Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΣκόπελος: Υπό έλεγχο η φωτιά

Σκόπελος: Υπό έλεγχο η φωτιά

|

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σκόπελο- Mια παρέα νεαρών που ήταν στην παραλία «εξετάζουν» oι αρχές

Υπό έλεγχο έχει τεθεί, μετά από ολονύχτιες προσπάθειες, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην Σκόπελο και απείλησε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αλλά και να κάψει μεγάλο μέρος από τα πευκοδάση του νησιού.

Από το πρωί επιχειρούν, για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα που με συνεχείς ρίψεις νερού έχουν καταφέρει να ελέγξουν τη φωτιά και να την περιορίσουν, σε συνδυασμό με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έδιναν μάχη με τη φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στη Σκόπελο έφθασαν, χθες το βράδυ, πεζοπόρα πυροσβεστικά τμήματα από τον Βόλο με επικεφαλής τον διοικητή Χαράλαμπο Πόζογλου, πυροσβεστικά οχήματα προς ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, αλλά και δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Η φωτιά που ξεκίνησε από τη θέση «Τρία Πευκάκια» στον Αμάραντο, είχε δύο μεγάλα μέτωπα και κατευθυνόταν προς τον Αγνώντα καίγοντας πευκοδάση και απειλώντας να επεκταθεί και προς το εσωτερικό του νησιού.

Η άμεση κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης και η επιχείρηση με τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, έφεραν αποτελέσματα, αργά το βράδυ, ώστε να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης δήλωσε ότι «η φωτιά μπορεί να ήταν πολύ μεγάλη, αλλά η γρήγορη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων έσωσε το νησί από μια νέα καταστροφή, αφού ακόμα είναι ανοιχτές οι πληγές από τις πλημμύρες που είχαν προκαλέσει στη Χώρα τρομερές καταστροφές πριν από ενάμιση χρόνο. Ο φόβος μας είναι μήπως ενισχυθούν οι άνεμοι και προκληθούν αναζωπυρώσεις ή αναπτυχθεί κάποιο νέο μέτωπο».

Σημειώνεται ότι η φωτιά στην Σκόπελο ήταν τόσο μεγάλη που όχι μόνον οι καπνοί, αλλά και οι φλόγες ήταν ορατές ακόμη και από την γειτονική Σκιάθο.

Σχετικά με φήμες ότι η φωτιά στο νησί ξεκίνησε από αμέλεια μιας παρέας νεαρών που βρισκόταν στην παραλία, προς το παρόν επισήμως δεν επιβεβαιώνεται, παρά το γεγονός ότι ένας νεαρός μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου, με ελαφρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου, τα ονόματα των νεαρών που αποτελούσαν τη συντροφιά είναι γνωστά και από το ανακριτικό έργο της Πυροσβεστικής θα αποδειχθεί αν ευσταθούν οι φήμες ότι η φωτιά προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι, έστω και από αμέλεια ή ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ /// Φωτο: ΕUROKINISSI/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΥΛΙΟΣ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Μουσική βραδιά απόψε (20/08) στο Γλινάδο (αφίσα)

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εκδήλωση με τραγούδι και μελωδίες που θα ταξιδέψουν το κοινό.

Ελλείψεις αίματος τον Αύγουστο: Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία από πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς

Ο ΠΑΣΠΑΜΑ προειδοποιεί για καθυστερήσεις στις μεταγγίσεις λόγω Αυγούστου – Ειδική αιμοδοσία στο Σύνταγμα 20-23 Αυγούστου με διευρυμένο ωράριο

Στη Γ΄ Γυμνασίου το νέο μάθημα Οικονομίας – Αλλαγή σχεδίων στο… παρά πέντε

Από το εκπαιδευτικό έτος 2025-2026 οι μαθητές θα διδάσκονται οικονομικό εγγραμματισμό μία ώρα την εβδομάδα

Συναγερμός στη Δήλο: Φωτιά σε ιστιοφόρο – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού

Η έγκαιρη κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Μυκόνου και η συμβολή ιδιωτικού σκάφους αποσόβησαν τα χειρότερα – Δήλωση του Γιώργου Βάλλη για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Guardian: Οι ξένοι ζουν το όνειρο, οι Έλληνες αποκλείονται από τις διακοπές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια εβδομάδα διακοπές, την ώρα που ο τουρισμός «σπάει ρεκόρ».

Η Δανία καταργεί τον ΦΠΑ στα βιβλία για να ενισχύσει την ανάγνωση

Η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την «κρίση ανάγνωσης» στους νέους, καταργώντας τον υψηλότερο φόρο βιβλίου στην Ευρώπη.

E-Kouros 2025: Υποχρεωτική εγγραφή για όλα τα αθλητικά σωματεία έως 31 Αυγούστου

E-Kouros 2025: Υποχρεωτική εγγραφή για όλα τα αθλητικά σωματεία έως 31 Αυγούστου – Το μήνυμα Βρούτση

Καμία επικινδυνότητα στο Ημεροβίγλι, διαβεβαιώνει ο Δήμος Θήρας

Το περιστατικό αποκόλλησης εδαφών εντάσσεται στη γεωλογική ιδιομορφία του νησιού – Η Σαντορίνη παραμένει απολύτως ασφαλής

Νάξος: Στις 28 Αυγούστου η 4η λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Νάξου & Μικρών Κυκλάδων

Ειδική συνεδρίαση (λογοδοσία) του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28 Αυγούστου για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2025

Όταν η ελπίδα έχει τέσσερα πόδια: Σκύλοι θεραπείας στο πλευρό των ασθενών στο νοσοκομείο Μεταξά

Στο νοσοκομείο Μεταξά, οι αγκαλιές με τους τετράποδους φίλους χαρίζουν χαμόγελα και δύναμη σε όσους δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι