Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΠόρτα – Πόρτα η «Ομάδα Αιγαίου» στα Δωδεκάνησα για δωρεάν εξετάσεις για...

Πόρτα – Πόρτα η «Ομάδα Αιγαίου» στα Δωδεκάνησα για δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο του μαστού

|

Η Ομάδα Αιγαίου για μία ακόμη φορά θα βρεθεί στα νησιά, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου όμως αυτή τη φορά θα έχει στο πλευρό της και την ομάδα «W4Ο Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία» με εμβολιασμό κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου αλλά και προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού 

Σε Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Αρκιούς θα βρεθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, η Ομάδα Αιγαίου στο πλαίσιο της «Χειμερινής Αποστολής 2016» με σκοπό να προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου, καθώς και ενημερωτικές δράσεις και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού στους κατοίκους των ακριτικών αυτών νησιών του Αιγαίου. Μόνο που αυτή τη φορά στην επί 23 χρόνια εθελοντική παρουσία της προσφέροντας αφιλοκερδώς φροντίδα στους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας, θα έχει και παρέα: την ομάδα «W4Ο Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία».

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου, μεταξύ αυτών και γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές, αιματολογικές/βιοχημικές εξετάσεις και θα δοθούν ενημερωτικές ομιλίες για τη σημασία της πρόληψης και τα οφέλη του εμβολιασμού ενηλίκων και παιδιών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΔΣ της Ομάδας Αιγαίου Απόστολος Μπιλίρης εξήγησε ότι «στα συγκεκριμένα νησιά υπάρχει εξαιρετική ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, καθώς τα κέντρα Υγείας είναι μη επαρκώς στελεχωμένα, ενώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Όταν ξεκινήσαμε πριν 23 χρόνια τη δράση μας πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Αλλά δυστυχώς ακόμα υπάρχει η ανάγκη ύπαρξης της Ομάδας Αιγαίου. Η χώρα βιώνει μια οικονομική λαίλαπα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την βελτίωση των πραγμάτων».

Επίκεντρο η Πάτμος

Σύμφωνα με την Ιζόλδη Χατζηγιάννη, γενική γραμματέα του ΔΣ της Ομάδας Αιγαίου «η Πάτμος θα αποτελέσει το επίκεντρο της χειμερινής δράσης διότι έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια μια αυξημένη συχνότητα στα κρούσματα καρκίνου του μαστού εκεί».

Αιτιολογώντας την αύξηση των κρουσμάτων εξήγησε ότι, δεν υπάρχουν ειδικοί γιατροί στο νησί, παρά μόνον μια γενική γιατρός και μια οδοντίατρος, συνεπώς αν μια γυναίκα θέλει να κάνει ειδικότερο έλεγχο πρέπει να έρθει στην Αθήνα ή σε κάποιο μεγαλύτερο γειτονικό νησί. «Πέραν από τις έλλειψεις υγειονομικού προσωπικού, υπάρχει και σοβαρή έλλειψη ενημέρωσης, φόβος και ντροπή για πιθανό πρόβλημα υγείας. Φανταστείτε ότι πριν πέντε χρόνια, ενώ είχαμε στις αποστολές μας γυναικολόγο, οι γυναίκες δίσταζαν να τον προσεγγίσουν και να ρωτήσουν για την υγεία τους. Αναγκαστήκαμε, λοιπόν, να πάρουμε και μια μαία μαζί μας και να πηγαίνουμε πόρτα-πόρτα για τις αφυπνίσουμε σχετικά με την πρόληψη σοβαρών παθήσεων», είπε η κ. Χατζηγιάννη.

Η Ελένη Λινάρδου, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομάδας «W4Ο Hellas – Γυναίκες στην Ογκολογία» αναφερόμενη στη συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου επιβεβαίωσε την ελλιπή ενημέρωση των γυναικών καθώς και την δυσχερή πρόσβαση σε δομές υγείας στα ακριτικά σημεία της Ελλάδας, την ώρα που 4.900 νέα κρούσματα καρκίνου μαστού καταγράφονται ετησίως και 5.000 έως 6.000 γυναίκες να έχουν μεταστατική μορφή της νόσου.

 «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες που φέτος θα συμμετάσχουμε σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία στον τομέα της πρόληψης. Είναι πολύ σημαντικό στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας να ενημερώσουμε τις γυναίκες αυτών των νησιών για την αξία της αυτοψηλάφησης και να υλοποιήσουμε ειδικές εξετάσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου» είπε η κ. Λινάρδου.

Εμβόλια

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η «Χειμερινή Αποστολή» της Ομάδας Αιγαίου υλοποιείται χάρη στην Pfizer Hellas που με δωρεά της θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα της αποστολής στα νησιά Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Αρκιούς, ενώ επιπλέον θα δωρίσει 200 13δύναμα εμβόλια κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου. Η μακρόχρονη συνεργασία της Pfizer Hellas με την Ομάδα Αιγαίου είναι μακροχρόνια, και οι πρωτοβουλίες, που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια περιελάμβαναν την κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στην Αμοργό καθώς και προγράμματα δωρεάν εμβολιασμών κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου.

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Summer Camp: Δράση, θάλασσα και παιχνίδι για παιδιά 4–14 ετών, πότε ξεκινάει η 2η περίοδος

Η 2η περίοδος του επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά με κολύμβηση, SUP, παιχνίδια στην παραλία, ποδόσφαιρο και δημιουργικές δραστηριότητες

Τα “Αθλητικά Μονοπάτια” ταξιδεύουν στην Αμοργό για 10η χρονιά γεμάτη έμπνευση και κίνηση

Ένα πρότυπο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης προσφέρει στα παιδιά της Αμοργού μοναδικές εμπειρίες έως τις 12 Ιουλίου – Με τη στήριξη του Δήμου και τη δωρεά του ΙΣΝ

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Μ. Βρετανία: «Κοντά σε ιστορική συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα – Ηχηρές φωνές από τη Βρετανία και διεθνή στήριξη στο Parthenon Project

Ιστορική η 4η Ιουλίου για τη Σύρο, συστάθηκε η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, μπαίνει στη “Super League 2”

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα από τις Κυκλάδες είναι γεγονός – Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας ΠΑΕ – Νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των νησιών

Γ. Λιγνός: «L’ État, c’est moi», Το κράτος, ο πρωθυπουργός και η ατσαλάκωτη εξουσία

Ο Γιάννης Λιγνός αναλύει πώς η συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει απόλυτες μοναρχίες, με αφορμή σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γυάρος: Παραμένει η απαγόρευση αλιείας εντός 3 ναυτικών μιλίων από τις ακτές

Έως την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη ζώνη προστασίας της βιοποικιλότητας, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κάθε μορφής αλιείας στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γυάρο.

Νάξος: Γιορτή Χαράς στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, συγχαρητήρια από τον Φώτη Μαυρομμάτη

Παιδικά χαμόγελα, τραγούδια και ενθουσιασμός πλημμύρισαν τη γιορτή του σταθμού – Δημόσια στήριξη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σίφνος: Ποιοτικός Τουρισμός με σταθερή ανοδική πορεία – Τι δηλώνει η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη (video)

Με φόντο τις θετικές ενδείξεις για τη φετινή σεζόν, η Δήμαρχος Σίφνου μιλά για υποδομές, καθαριότητα, ύδρευση και στοχευμένη τουριστική προβολή που φέρνει καρπούς. (video)

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

«Τέμπη του Αιγαίου»: Συναγερμός στην ακτοπλοΐα μετά την πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει στο προσκήνιο την κρίσιμη κατάσταση στην ακτοπλοΐα. Καταγγελίες για εξαντλημένα πληρώματα και πίεση χρόνου. Παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)