Ανδρέας – Γεώργιος Στρατουδάκης: Ο αμοργιανός που καθήλωσε τους θεατές στη διάρκεια του αγώνα Προμηθέα – ΑΕΚ με το χορευτικό του κι ενώ βρίσκεται καθηλωμένος σε αμαξίδιο – Η δύναμη του ψυχικού σθένους, δίδαγμα για όλους – Στρατουδάκης ««Μου έδωσε φτερά ο κόσμος»
Μεγάλη συναισθηματική φόρτιση αλλά και απόλυτη ευχαρίστηση προκάλεσε στους θεατές του αγώνα μπάσκετ μεταξύ Προμηθέα και ΑΕΚ στην Πάτρα στις 6 Ιανουαρίου το χορευτικό στιγμιότυπο του Ανδρέα –Γεωργίου Στρατουδάκη. Και να σκεφτεί κανείς ότι στον αγώνα η ένταση ήταν μεγάλη με τους οικοδεσπότες να ανατρέπουν διαφορά 12 πόντους και να κερδίζουν το τέλος 69 – 66 με τους γηπεδούχους να αντλούν δύναμη από τη μάχη του νεαρού αμοργιανού, του Στρατουδακη.
Του Μιχάλη Στρατουδάκη (amorgos – news.gr)
Με το αμαξίδιό του, την δασκάλα του στον χορό Ελένη Ανδριοπούλου και την συνοδόν Χρυσάνθη Τάτση, καθήλωσε το πέραν των 3.000 ατόμων κοινό, στο λίγο διάστημα του χρόνου που είχε στην διάθεσή του. Οι πάντες έμειναν έκπληκτοι από την δύναμη της θελήσεως που αντίκρυσαν και δεν σταμάτησαν το παρατεταμένο χειροκρότημα σ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας. Παράγοντες των ομάδων αθλητές και κοινό έσπευσαν όσοι μπόρεσαν να τον συγχαρούν και ζωντανά.
Μετά τον αγώνα ακολούθησε ανάρτηση στο διαδίκτυο με ευρεία θεαματικότητα και εκατοντάδες επισκέψεις. Οι τοπικές εφημερίδες των Πατρών είχαν κύριο άρθρο την επίδειξη αυτήν με τίτλους εξόχως συγκινητικούς και μεγάλα αφιερώματα, ως και τηλεφημερίδες αθλητικές και Μπάσκετ. Δύναμη θελήσεως και δύναμη ψυχής και αν επιδιώκομεν κάτι οι πιθανότητες να το αποκτήσομε είναι μεγάλες. Μάθημα ότι κάποιο σωματικό εμπόδιο δεν σταματά την ζωή. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΙΟΝΙΟΝ, ΣΚΑΙ με την Άννα Μπουσδούκου, ΕΨΙΛΟΝ με την Κατερίνα Λαμπίρη ανέδειξαν το χορευτικόν στγμιότυπον και την δύναμη ψυχής με ανάλογες παρουσιάσεις και συνεντεύξεις.
Και μέσα από την εφημερίδα «Γνώμη» των Πατρών διαβάζουμε τις δηλώσεις του νεαρού αμοργιανού ο οποίος είχε την ατυχία να γεννηθεί με κινητικά προβλήματα. Ο Στρατουδάκης αφού ταλαιπωρήθηκε από συνεχόμενα χειρουργεία στα πόδια, έκανε το επόμενό του βήμα στην άρση βαρών επί πάγκου όπου μέσα σε ένα χρόνο ασχολίας, κατάφερε να κατακτήσει τρία μετάλλια σε ένα τουρνουά. Όμως και εδώ στάθηκε άτυχος γιατί οι γιατροί του συνέστησαν να σταματήσει την άρση βαρών, επειδή αυξανόταν η αρτηριακή πίεση του και αυτό ήταν επιβαρυντικό για την υγεία του Δραστήριος από τη φύση του και παρά το κινητικά προβλήματα , δεν ήθελε να «μαραζώνει» στο σπίτι του και έτσι βρήκε διέξοδο στο χορό.
Πριν από τρεις μήνες γράφτηκε στη σχολή χορού Dirty dancing όπου βρήκε μεγάλη βοήθεια από την δασκάλα του Ελένη Ανδριοπούλου και έχει ξεκινήσει τις χορογραφίες με στόχο να κάνει καριέρα.
«Είχα δοκιμάσει να παίξω μπάσκετ με αμαξίδιο όμως δεν τα κατάφερα. Στη συνέχεια πήγα στην άρση βαρών επί πάγκου αλλά και εκεί δεν με ήθελε, οι γιατροί μου συνέστησαν να σταματήσω» είπε αρχικά, απαντώντας στην ερώτηση για το πώς προέκυψε ο χορός στην ζωή του.
«Κάποια στιγμή πήγα να δοκιμάσω χορό και εκεί βρήκα την Ιθάκη μου. Με την δασκάλα μου Ελένη Ανδριοπούλου έχουμε καλή χημεία και με έχει βοηθήσει πολύ. Τους τελευταίους σχεδόν 3 μήνες δουλεύουμε καθημερινά με τη δασκάλα μου και ήταν η πρώτη φορά που έκανα χορογραφία μπροστά σε τόσο κόσμο».
Σε ερώτηση για το πώς ένιωσε από το χειροκρότημα και την ανταπόκριση του κόσμου στο «Τόφαλος», μας απάντησε: «Ήταν απίστευτο συναίσθημα, τόσος κόσμος ήταν εκεί και με χειροκρότησε. Στην κυριολεξία μου έδωσε φτερά. Παρότι είχα χτυπήσει στο γόνατο βγήκε όπως ακριβώς το ήθελα, είμαι πολύ χαρούμενος που άρεσε».
Καταλήγοντας, ρωτήσαμε ποιος είναι ο στόχος του σχετικά με το χορό και μας είπε: «Η χορογραφία με αμαξίδιο υπάρχει ως άθλημα αλλά στην Ελλάδα καλλιεργείται από την ομοσπονδία. Στόχος μου είναι να πάω στο εξωτερικό για να μαζέψω πόντους και να μπορώ να συμμετάσχω σε διεθνή τουρνουά,να μαζέψω πόντους και να το κάνω πιο επαγγελματικά. Βέβαια αυτό είναι κάπως δύσκολο αφού χρειάζονται χρήματα και εδώ θα πρέπει να συνδράμουν χορηγοί. Αλλά είμαι αισιόδοξός από τη φύση μου και πιστεύω πως θα τα καταφέρω να πάω στο εξωτερικό και να παλέψω για το όνειρό μου».