Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΣτη Σαντορίνη σήμερα η εξόδιος ακολουθία της μικρής Στέλλας

Στη Σαντορίνη σήμερα η εξόδιος ακολουθία της μικρής Στέλλας

|

Σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου και στη Σαντορίνη θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για την μικρή Στέλλα που βρήκε το θάνατο από τα χέρια του πατέρα της την περασμένη Πέμπτη – Στον ανακριτή σήμερα ο 61χρονος παιδοκτόνος 

Η υπόθεση της δολοφονίας της μικρής Στέλλας Εικοσπεντάκη περνάει από σήμερα στα χέρια του ανακριτή καθώς το πρωί της Τρίτης, ο 61χρονος πατέρας θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή όπου θα απολογηθεί για τις πράξεις του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, o παιδοκτόνος αναμένεται να αποκαλύψει στον εισαγγελέα ένα περιστατικό που του είχε συμβεί, όταν ήταν έξι ετών και είναι αυτό που του προκάλεσε τα ψυχολογικά προβλήματα, αλλά δεν το έχει πει σε κανέναν.

Από την πλευρά της, η μητέρα της Στέλλας, Πόπη Εικοσπεντάκη, υποστηρίζει – μέσω του δικηγόρου της, Σπύρο Δημητρίου- πως ο σύζυγός της δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε πλήρη συναίσθηση όσων έπραξε τα ξημερώματα της 27ης Απριλίου. “Πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Τα ψυχολογικά προβλήματα είναι το τελευταίο υπερασπιστικό καταφύγιο. Όλη η μεθοδικότητα μετά το έγκλημα, μαρτυρά πως είχε τέλεια συγκρότηση…”, είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή “Tatiana Live” της Τατιάνας Στεφανίδου στο Epsilon. Να σημειώσουμε εδώ ότι η Πόπη Εικοσπεντάκη – η μητέρα της αδικοχαμένης Στέλλας – είχε συναντήσει το Σάββατο τον σύζυγό της, στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία και σύμφωνα με τον ρεπορτάζ του ALPHA, η γυναίκα όρμησε και προσπάθησε να τον χτυπήσει, με τους αστυνομικούς να επεμβαίνουν άμεσα και να προσπαθούν να τη συγκρατήσουν.  Όπως ανέφεραν αστυνομικοί που ήταν παρόντες, του φώναζε πως “είναι ηθικό χρέος μου να απαλλάξω το κοινωνικό σύνολο από σένα… Θα ησυχάσω μόνο όταν καταδικαστείς σε ισόβια”.

Ο 61χρονος – πρώην αστυνομικός – έχει ομολογήσει το έγκλημά του αλλά και το γεγονός ότι προσπάθησε να συγκαλύψει την αποτρόπαια πράξη του προκρίνοντας το σενάριο της ληστείας και της απαγωγής της 6χρόνης κόρης του. Και απέδωσε τα ψυχολογικά προβλήματα που ισχυρίζεται ότι έχει στα κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η κόρη του. «Εξ αιτίας του προβλήματος της Στέλλας έπεσα σε κατάθλιψη με αποτέλεσμα εδώ και τρία χρόνια να παίρνω φαρμακευτική αγωγή. Με το που γεννήθηκαν τα παιδιά εγώ και η γυναίκα μου κάναμε ένα τεράστιο λάθος. Το λάθος μας ήταν ότι εγώ ασχολούμην αποκλειστικά με τον Μάριο και η γυναίκα μου με την Στέλλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θέλει μόνο τη μαμά της και απέναντί μου να είναι επιθετική (…)».

Αξιοσημείωτη είναι η ψυχραιμία με την οποία περιέγραψε όλες τις πράξεις του (από το πνίξιμο της μικρής έως τη μεταφορά της με τρεις σακούλες στο κάδο σκουπιδιών και τη παρουσία της αγαπημένης της μικρής κόκκινης κουβέρτας) και βέβαια οι Αστυνομικοί είναι πεποισμένοι ότι  στο βίντεο -που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας και δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής- ο άνδρας που φαίνεται είναι ο πατέρας της Στέλλας, τη στιγμή που πετάει το πρώμα της σε κάδο σκουπιδιών.

Και τέλος να σημειώσουμε ότι σήμερα το απόγευμα συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο “αντίο” στη μικρή Στέλλα, που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Η εξάχρονη θα ταφεί στη Σαντορίνη, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας της.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα newsit.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Αμοργός: Τι αλλάζει στην αλιεία με το Π.Δ. 73/2025, το “Αμοργόραμα” γίνεται πραγματικότητα

Δημοσιεύτηκε το Π.Δ. 73/2025 (ΦΕΚ 148/Α’/18.08.2025) με 5ετές πλαίσιο για την προστασία ιχθυαποθεμάτων: παύση αλιείας την άνοιξη, μόνιμες ζώνες και ειδικές άδειες.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Σύρος–Ερμούπολη: Συνάντηση Δήμου με Πολιτιστικούς Συλλόγους για τα 200 χρόνια της Ερμούπολης

Συντονισμός δράσεων για την ιστορική επέτειο — ενότητα, συνέργειες και προτάσεις για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Πανναξιακός AOK: Ο Νίκος Αρτσάνος συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά και ενεργός ρόλος στις ακαδημίες

Ο γηγενής γκαρντ μένει πιστός στην ομάδα της Νάξου και συνεχίζει να προσφέρει μέσα στο παρκέ και ως προπονητής στην ακαδημία.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Iron Maiden: Επιστρέφουν στην Αθήνα το 2026 για τα 50 χρόνια τους

Στις 23 Μαΐου οι θρυλικοί Iron Maiden ξεκινούν το ευρωπαϊκό σκέλος της «Run For Your Lives World Tour» από το ΟΑΚΑ – Μια μοναδική συναυλία που υπόσχεται το πιο εντυπωσιακό show της καριέρας τους.

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

Λήμνος – Μητσοτάκης: “Διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία σχετικά με το ΦΠΑ στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο”

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους στην Ατσική για τις φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο, καθώς και για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

ΠΝΑΙ: 65 νέα έργα σε μικρά νησιά των Κυκλάδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (πίνακας)

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου, έργα ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ αλλάζουν την καθημερινότητα σε 16 μικρά νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)