Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΠΝΑΙ - Σαντορίνη: Ολοκληρώνεται ο δρόμος προς το Αθηνιό (Λιμάνι)

ΠΝΑΙ – Σαντορίνη: Ολοκληρώνεται ο δρόμος προς το Αθηνιό (Λιμάνι)

|

Ολοκληρώνεται και παραδίδεται ο δρόμος προς το λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη – Γ. Χατζημάρκος: «Άλλο ένα δύσκολο έργο, παραδίδεται. Για την Περιφέρειά  μας, ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν αποτέλεσε άλλοθι αδράνειας αλλά, αντίθετα,  κίνητρο απόδοσης»

“…Αλλο ένα δύσκολο έργο, παραδίδεται. Ο δρόμος του Αθηνιού στη Σαντορίνη, ολοκληρώνεται και προστίθεται στην αλυσίδα των αποτελεσμάτων που αποδεικνύουν οτι, στην περίπτωση της Περιφέρειας μας, ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν αποτέλεσε άλλοθι αδράνειας αλλά, αντίθετα, κίνητρο απόδοσης…” Η αναφορά του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, σχετικά με την ολοκλήρωση του δρόμου προς το Αθηνιό, το λιμάνι της Σαντορίνης….

Ας δούμε το σχετικό δελτίο Ενημέρωσης από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

“Ένα από τα πιο δύσκολα έργα που κλήθηκε να υλοποιήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, της αντιμετώπισης του κατολισθητικού φαινομένου στο δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, ολοκληρώνεται και παραδίδεται, λίγους μήνες μετά από την έναρξη των εργασιών, τον περασμένο Ιούνιο.

Ο δρόμος υπέστη σοβαρές βλάβες από τις κατολισθήσεις βράχων, μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις τον Μάρτιο του 2019, αλλά και λόγω της παλαιότητας κατασκευής του.

Η Περιφερειακή Αρχή προέταξε την ανάγκη αποκατάστασης του δρόμου με στόχο την άρση της επικινδυνότητας και την ασφάλεια κατά την χρήση του. Η σύμβαση με τον εργολάβο, ύψους  826.405,66 €, για την εκτέλεση του έργου “Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου οδού προς λιμένα Αθηνιού περί τη θέση υψηλού τοιχίου αντιστήριξης”, υπεγράφη τον Μάιο του 2020.  Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2020 και αφού η Περιφέρεια είχε δώσει μάχη για να ξεπεραστούν το συντομότερο δυνατό οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του δαιδαλώδους θεσμικού πλαισίου που διέπει την εκτέλεση των δημοσίων έργων, ακόμα και όταν αυτά έχουν χαρακτήρα κατεπείγοντος. 

Στον δρόμο κατασκευάστηκε ψηλό τοιχίο αντιστήριξης για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και αποκαταστάθηκε το οδόστρωμα.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και χρηματοδοτήθηκε από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Ν. Κυκλάδων της Περιφέρειας και συγκεκριμένα από τον κωδικό με τίτλο “Έργα συντηρήσεων αποκαταστάσεων υποδομών και έργα πρόληψης καταστροφών υποδομών από ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές κλπ σε νησιά των Κυκλάδων”.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά: «Άλλο ένα δύσκολο έργο, παραδίδεται. Ήταν πράγματι ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.  Ακόμα όμως και τα πιο δύσκολα έργα, έχουν λύσεις.  Ο δρόμος του Αθηνιού στη Σαντορίνη, ολοκληρώνεται και προστίθεται στην αλυσίδα των αποτελεσμάτων που αποδεικνύουν ότι, στην περίπτωση της Περιφέρειας μας,  ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν αποτέλεσε άλλοθι αδράνειας αλλά, αντίθετα,  κίνητρο απόδοσης».

 

Το Γραφείο Τύπου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Καύσωνας σαρώνει τη χώρα – Στους 38°C η Νάξος, 42,1°C στο Κρανίδι (πίνακας)

Ακραίες θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Τετάρτη 9 Ιουλίου – Πάνω από 37°C σε 125 περιοχές σύμφωνα με το meteo.gr – Δείτε πού «έβρασαν» οι Κυκλάδες

Σε πύρινο κλοιό ο Ωρωπός: Εκκενώθηκε το Ασπροχώρι – Σε ετοιμότητα η Μαλακάσα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Ωρωπό – Εκκενώθηκαν σπίτια, απειλείται η δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα – Ενεργοποιήθηκε το 112, πάνω από 140 πυροσβέστες στο πεδίο

«Στη Σκιά του Ζα»: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου

Συναυλίες, αφιερώματα, εκδηλώσεις παράδοσης και ιστορίας στο Φιλώτι – Ένα καλοκαίρι γεμάτο τέχνη και συγκίνηση στην καρδιά της Νάξου

Πάρος: Το καλύτερο νησί στον κόσμο για το 2025, διεθνής θρίαμβος για τις Κυκλάδες

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel + Leisure ανέδειξε την Πάρο στην 1η θέση παγκοσμίως – Σημαντικές διακρίσεις και για άλλους ελληνικούς προορισμούς

Στοπ σε κρίσιμα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, σε αβεβαιότητα η νησιωτική ανάπτυξη

Μεγάλες περικοπές στο σχέδιο "Ελλάδα 2.0" αφήνουν εκτός δεκάδες υποδομές σε υγεία, ενέργεια και παιδική μέριμνα – Πλήγμα για νησιά και τοπικές κοινωνίες

“Εξοικονομώ” με νέα μορφή από το 2026: Με συμμάχους τους παρόχους ρεύματος

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επεξεργάζεται ριζικές αλλαγές στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης – Πάνω από 300.000 ωφελούμενα νοικοκυριά, ESCO μοντέλο και Κάρτα Δικαιούχου φέρνουν νέα εποχή στο «Εξοικονομώ».

Ανδρος – «Όταν ξεκίνησα, η θάλασσα ήταν ακόμα ζωντανή»: Ο ψαράς Δημήτρης Ζάννες αφηγείται τη ζωή του

Ο Ανδριώτης ψαράς Δημήτρης Ζάννες μιλά για την αγάπη του για τη θάλασσα, την κρίση στην αλιεία και τον ρόλο του αλιευτικού τουρισμού σε ένα επάγγελμα που σβήνει σιωπηλά.

Ο Ζαν Τάμπακ στα εγκαίνια του Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη

Ο πρωταθλητής του NBA και προπονητής παγκόσμιου κύρους τίμησε με την παρουσία του μια ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά

ΑΠΑΣ Νάξου στον 1ο Όμιλο της “National League 1”, ποιοι είναι οι αντίπαλοί (πίνακας)

Ανακοινώθηκαν οι όμιλοι της National League 1 για τη σεζόν 2025-2026 – Δυνατές ομάδες και υψηλό επίπεδο στον γεωγραφικό όμιλο της Νάξου

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Κυριακής στη Μέση

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού