Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΣαντορίνη: Ζητείται ενίσχυση για ΑΤ Θήρας και Λιμεναρχείο

Σαντορίνη: Ζητείται ενίσχυση για ΑΤ Θήρας και Λιμεναρχείο

|

Ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος με επιστολές του αναφέρεται στην υποστελέχωση των Α.Τ. Θήρας και του Λιμεναρχείου τονίζοντας ότι η ελλιπής λειτουργία των υπηρεσιών λόγω υποστελέχωσης δημιουργεί όχι μόνο κακή εικόνα για την χώρα μας στο εξωτερικό αλλά και αίσθημα ανασφάλειας τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους.

Και οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμαρχος Θήρας κος Ζώρζος για την βελτίωση της εικόνας του νησιού καλά κρατούν. Και με δεδομένο ότι μπαίνουμε σιγά σιγά σε καλοκαιρινό mood είναι αυτονόητο ότι ανεβαίνει και η αδρεναλίνη… Και το θέμα στο οποίο αναφέρεται ο κος Ζώρζος έχει να κάνει με ζητήματα υποστελέχωσης στο ΑΤ Θήρας και Λιμεναρχείο. Και βέβαια έχει ως αρωγό και την Ενωση Αστυνομικών Κυκλάδων, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο έτσι κια φέτος ζητούν επιτακτικά κάλυψη αναγκών στα νησιά. Ειδικά δε για τη Σαντορίνη που αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, στην τελευταία επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Τόσκα είχαν σημειώσει ” Καλούμε να ενισχύσετε τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των νησιών μας με ικανό αριθμό συναδέλφων εγκαίρως, λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ενδελεχώς εκτεθειμένα, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και φέτος στις απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου και να παρέχουμε στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες το αγαθό της ασφάλειας που δικαιούνται και αξίζουν”.

Και σύμφωνα με ανακοίνωση από το Δήμο Θήρας, συνάντηση με θέμα την επιπλέον στελέχωση του Α.Τ. Θήρας και του Λιμεναρχείου Θήρας ζητά εκ νέου ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος από τα αρμόδια Υπουργεία, με αιτήματα που απευθύνει προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, καθώς και τον Υπουργό και Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουπλή και Νεκτάριο Σαντορινιό αντίστοιχα.

Στα έγγραφά του ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρεται στην υποστελέχωση των Α.Τ. Θήρας και του Λιμεναρχείου Θήρας, υπηρεσίες που καλούνται να ανταποκριθούν καθημερινά στις μεγάλες απαιτήσεις του παγκόσμιου προορισμού της Σαντορίνης. Η ελλιπής λειτουργία των υπηρεσιών λόγω υποστελέχωσης δημιουργεί όχι μόνο κακή εικόνα για την χώρα μας στο εξωτερικό, αλλά και αίσθημα ανασφάλειας τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους. Στις συναντήσεις εργασίας που ζητά ο Δήμαρχος από τα αρμόδια Υπουργεία, θα παρίστανται και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων του νησιού, προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιοι εκ νέου και να αναζητηθούν από κοινού λύσεις που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του τόπου.

Και να σημειώσουμε ότι η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων σε ανάρτησή της στα social media σημειώνει ” Χαιρετίζουμε ως Ε.Α.Υ.ΚΥΚΛΆΔΩΝ την πρωτοβουλία του Δημάρχου Θήρας και ελπίζουμε και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες!!! Το ζήτημα της αστυνόμευσης των νησιών μας δεν αφορά μόνο τους αστυνομικούς αλλά αφορά κυρίως τις τοπικές κοινωνίες… !!!!” και στη συνέχεια της ανάρτησης υπάρχει η σημείωση ότι 9 αστυνομικοί  αδαπάνως για το Δημόσιο και με δικό τους σπίτι επιθυμούν απόσπαση και παρά τις προσπάθειες μέχρι σήμερον δεν έχουμε απάντηση από το Α.Ε.Α.!!!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.