Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΠΝΑΙ: Ξεκίνησε η διάθεση καρτών μετακίνησης ΑΜΕΑ

ΠΝΑΙ: Ξεκίνησε η διάθεση καρτών μετακίνησης ΑΜΕΑ

|

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων, ενημερώνει ότι από σήμερα 5 Νοεμβρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018, θα ανανεώνονται και θα εκδίδονται δελτία μετακίνησης ΑΜΕΑ.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων, ενημερώνει ότι από 05-11-2018 ως και 31-12-2018, θα ανανεώνονται και θα εκδίδονται τα δελτία μετακίνησης ΑΜΕΑ.

Η διαδικασία ανανέωσης και έκδοσης νέων δελτίων , θα γίνονται στην έδρα της Διεύθυνσης(Πλ. Παπάγου 34, Ερμούπολη και ώρες 8.30-12.30), στα ΚΕΠ των Δήμων του Νομού Κυκλάδων καθώς και στα Τμ. Κοινωνικής Μέριμνας των Επαρχείων  Άνδρου και Νάξου του Νομού Κυκλάδων.

Διευκρινιστική εγκύκλιο για τη χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2018 από τις περιφερειακές ενότητες της χώρας, εκτός της Περιφέρειας Αττικής και της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας στα τέλη Οκτωβρίου, την οποία υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Κάθε δελτίο μετακίνησης περιέχει απαραίτητα τα εξής στοιχεία:

1) Διάρκεια ισχύος, ήτοι από την ημερομηνία εκδόσεώς του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018.

2) Ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο του δικαιούχου ή όνομα συζύγου.

3) Αριθμό και ημερομηνία γνωμάτευσης Υγειονομικής Επιτροπής.

4) Ποσοστό αναπηρίας ολογράφως και αριθμητικώς.

5) Δ/νση κατοικίας και πρόσφατη φωτογραφία του δικαιούχου.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) οφείλουν να συντάσσουν και να διατηρούν καταστάσεις που θα περιλαμβάνουν:

– Το ονοματεπώνυμο του ΑμεΑ που λαμβάνει δελτίο (ή δελτία, αν πρόκειται για τυφλό ή βαριά νοητικά υστερούντα), τις οποίες θα υποβάλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων όλης της χώρας, μετά την 31η Δεκεμβρίου 2018, αφού λάβουν αντίγραφα καταστάσεων με συνημμένα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα αντίστοιχα ΚΕΠ, υποβάλλουν άμεσα στη Δ/νση Πολιτικών ΑΜΕΑ του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το συνολικό αριθμό των δελτίων των ΑμεΑ που χορηγήθηκαν.

Επισημαίνεται ότι για την ανανέωση, αλλά και την έκδοση των νέων δελτίων, η ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 5η-11-2018 και λήξης η 31η-12-2018.

Το δελτίο μετακίνησης ισχύει για το έτος 2018 και για όσο διάστημα από το επόμενο έτος (2019) απαιτείται, για να εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγησή του.

Αναφορικά με τη γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιτροπής ή την απόφαση διοικητικού διευθυντή ασφαλιστικού φορέα, θα πρέπει να αναφέρονται τα εξής:

– Παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον ή

– ανατομιοφυσιολογικό ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον ή

– Βλάβη από κοινή νόσο 67% τουλάχιστον ή

– αναπηρία 67% τουλάχιστον ή

– παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον ή

– ανατομιοφυσιολογική βλάβη 67% τουλάχιστον ή

– εφ’ όρου ζωής αναπηρία 67%.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, στις γνωματεύσεις των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό, ενώ δεν γίνονται δεκτές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, βάσει των διατάξεων του Ν. 2643/98

 Επισυνάπτεται η αίτηση και τα δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για την ανωτέρω διαδικασία


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καθολική Εκκλησία Σύρου: Κακουργηματικές διώξεις για σκάνδαλο υπεξαίρεσης 3 εκατ. ευρώ

Δέκα μήνες μετά τις αποκαλύψεις για μεταφορές χρημάτων σε Πατρινό επιχειρηματία, δύο κληρικοί και έξι ιδιώτες στο «κάδρο» – Σεπτέμβριο οι απολογίες.

Αμοργός: Οι ψαράδες πρωτοστατούν στην προστασία του Αιγαίου

Μια μοναδική για την Ελλάδα πρωτοβουλία «από τα κάτω προς τα πάνω» γίνεται νόμος: Το «Αμοργόραμα» θεσπίζει πενταετή απαγόρευση αλιείας και δίνει ελπίδα για την ανάκαμψη των θαλάσσιων πληθυσμών.

Ο Γιάννης Σιδηροηλίας στη Μύκονο – Ενίσχυση στο ρόστερ ενόψει Stoiximan GBL

Ο 23χρονος γκαρντ-φόργουορντ εντάσσεται στο δυναμικό της Μυκόνου για τη σεζόν 2025/26, ενισχύοντας την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου στην ιστορική της πρώτη παρουσία στη Stoiximan Basket League.

Από το Φιλώτι στον Ατρόμητο: Ο Μανώλης Μουστάκης κάνει το μεγάλο βήμα

Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΑΜΣ Φιλωτίου και των Μικτών Κυκλάδων μεταγράφηκε στον Ατρόμητο Αθηνών και εντάσσεται στην ομάδα Κ16 της Super League.

Σύρος: «Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους» έρχονται στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες της κλωστοϋφαντουργίας της Σύρου και στη συλλογική μνήμη του νησιού, την Κυριακή 31 Αυγούστου 2025.

29 λεπτά χωρίς ανάσα, ο Vitomir Maričić έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες (video)

Ο Κροάτης δύτης άντεξε 29 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα χωρίς να αναπνεύσει, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο όριο αντοχής.

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Κέας – Προσβάσιμες παραλίες για άτομα με αναπηρία

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού το έργο για την προσβασιμότητα στις παραλίες της Κέας, με ράμπες, διαδρόμους, αποδυτήρια και συστήματα εισόδου στη θάλασσα για ΑμεΑ.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα συνεργασία με τον προπονητή Γιάννη Κουκή στις ακαδημίες

Με εμπειρία άνω των 30 ετών στην εκπαίδευση και την προπονητική, ο Γιάννης Κουκής ενισχύει το τεχνικό επιτελείο του Πανναξιακού, αναλαμβάνοντας ρόλο στις ακαδημίες του συλλόγου.

Πωλείται σχεδόν καινούρια βάρκα στο Καστράκι

Με βάση την σχετική αγγελία, το σκάφος διαθέτει καμπίνα με πολλά αξεσουάρ. Εχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα (4.95 μ,.) και είναι αφορολόγητη.

«Τα ακανόνιστα» ζωντανεύουν στο Μεγαλοχώρι – Μια βραδιά γεμάτη ελληνική μουσική παράδοση

Η Κεντρική Πλατεία Μεγαλοχωρίου υποδέχεται την παράσταση «Τα ακανόνιστα» την Παρασκευή 22 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Στρογγύλη On The Road.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.