Κυριακή, 4 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΣίφνος: Ο μοναδικός κόμβος στο νησί προκαλεί .. πονοκέφαλο

Σίφνος: Ο μοναδικός κόμβος στο νησί προκαλεί .. πονοκέφαλο

|

Εδώ και μερικές ημέρες η Σϊφνος απέκτησε κυκλικό κόμβο … Πρόβλημα; Ποιος έχει προτεραιότητα με τις απαντήσεις να προκαλούν γέλιο 

Τυχεροί εκεί στην Σϊφνο. Απέκτησαν κυκλικό κόμβο. Ομως, όπως και στη Νάξο υπάρχει έντονος προβληματισμός στο νησί για το ποιος έχει προτεραιότητα, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η κατάλληλη ένδειξη. Και θυμίζει το ερώτημα που τίθεται, τους Ναξιώτες, οι οποίοι ευτυχώς γρήγορα έβαλαν έναν σταθερό κανόνα και τον ακολουθούν πιστά. Αρχικά βέβαια, είχαμε αρκετούς που επέλεγαν να περάσουν τον κυκλικό κόμβο στη μέση (σ.σ. σαν να μην υπάρχει δηλαδή) αλλά στη συνέχεια επικράτησε το “ο Ναξιώτης έχει πάντα προτεραιότητα, μετά οι Αθηναίοι και στο τέλος οι …ξένοι”… 

Στη Σίφνο, αλήθεια τι ισχύει;  Ας δούμε τι αναφέρει η ιστοσελίδα kaipoutheos.gr, που αναδεικνύει και το ζήτημα μεταφέροντας μάλιστα και την εικόνα του προβλήματος με βάση την κίνηση των αυτοκινήτων… ”  Πριν λίγες μέρες κατασκευάσθηκε μαζί με την ασφαλτόστρωση σε διάφορα σημεία του νησιού,ο κυκλικός κόμβος στην διασταύρωση Πλατύ γιαλού-Φάρου στην Σίφνο. Ένα έργο που έγινε με πρωτοβουλία του Επάρχου ΠΕ Μήλου κυρίου Νίκου Βενάκη και τον ευχαριστούμε για αυτό και όλα τα άλλα έργα που έκανε στο νησί,και όπως έχουμε ξαναπεί αυτός μπορεί να φύγει τον Σεπτέμβριο τα έργα όμως θα μείνουν εδώ.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ στην Ελλάδα λέμε ότι προτεραιότητα έχει αυτός που εισέρχεται στον κυκλικό κόμβο. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει κάποιου είδους σήμανση που να ρυθμίζει κατά προτεραιότητα την κυκλοφορία, οπότε από την στιγμή που κινούμαστε μέσα στον κόμβο, τα οχήματα που εισέρχονται σε αυτόν έχουν προτεραιότητα γιατί έρχονται από τα δεξιά μας.

Άρα λοιπόν έχουμε τρεις περιπτώσεις:

1.Έρχεσαι από Πλατύ γιαλό,έχεις προτεραιότητα να μπεις στον κόμβο αλλά πρέπει να δώσεις προτεραιότητα σε αυτόν που τυχόν ανεβαίνει από Φάρο αφού έρχεται από δεξιά σου.

2.Έρχεσαι από Φάρο,έχεις προτεραιότητα να μπείς στον κόμβο,αν θες να πας Απολλωνία φεύγεις κανονικά,αν όμως θες να πας Πλατύ γιαλό έχει προτεραιότητα τυχόν αμάξι που πάει προς Φάρο αφού έρχεται από δεξιά σου.

3.Έρχεσαι από Απολλωνία για Φάρο,έχεις προτεραιότητα να μπεις στον κόμβο αλλά δίνεις προτεραιότητα σε τυχόν αμάξι που έρχεται από Πλατύ γιαλό αφού έρχεται από δεξιά σου”.

Και στα social media είχαμε αρκετές απαντήσεις… Oι περισσότεροι ανέφεραν ότι έχει προτεραιότητα αυτός που είναι στο κόμβο ήδη, άλλοι έγραψαν όποιος μπαίνει ενώ ένας άλλος έγραψε ότι χρειάζονται περσσότερα Stop και φωτισμός…. Η πιο έξυπνη; ” Προσωπικά, δεν έχω καταλάβει το λόγο κατασκευής του. Πέρασα 2 -3 φορές και είναι πράγματι μπέρδεμα, με το ποιος έχει προτεραιότητα”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Π. Κουντούρης: “Οσοι ζουν στα νησιά καταλαβαίνουν την αγωνία των πλοιάρχων να δέσει το πλοίο” (video)

Κάθε προσέγγιση στα λιμάνια των Κυκλάδων είναι μια μάχη με τον καιρό και την ευθύνη – πίσω από κάθε επιτυχημένο δρομολόγιο, κρύβεται ανθρώπινη αγωνία και επαγγελματισμός - Ο Παναγιώτης Κουντούρης από τη Σίκινο μεταφέρει την αγωνία (video)

Σαντορίνη: Ξεκινά και φέτος τις δραστηριότητές του ο Ναυτικός Όμιλος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως και τις 14:00.

Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων – «Ο μικρός Ερμής»: Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό φεστιβάλ για γονείς και παιδιά

Η Ερμούπολη της Σύρου, γνωστή για την ιστορία της και την φιλοξενία της, θα φιλοξενήσει αυτό το μοναδικό φεστιβάλ της παιδιατρικής

Οι “Κυκλαδίτισσες” θα εγκαινιάσουν το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας (video)

Η έκθεση «Κυκλαδίτισσες: Άγνωστες ιστορίες γυναικών των Κυκλάδων», περιγράφει την ιστορία, μέσα από τα μάτια των γυναικών των Κυκλάδων, από την αρχαιότητα μέχρι και τον 19ο αιώνα.

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Premier League: Κίνητρο και θέληση από τη Τσέλσι που ποντάρει και στην έδρα

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Ακραία θέληση για τα «άστρα» στο 2.10! - Γιατί είναι φαβορί η Τσέλσι απέναντι στην πρωταθλήτρια Λίβερπουλ

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Πρόταση Ημέρας: Αρνί ρολό με σέσκουλα και μανιτάρια

Ο "γαστρονόμος" προτείνει ένα πιάτο όπου "ένα ένδοξο ρολό αρνιού με πλούσια, αρωματική σάλτσα, που την τρως με το κουτάλι"

Γ. Βρούτσης: Έναρξη εμβληματικού έργου ανάπλασης (video)

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά νέο Αθλητικό Κέντρο με γήπεδα, υπαίθριο γυμναστήριο και σύγχρονες υποδομές έως το 2026 (video)

Κατ. Μονογυιού: Σταθερές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενίσχυση τουριστικής προοπτικής των Κυκλάδων

Κατερίνα Μονογυιού: «Η δέσμευση του Υπουργού Βασίλη Κικίλια για σταθερές τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ενίσχυση των λιμεναρχείων, ενισχύει την τουριστική προοπτική των Κυκλάδων»

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Golden Star Ferries: Ανεκτέλεστο και το απογευματινό δρομολόγιο του “Ανδρος Κουίν”

Στο λιμάνι της Ραφήνας θα παραμείνει σήμερα το "Ανδρος Κουίν" όπως ανακοίνωσε η Golden Star Ferries λόγω καιρικών συνθηκών

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων