Σάββατο, 26 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΠΝΑΙ: ενίσχυση Πυροσβεστικού Σώματος με 16 οχήματα, δύο στη Νάξο

ΠΝΑΙ: ενίσχυση Πυροσβεστικού Σώματος με 16 οχήματα, δύο στη Νάξο

|

Το ποσό των 2,9 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 2% του συνολικού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, διαθέτει η περιφερειακή αρχή,  για τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος στα νησιά – Δεκαέξι οχήματα έρχονται, τα περισσότερα 4χ4, από οκτώ σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα 

Καιρός δεν ήταν; Η ξαφνιαστήκατε από την ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου; Η ουσία είναι ότι με  σημερινή απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, οριστικοποιείται το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της μεγαλύτερης παρέμβασης που έχει γίνει ποτέ από Περιφέρεια της χώρας, για την ενίσχυση και αναβάθμιση του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, αξιοποιώντας πόρους του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 2% του συνολικού Επιχειρησιακού Προγράμματος, το οποίο η περιφερειακή αρχή τροποποίησε προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχη υπέγραψε την τροποποίηση της πράξης «Εξοπλισμός Πυροσβεστικού Σώματος  για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» με την οποία καθορίζεται το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της προμήθειας 16 πυροσβεστικών οχημάτων και ειδικού εξοπλισμού πυρόσβεσης, που θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος στα νησιά.

Συγκεκριμένα, η προμήθεια περιλαμβάνει:

– Τέσσερα (4) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου (4X4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα για τα νησιά Άνδρο, Νάξο, Τήνο και Καρπάθο.

– Δύο (2) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 1000 λίτρων νερού για τα νησιά Σύρο και Ρόδο.

– Πέντε (5) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 2500 λίτρων νερού για τα νησιά Άνδρο, Πάρο, Νάξο, Ρόδο και Κάρπαθο.

– Ένα (1) υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 4000 λίτρων νερού για το νησί της Καρπάθου.

– Δύο (2) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 5000 λίτρων νερού για τα νησιά Κάρπαθο και Σύρο.

– Ένα (1) υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα (6Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 10000 λίτρων νερού και

– Ένα (1) Αυτοκίνητο Επιβατηγό Τύπου Βαν για την Κάρπαθο.

Τέλος περιλαμβάνεται ειδικός εξοπλισμός δασοπυρόσβεσης (Επινώτιοι πυροσβεστήρες, αντιπυρικές στολές προσέγγισης και ατομικές προσωπίδες) για τα νησιά της Σύρου, Ρόδου και Κω.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.904.919,92 ευρώ. Η πράξη είναι ενταγμένη στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική Ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το έργο αφορά στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του υπάρχοντος πυροσβεστικού – διασωστικού εξοπλισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και έχει στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών – διασωστικών επεμβάσεων, αλλά και την ενίσχυση των μέτρων περιορισμού ή και  αποτροπής  μεγάλων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών,  που εξαρτώνται από την επάρκεια κατάλληλων, σύγχρονων και αξιόπιστων μέσων επέμβασης που είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα για τις ανάγκες της Περιφέρειας.

Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ακτοπλοΐα 2025: Αισιοδοξία, αύξηση επιβατών και άνοδος του Island Hopping

Με αύξηση 6,7% στην επιβατική κίνηση και ενισχυμένο το μοντέλο Island Hopping, η φετινή σεζόν αναμένεται σταθερή – Ποιοι προορισμοί κερδίζουν έδαφος, τι αλλάζει για τις άγονες γραμμές

Ζούλτε Βάρεγκεμ – Μαλίν: Με ρυθμό, φάσεις και γκολ στην πρεμιέρα της Pro League

Με φόντο την επιθετική φόρμα και των δύο ομάδων, η πρεμιέρα του βελγικού πρωταθλήματος «μυρίζει» γκολ – δυνατό combo το G/G & Over 2.5

Ημέρα γιορτής: Η Αγία Παρασκευή στο Νιο Χωριό, ιστορία, πίστη και ρίζες Κρητικές στη Χώρα Νάξου

Μια μεγάλη γιορτή για τους Νιοχωρίτες – Εκατοντάδες προσκυνητές τίμησαν την προστάτιδα τους Αγία Παρασκευή, σε έναν από τους παλαιότερους ενοριακούς ναούς της Χώρας

Νάξος: Μουσική πανδαισία στον Απόλλωνα, γιορτάζει απόψε (25/07) με μελωδίες, κρασί και χορό!

Το χωριό Απόλλωνας στήνει γλέντι το Σάββατο 26 Ιουλίου με ζωντανή μουσική, ντόπιο κρασί, κεράσματα και την ομάδα «Αξοπατήματα» σε ένα μαγευτικό καλοκαιρινό βράδυ

Νάξος – Οι καρποί του φροντιστηρίου “Παιδεία”: Επιτυχίες μαθητών στις Πανελλαδικές 2025

Με κόπο, επιμονή και την υποστήριξη του φροντιστηρίου «Παιδεία» του Γιώργου Βάβουλα, οι μαθητές της Νάξου κατακτούν τις κορυφαίες σχολές της χώρας.

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Με καρδιά και γνώση: Το σούπερ 13αρι του Φροντιστηρίου “Αντώνη Χερουβείμ” στις Πανελλαδικές 2025

Μαθητές από τη Νάξο κατέκτησαν τις σχολές των ονείρων τους με τη στήριξη του φροντιστηρίου – Πρωτιές, υψηλές θέσεις και πολλή περηφάνια!

Καμίνι η Ελλάδα! Στους 45.8°C η μέγιστη θερμοκρασία (Σκάλα Μεσσηνίας), στους 39°C η Ηρακλειά, 36°C η Σχοινούσα (πίνακας)

Πρωτοφανές θερμικό κύμα έπληξε τη χώρα – Αναλυτικά οι θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και η εικόνα της Νάξου

Η Γιορτή του Βοσκού “επιστρέφει” στην Κωμιακή με τυροκόμηση, μουσική και το «ταξίδι του μαλλιού»

Μια αυθεντική εμπειρία παράδοσης και γεύσης στην αυλή της Θεοσκέπαστης, με πρωταγωνιστές τους βοσκούς της Νάξου

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις