Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΠΝΑΙ - Ρόδος: Ο Περιφερειάρχης είδε από κοντά τις συνέπειες της κακοκαιρίας

ΠΝΑΙ – Ρόδος: Ο Περιφερειάρχης είδε από κοντά τις συνέπειες της κακοκαιρίας

|

Αυτοψία χθες (Σάββατο) του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, στις περιοχές της Ρόδου που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 5ης Φεβρουαρίου 2019

Τις περιοχές του νησιού της Ρόδου, οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 5ης Φεβρουαρίου 2019, επισκέφθηκε χθες, Σάββατο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο Περιφερειακών Συμβούλων, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΝΑΙ και συνεργατών του, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Ειδικότερα, μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες, Γιάννη Φλεβάρη και Φιλήμονα Ζαννετίδη, τον Εντεταλμένο Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Χρήστο Ευστρατίου, την Εντεταλμένη Εθελοντισμού, Χαρούλα Γιασιράνη, τον Εντεταλμένο Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Νίκο Νικολή, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτρη Τσοπανάκη, τον ειδικό συνεργάτη επί τεχνικών θεμάτων, Στέργο Στάγκα και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΝΑΙ, ο κ. Χατζημάρκος επισκέφθηκε το Υδραγωγείο του Φράγματος Γαδουρά, τον Αρχάγγελο, τα Στεγνά, την παραλία  στο Χαράκι, την παραλία Αφάντου και την Πυλώνα.

Όσον αφορά τις ζημιές που υπέστη το Υδραγωγείο του Φράγματος Γαδουρά, διαπιστώθηκε ότι δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρές, ώστε να επηρεάσουν τη λειτουργία του, η οποία συνεχίζεται κανονικά.

Από τις βλάβες που διαπιστώθηκαν στις υπόλοιπες περιοχές, αυτή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι η κατολίσθηση στις στροφές της Πυλώνας. Παρουσία και των στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, συμφωνήθηκε να προχωρήσει άμεσα η Περιφέρεια στην σύνταξη μελέτης και στην κατασκευή τεχνικού έργου, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της έκτασης των ζημιών στις προαναφερθείσες περιοχές του νησιού της Ρόδου, με κατεπείγον έγγραφό του προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, έχει ήδη ζητήσει την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης πολιτικής προστασίας των Δημοτικών Κοινοτήτων Μαλώνας και Αρχαγγέλου (Δ.Ε. Αρχαγγέλου), της Τοπικής Κοινότητας Πυλώνας (Δ.Ε. Λινδίων), της Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού (Δ.Ε. Καλλιθέας) και της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου (Δ.Ε. Αφάντου), που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους της 5/2/2019.

Δελτίο Ενημέρωσης


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών για κλοπές άνω των 130.000 ευρώ

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν – Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών από βίλες και τουριστικά καταλύματα

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι