώργιος Μπάκαλος. Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εκπροσώπησε ο κ. Δημήτριος Καπούνης, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος.

Την Εταιρεία Κυκλαδικού Τύπου εκπροσώπησαν: ο Πρόεδρος κ. Λέπουρας, πρώην Έπαρχος, ο Αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Χωριανόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Ο.Ν.Α.Σ. και επίτιμος Πρόεδρος του Σ. Απολλωνιατών,  ο Γ. Γραμματέας κ. Αντώνιος Παπακωνσταντής, η Έφορος κα Ευαγγελία Κόντου, Πρόεδρος του Σ. Ανωμεριτών Μυκόνου. Επιπροσθέτως, την Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Λογαράς.

Από την επιστημονική συντακτική επιτροπή των ΝΑΞΙΑΚΩΝ παρευρέθησαν ο κ. Βασίλης Φραγκουλόπουλος, πρώην Πρόεδρος της ΕΚΥΤ, και ο κ. Εμμανουήλ Σέργης, Καθηγητής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θράκης. Επιπροσθέτως, παρευρεύθηκαν ο Dr. Χορολογίας κ. Σταύρος Σπηλιάκος και ο κ. Κάλμπαρης, συγγραφέας.

Από τους Ναξιακούς Πολιτιστικούς Συλλόγους  παρευρέθηκαν: η κα Μαρία Βάσιλα Πρόεδρος  του Σ. Δανακιωτών,  η κα Σοφία Χατζούδη-Γρατσία Πρόεδρος του Σ. Απεραθιτών και μέλητο Δ.Σ, ο κ. Νίκος Φυρογένης Πρόεδρος Σ. Κεραμιωτών, ο κ. Σπύρος Δραγάζης Πρόεδρος Σ. Ποταμιτών, η κα Μαργαρίτα Μαρούλη μέλος του Δ.Σ. του Σ. Ποταμιτών και η κα Ελένη Παπαϊωάννου μέλος του Δ.Σ. Σ. Σκαδιωτών-Μεσωτών. Από το Σύλλογο Φιλωτιτών παρευρεύθησαν η Γ. Γραμματέας κα Χάϊδω Μουστάκη , η Ειδική Γραμματέας κα Μαρίνα Κοττάκη-Φακίνου και τα μέλη του Δ.Σ. κα Ευαγγελία Λιανοπούλου-Γρατσία και κ. Γρατσίας. Επιπροσθέτως, από το Σύλλογο Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων παρευρέθηκε η κα Ελένη Γιακουμή.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ακούστηκαν παραδοσιακά απεραθίτικα κοτσάκια, για την Ο.ΝΑ.Σ., τα οποία έγραψε η Σταμάτα Φραγκίσκου Σταυριανού. Τα ερμήνευσε η Σοφία Πρωτονοτάριου και την συνόδευσαν οι μουσικοί Μανώλης Τουμπακάρης (λαούτο) και Μιχάλης Παρτσινέβελος (βιολί).

Ο Πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ. Μάρκος Μαργαρίτης, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στις δράσεις του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, καθώς και στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Ο Πρόεδρος έδωσε έμφαση στην διάθεση που διέπει τα μέλη του Δ.Σ. και των ομάδων/εργασίας, να προσφέρουν για την προβολή και τη συνέχιση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Νάξου και να συνεργαστούν με φορείς, ώστε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας να αναδειχθούν και να δοθούν προτάσεις και κατευθύνσεις προς την επίλυσή τους, όπου αυτό είναι εφικτό. Ο κ. Μαργαρίτης υπογράμμισε τη σημαντικότητα της συσπείρωσης του επιστημονικού δυναμικού της Νάξου και των Ναξιακών Πολιτιστικών Συλλόγων.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, την τιμητική απονομή προς την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, η Γ. Γραμματέας της Ο.ΝΑ.Σ.  Ζιούλη Ευανθία, αναφέρθηκε στα κριτήρια στα οποία βασίστηκε η απόφαση του Δ.Σ. να τιμήσει την Ένωση. Τα κριτήρια συνίστανται, πρώτον, στην προβολή του πρωτογενή τομέα του νησιού με συνέπεια την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Δεύτερον, στη συμβολή και την ενίσχυση του τουριστικού τομέα με πρωτότυπες δράσεις που στόχο έχουν να γνωρίσει το καταναλωτικό κοινό τα ναξιακά προϊόντα και τρίτον, στην ανάδειξη ηθικών αξιών και συμπεριφορών με πρωτοβουλίες οι οποίες στηρίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά. Στη συνέχεια, έγινε προβολή video το οποίο έχει δημιουργηθεί από το Επιμελητήριο Κυκλάδων και παρουσιάζει τη δράση της ΕΑΣ στον πρωτογενή τομέα. Ακολούθως, έγινε η απονομή της τιμητικής πλακέτας, από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ο.ΝΑ.Σ., την οποία παρέλαβε ο κ. Καπούνης Δημήτρης, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΣ.

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης, το σεβαστό Ιερατείο ευλόγησε την πίτα και ακολούθησε η εθιμοτυπική διαδικασία. Στην πίτα υπήρχαν τρία φλουριά με αντίστοιχα δώρα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε η Γ.Γραμματέας της Ομοσπονδίας και την παρακολούθησε μεγάλος αριθμός ατόμων, προσφέρθηκαν κεράσματα.

Δελτίο Τύπου Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ – Παλαίμαχοι: “8×8 αύριο κιόλας…”

Οι παλαίμαχοι του Πανναξιακού ΑΟ παίρνουν θέση για το υπό κατασκευή γήπεδο "8χ8" στη Νάξο

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Οι “ΧοροΝάξιοι” γιορτάζουν με μία υπέροχη θεατρική παράσταση

Θεατρική παράσταση αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου από τους "ΧοροΝάξιους"... Τι ώρα...

Αμοργός: Σε διαβούλευση οι μελέτες για την βελτίωση του λιμανιού στα Κατάπολα

Μελέτη Αναβάθμισης λιμενικών εγκαταστάσεων στα Κατάπολα Αμοργού - ποιες είναι οι προτάσεις (Pdf)

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Νάξος – ΣΒΑΚ: Σε διαβούλευση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σε διαβούλευση τέθηκαν τα μέτρα για το ΣΒΑΚ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Το ερωτηματολόγιο στον αέρα

Ακαδημία Αθηνών: Βράβευσε τους τρεις νέους που βοήθησαν συνανθρώπους τους στα Τέμπη

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους για τον ηρωισμό τους και το αίσθημα ανθρωπιάς τους - Ανάμεσά τους και φοιτητής από τους Λειψούς

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Στοίχημα: Με στρατηγική και μεθοδολογία το ποντάρισμα

Πόσα χρήματα να ποντάρω στο στοίχημα; Σκέψεις γύρω από τον τρόπο που παίζει κάποιος τα λεφτά του

Γ. Πολυχρονάκος: “Θα δοθούν απαντήσεις για τα ερωτήματα που αφορούν το αεροδρόμιο Νάξου;”

Γιάννης Πολυχρονάκος - Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες: "Θα απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός στα ερωτήματα για το αεροδρόμιο Νάξου;"

Αρκιοί: Ο μικρός Αγγελος φέτος θα κάνει παρέλαση με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Βούλας

Ο μοναδικός μαθητής των Αρκιών δεν θα παρελάσει μόνος - Η πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Βούλας που συγκινεί και που στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή