Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΠάρος - Ενωση Γονέων & Κηδεμόνων: Ανοιγμα σχολείων στις 17 Ιανουαρίου, rapid...

Πάρος – Ενωση Γονέων & Κηδεμόνων: Ανοιγμα σχολείων στις 17 Ιανουαρίου, rapid test όσοι επιστρέφουν

|

Η σύσταση / προτροπή από την Ενωση Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου: Να κάνουν όλοι RAPID ή PCR test κατά την επιστροφή στην Πάρο” – Τι αναφέρει για το άνοιγμα των σχολείων και η επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας 

Νέα παρέμβαση από την Ενωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Πάρου.. Μετά τα κάλαντα σε σατυρική μορφή προς τον Δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο και την κίνηση σχετικά με την μεταφορά των ΚΤΕΛ από το λιμάνι της Πάρου… έρχεται η ώρα για την σύσταση προς τους κατοίκους του νησιού που επιστρέφουν στη Πάρο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, με επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υγείας προτρέπει (σ.σ. δείτε την σχετική επιστολή στο τέλος του άρθρου) την αλλαγή ημερομηνίας ανοίγματος των σχολείων. Δίνει τις ημερομηνίες της 17ης ή 23ης Ιανουαρίου και δικαιολογεί την επιλογή αυτή λόγω της επικείμενης αύξησης των κρουσμάτων αλλά και της υποστελέχωσης των Υγειονομικών Μονάδων στα νησιά μας που δεν αντέχουν την πίεση… 

Οσο για την προτροπή στους συνδημότες, ας δούμε την σχετική επιστολή με τίτλο ” Να κάνουμε όλοι RAPID ή PCR test κατά την επιστροφή στην Πάρο” (φωτογραφία από την εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”) 

“Είναι σαφές πλέον, ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου, ότι η κυβέρνηση θέλει να κρύψει τις αδυναμίες της, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών που έμεναν απροστάτευτα κατά τη διάρκεια του webex και την άρνηση των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στη διαδικασία της τηλεργασίας με δικό τους εξοπλισμό, η κυβέρνηση δεν έθιξε καν το θέμα της τηλεκπαίδευσης.

Στο σημείο αυτό επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας, υπέρ της διά ζώσης εκπαίδευσης, θέση που έχει τεκμηριωθεί σε συνάρτηση με τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, την πρόσληψη εκπαιδευτικών και την αύξηση εργαζομένων καθαριότητας.

Αντί για τα παραπάνω, η κυβέρνηση θεωρεί ότι προστατεύει τους μαθητές, αυξάνοντας τον αριθμό των self tests από δύο σε τρία την εβδομάδα ενώ συμβουλεύει τους γονείς να βάζουν πιο βαθιά την ακίδα στη μύτη των παιδιών για μεγαλύτερη αξιοπιστία στα αποτελέσματα. Αντιφατικό αφού γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ελέγξει αν όλοι οι μαθητές κάνουν self test και φυσικά ότι οι γονείς δεν είναι εκπαιδευμένοι στη διαδικασία ακριβής υγειονομικής φροντίδας.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν παίρνει υπεύθυνα την απόφαση να προφυλάξει τον πληθυσμό της Πάρου, και κατ’ επέκταση όλους τους νησιώτες, ας ενεργοποιήσουμε την ατομική μας ευθύνη. Προτείνουμε σε όλους τους κατοίκους του νησιού μας, που ταξίδεψαν για τις χειμερινές τους διακοπές, κατά την επιστροφή τους να προχωρήσουν στη διαδικασία διενέργειας rapid test ή pcr, είτε έχουν κάνει το εμβόλιο είτε όχι, αξιοποιώντας την έκπτωση που έχουν προσφέρει τα διαγνωστικά που συνεργάζεται ο φορέας μας.

Ας προνοήσουμε εμείς για το καλό μας και για τους γύρω μας, ως υπεύθυνα όντα κι ας έχουμε αφεθεί στο έλεος των ανευθυνοϋπευθύνων αρμοδίων που παίρνουν αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Πάρου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Κουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος περιγράφει το θρίλερ των τελευταίων ημερών για την αποκατάσταση των βλαβών και καλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε περιορισμό της κατανάλωσης.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: «Πράσινο φως» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συρματοπλέγματος

Η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση της περίφραξης γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.

Cycladic Whispers: Όταν η Νάξος μιλά με τη φωνή της τέχνης

Η Katharina Bolesch και ο Alexander Reichardt γιορτάζουν 25 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας στο νησί, μέσα από την έκθεση που φιλοξενείται στην Fish & Olive Gallery στο Χαλκί.

Κώστας Μπιζάς: Με ευλάβεια η Πάρος τιμά την Παναγία την Εκατονταπυλιανή

Ο Δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς απευθύνει μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αντιπύρ: Η τεχνική που σώζει σπίτια και ζωές – Πότε εφαρμόζεται

«Πώς οι Έλληνες πυροσβέστες χρησιμοποιούν ελεγχόμενη φωτιά για να σταματήσουν την εξάπλωση των πυρκαγιών»

Νάξος: Όταν η “βασίλισσα των Κυκλάδων” σε μαγεύει χωρίς πυξίδα (photos)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.