Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΠΝΑΙ:Υπογραφή δύο συμβάσεων με το Νοσοκομείο Ρόδου

ΠΝΑΙ:Υπογραφή δύο συμβάσεων με το Νοσοκομείο Ρόδου

|

Δυο νέες συμβάσεις συνεργασίας υπογράφηκαν μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου – Γ. Χατζημάρκος: «Δεν σταματάμε να στηρίζουμε τις δομές υγείας των νησιών μας. Γιατί στηρίζοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στηρίζουμε τους νησιώτες»

Δύο προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψαν χθες, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ», για δύο έργα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Η μία σύμβαση αφορά την «Ενεργειακή Αναβάθμιση Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου “Ανδρέας Παπανδρέου”», ύψους 4,45 εκατ. Ευρώ, έργο που η Διοίκηση του Γ. Ν. Ρόδου έχει αιτηθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στηρίζει ως Τεχνική Υπηρεσία που είναι προϋπόθεση για την ένταξη του.

Η δεύτερη  σύμβαση αφορά  το έργο «Αγορά εξοπλισμού για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου», ύψους 327.000 Eυρώ, ποσό με το οποίο η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου χρηματοδοτεί το Γ. Ν. Ρόδου από τους ίδιους Πόρους της.

 Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, αναλαμβάνει το ρόλο του φορέα υλοποίησης  δύο υποέργων του γενικού έργου και συγκεκριμένα της «συγκρότησης οριστικών μελετών – μελέτης εφαρμογής και διασφάλιση του συνόλου των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων» και των «επεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου», δεδομένου ότι διαθέτει πιστοποίηση για την υλοποίηση έργων που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Με την ένταξή του στο πρόγραμμα «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων – Παραγωγή Ενέργειας από Μονάδες ΣΗΘΥΑ ή με χρήση ΑΠΕ σε Νοσοκομεία», το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου πρόκειται να αναβαθμίσει σημαντικά – ως προς την ενεργειακή κατανάλωση – μεγάλο μέρος των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεών του, οι οποίες επιπροσθέτως έχουν επιβαρυνθεί και από τα 20 και πλέον χρόνια συνεχούς λειτουργίας τους. Επιπλέον, το πρόγραμμα προβλέπει την αντικατάσταση του ενεργοβόρου ιατροτεχνολικού εξοπλισμού.

Αναφορικά με την προγραμματική σύμβαση για το έργο «Αγορά εξοπλισμού για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου», διάρκειας ενός έτους, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ο φορέας χρηματοδότησης του έργου για την αγορά συμπληρωματικού εξοπλισμού, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2020. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Ο εξοπλισμός αφορά συσκευές για τη λειτουργία των μαγειρείων, εξοπλισμό λεβητοστασίου, σωληνώσεις κλιματισμού, πόρτες κεντρικών ανελκυστήρων, στεγνωτήριο ρούχων, ηλεκτρικούς συσσωρευτές, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και άλλα είδη.

 «Μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στον στόχο της παροχής βελτιωμένων και περισσότερο ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Με τις δύο προγραμματικές συμβάσεις, που υπογράψαμε με το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, στοχεύουμε στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του. Δεν σταματάμε να στηρίζουμε τις δομές υγείας των νησιών μας. Γιατί στηρίζοντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στηρίζουμε τους νησιώτες.» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κατά την υπογραφή των συμβάσεων από τον ίδιο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Γρηγόρη Ρουμάνη.

 Επιπρόσθετα, ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Διοικητή του Νοσοκομείου επιπλέον αριθμό τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests), στο πλαίσιο του σχεδίου της Περιφέρειας για την παράδοση rapid tests αντιγόνου στις δομές υγείας όλων των νησιών, με στόχο απρόσκοπτους ελέγχους για covid-19, με εύκολη πρόσβαση από τους νησιώτες.

  Tο Γραφείο Τύπου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην έξοδο του πάρκινγκ στο Δημαρχείο Νάξου

Πέμπτη 30 Μαρτίου και κλειστός ο δρόμος εξόδου από το πάρκινγκ στο Δημαρχειακό Μέγαρο προς την παραλία της Νάξου

Οι εκπαιδευτικοί αποχαιρετούν τον συνάδελφό τους Γιώργο Μεσολογγίτη

Το μεσημέρι της Πέμπτης (30/03, 15:00) το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μεσολογγίτη - Ψήφισμα από τους εκπαιδευτικούς της Νάξου

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Την Παρασκευή 31η Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου 2023

Χ. Κόκκινος: “Το Νότιο Αιγαίο να μην γίνει…”Κολομβία” – Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της”

Οι  φιλήσυχοι νησιώτες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας αγωνιούν για το "ρεσιτάλ" αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας που παρατηρείται έντονα  τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας. 

Blue Star Naxos: Στις 22:30 απόψε αναχώρηση από Πειραιά για Παροναξία – Αμοργό

Τα νέα δεδομένα στα δρομολόγια των Blue Star Naxos και Delos με βάση την αλλαγή που προέκυψε μετά το πρωϊνό απαγορευτικό

Φ. Φόρτωμας: “Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα”

Στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, μια Ελλάδα δυνατή!

ΠΝΑι – Φολέγανδρος: Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι

Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι Φολεγάνδρου - Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –Δήμου Φολεγάνδρου - Δήμου Ιητών

Αμοργός – Λ. Καραϊσκος: “Γιορτή του αθλητικού τουρισμού το Amorgos Trail Challenge”

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραϊσκος για το 6ο Amorgos Trail Challenge

“Καλάθι του Νονού”: Εκανε πρεμιέρα σήμερα στην αγορά

Το "Καλάθι του Νονού" θα είναι στην αγορά έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτάκτως απόψε αναχωρεί για Δυτικές Κυκλάδες

Έκτακτο βραδινό δρομολόγιο του "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" από Πειραιά

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας